6 tipuri de garduri recomandate pentru o casă în oraș

Publicat pe 11 Ianuarie 2022
O casă în oraș presupune trasarea foarte clară a limitelor proprietății, atât din considerente de intimitate, cât și la nivel de siguranță a locatarilor. Iată câteva tipuri de garduri recomandate pentru a fi folosite în cazul caselor construite în oraș, care îți asigură siguranța, dar și un plus de frumusețe la nivelul proprietății.

Panouri de gard bordurat

Una dintre soluțiile eficiente de împrejmuire a caselor în oraș este gardul realizat din panouri bordurate. Dacă vrei să fii sigur că te bucuri de o amenajare de calitate, panourile de gard de la Mathaus îți vor oferi rezistență și durabilitate la un loc, astfel încât tu să te poți bucura de un confort sporit și de liniștea că proprietatea ta este asigurată.

Panourile de gard pot fi de două tipuri: zincate sau plastifiate. Plastifierea are rolul de a oferi o rezistență foarte bună la coroziune împrejmuirii, lucru atât de necesar în contextul utilizării acestui tip de gardul în mediul exterior. Acest lucru înseamnă că gardurile din panouri zincate sau plastifiate au o durată foarte mare de viață, nefiind nevoie să iei în calcul schimbarea lor după câțiva ani.

Specialiștii recomandă aceste tipuri de garduri atât pentru că acestea îți oferă o rezistență superioară la șocuri mecanice, intemperii sau flambaj, cât și pentru că aceste soluții nu sunt costisitoare și nu necesită ajutor specializat în ceea ce privește montajul.

Garduri din lemn

Gardurile din lemn sunt foarte elegante și estetice, mai ales dacă vorbim despre case cu un ușor specific rustic. Totuși, gardurile din lemn nu sunt o soluție potrivită pe termen lung deoarece acest material este destul de sensibil la umiditate și la atacul cariilor. Chiar și în ipoteza tratării și a vopsirii, durata de viață a acestor garduri este destul de mică.

Garduri din fier forjat

O soluție deosebit de rezistentă, gardurile din fier forjat sunt soluții personalizate de închidere și trasare a limitelor de proprietate. Ușorul dezavantaj este faptul că aceste garduri sunt destul de scumpe, atât materialele cât și modelele fiind destul de pretențioase la nivel de prelucrare. Totuși, gardurile din fier forjat și închideri din policarbonat sunt deosebit de estetice și au și o durată foarte mare de viață.

Garduri cu soclu de beton

Dacă vrei siguranță dusă până la extrem, atunci gardurile din beton sau cu soclu din beton sunt o soluție potrivită. Betonul este deosebit de durabil și de rezistent, iar partea superioară a gardului poate fi realizată cu orice alt tip de material care se potrivește într-o astfel de construcție de împrejmuire.

Garduri din piatră

Similare gardurilor din beton, și cele din piatră au o rezistență și o durabilitate aparte. Este necesar să știi însă că aceste tipuri de garduri implică și costuri destul de mari, atât în ceea ce privește materialele, cât și manopera aferentă realizării montajului.

Garduri din tablă

Dacă ai nevoie de o soluție provizorie de închidere, poți opta pentru gardurile din tablă. Acestea însă sunt destul de slabe din punct de vedere calitativ, suferă de pe urma coroziunii și își pierd strălucirea, iar la nivel de rezistență nici nu se compară cu avantajele panourilor de gard zincate sau plastifiate sau a altor tipuri.

Alegerea unui anumit tip de gard ar trebui să aibă în vedere bugetul, stilul casei, expunerea la intemperii, dar și recomandările pe care le fac specialiștii. Aceștia recomandă ca soluție potrivită alegerea unui gard din panouri bordurate, pentru că acestea înglobează toate avantajele de care ai nevoie pentru delimitarea proprietății, dar și pentru a te simți în siguranță în locuința ta.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!