6 pericole la care ne expune munca la birou

Publicat pe 22 Ianuarie 2020
Chiar dacă pentru majoritatea oamenilor munca la birou pare cea mai ușoară și lipsită de orice pericole, în realitate statul îndelungat la birou reprezintă un inamic de temut pentru sănătatea noastră. Într-adevăr, în comparație cu alte medii de lucru, munca la birou poate fi o alegere mai bună, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu implică riscuri.

Dacă munca în aer liber presupune expunerea la pericole precum diverse accidente de muncă, condiții nefavorabile de vreme sau mediu plin de bacterii în care să stai toată ziua, reține că inclusiv la birou ai parte de pericole. Acestea sunt prezente chiar dacă nu te gândești la ele sau ai senzația că nu se află în jurul tău.

Am făcut o listă cu 6 pericole la care ne poate expune munca la birou, pentru ca pe viitor să începem să fim mult mai precauți, chiar și într-un mediu în care avem senzația că suntem în siguranță.

Virusuri

Munca la birou presupune și împărțirea aceluiași spațiu cu un număr mare de persoane, chiar dacă dispui de un birou propriu. De exemplu, în cazul în care o persoană se alege cu o răceală sau cu gripă, cel mai probabil vor începe să se îmbolnăvească o mare parte dintre colegii ei. Acest lucru depinde și de sistemul imunitar al fiecăruia, dar cel mai probabil persoanele care stau aproape de aceasta se vor alege cu câteva zile de răceală sau gripă.

Bacterii

Un spațiu în care se află un număr mare de oameni este, în același timp, un mediu bun pentru dezvoltarea și înmulțirea unor bacterii. În cazul în care birourile nu sunt bine curățate sau unul dintre angajați vine la birou cu o bacterie sau cu o problemă ce se poate transmite și la ceilalți colegi. În aceste condiții, vei putea dezvolta anumite sensibilități, cum sunt cele la nivelul stomacului. Praful de pe birou poate ajunge pe mâncare. În interiorul organismului acesta poate introduce o serie de paraziți intestinali. Trebuie să ai mare grijă la aceștia și să te informezi despre cum să scapi de paraziții intestinali. O vizită la medic te poate scuti de îndoieli.

Aerul recirculat și toxic

Aerul din interior biroului poate fi chiar și de 100 de ori mai toxic decât cel de afară, în special în cazul în care acesta este dotat cu aparatură care elimină căldură în timp ce funcționează. În aceeași categorie se află și aerul condiționat, care conține bacterii și mucegai și care afectează, în special, clădirile neîngrijite.

Statul pe scaun

Munca la birou presupune petrecerea unui timp îndelungat pe scaun, care poate produce o serie de probleme la nivelul spatelui. Pozițiile incorecte, statul cocoșat și picioarele care stau mereu atârnate, nu fac decât să ducă la apariția unor afecțiuni sau la agravarea celor deja existente.

Expunerea la imprimante și fotocopiatoare

Aceste aparate sunt o sursă de ozon mortal, dacă filtrul nu este schimbat periodic. Reține că inclusiv în cantități foarte mici poate provoca dureri în piept și iritații. Imprimantele cu laser eliberează particule de toner, ce poate ajunge ușor la plămâni și în fluxul de sânge. În aceste condiții, bolile pulmonare și alte afecțiuni au mediul ideal pentru dezvoltare.

Obezitatea și creșterea în greutate nesănătoasă

Munca la birou poate reprezenta pentru mulți un mediu în care nu pot mânca așa cum își doresc, motiv pentru care aleg să consume alimente nesănătoase. Tentația celorlalți din jur care nu țin la sănătatea lor și aleg să consume zi de zi la birou semipreparate sau produse de tip fast-food, poate reprezenta un minus în ceea ce privește sănătatea ta, chiar dacă în timpul pe care nu îl petreci la birou alegi să consumi alimente și preparate dintre cele mai sănătoase.

Indiferent că vorbim despre spațiu fizic, colegi sau poziția din care ne facem munca zilnic, acestea ne pot afecta sănătatea. Chiar și aparatele menite să ne facă munca mai ușoară se dovedesc într-un final a fi nocive pentru noi.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!