5 trucuri prin care îți poți renova locuința cu bani puțini

Publicat pe 22 Octombrie 2020
De cele mai multe ori, renovările sunt destul de costisitoare, mai ales atunci când vrei să-ți reamenajezi întreaga casă.

Cu toate acestea, modificările nu trebuie să fie dramatice, pentru ca locuința ta să capete un aer proaspăt și diferit. Este suficient să apelezi la câteva trucuri eficiente și accesibile, prin care să redai viața designului interior.

Iată ce poți face pentru a renova locuința cu investiții financiare minime!

1. Schimbă decorațiunile interioare

Știai că aspectul general al oricărei camere se poate modifica semnificativ doar prin schimbarea decorațiunilor?

Să luăm drept exemplu livingul. Dacă, în prezent, folosești tablouri, statuete și perne decorative, încearcă să ieși din acest tipar și să găsești elemente noi, surprinzătoare. Folosește etajere, lumânări parfumate și vaze cu flori. Atmosfera se va schimba instantaneu, cu un minimum de efort!

2. Adaugă un tapet colorat

Dacă toți pereții din casa ta sunt zugrăviți în nuanțe neutre, poate că a venit momentul să faci o schimbare. Tapetul este o metodă excelentă și ușor de pus în aplicare.

Nu este nevoie să montezi tapet peste tot, ci doar în zone cheie, precum pe unul dintre pereții livingului sau dormitorului. Optează pentru imprimeuri îndrăznețe, care să modifice radical aspectul camerei!

3. Schimbă o piesă de mobilier

Dacă vrei să faci o schimbare ceva mai amplă și ești dispus să investești o sumă medie, poți cumpăra o piesă nouă de mobilier pentru una dintre camere.

De exemplu, poți găsi online mobilă de bucătărie la preț avantajos, pe care să o integrezi în designul încăperii. Bucătăria ta va avea un aer fresh, chiar dacă nu ai efectuat renovări majore, ci doar ai schimbat un dulap sau o masă!

4. Regândește sistemul de iluminat

Lumina dintr-o cameră influențează foarte mult aspectul și atmosfera. De aceea, dacă ai câte o singură aplică sau lustră în fiecare cameră, încearcă să aduci mai multă diversitate, cu ajutorul lămpilor adiționale și a veiozelor amplasate pe noptiere sau pe perete.

De asemenea, poți readuce la viață și livingul, prin montarea unor spoturi sau benzi LED în zone strategice, precum pe tavan sau în spatele etajerelor.

5. Mută obiecte dintr-o cameră în alta

Iată o idee ingenioasă, pentru care nu ai nevoie de buget suplimentar! Tot ce trebuie să faci este să gândești inovativ și să cauți soluții creative.

De exemplu, dacă ai un raft cu multe cărți în dormitor, poate că este timpul să le pui în valoare. Montează în sufragerie câteva etajere și așează cărțile acolo, în funcție de culoarea și dimensiunea cotorului. Vei obține un design chic, unic și de-a dreptul fermecător!

6. Cumpără un covor nou

Nu subestima niciodată puterea unui covor sau a unei mochete noi! Acest element, atât de simplu, poate modifica aspectul unei camere întregi.

Astfel, dacă simți nevoia de o schimbare în dormitorul tău, renunța la covoarele mici din dreptul patului, în favoarea unei mochete elegante, în altă nuanță. Dacă, până acum ai mers pe opțiuni neutre, alege un ton mai îndrăzneț, care să se potrivească la fel de bine cu stilul încăperii.

7. Schimbă draperiile și perdelele

Dacă nu vrei să schimbi covoarele, încearcă să faci modificări la nivelul perdelelor și draperiilor. Acestea influențează foarte mult designul camerelor, fie că este vorba despre living, dormitor sau camera copiilor.

Nu trebuie să faci schimbări radicale sau să treci de la nuanțe pastelate la negru, ci doar să găsești texturi noi, combinații diferite de materiale și de imprimeuri. Dacă ai avut întotdeauna perdele uni, încearcă să integrezi pattern-uri florale sau geometrice, iar la draperii cu model adaugă contraste într-o singură culoare. 

După cum poți observa, schimbările de design nu trebuie să fie întotdeauna grandioase. Chiar și detaliile mici pot aduce o atmosferă nouă, un aer proaspăt și o notă stylish!


Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!