7 idei de aranjamente florale pentru botez

Publicat pe 19 Februarie 2021
Botezul propriului copil este un moment unic în viața fiecărui părinte, dar și o ocazie pe care micuțul o va putea revizita prin intermediul fotografiilor, atunci când va crește și își va dezvolta curiozitatea.

De aceea, cu siguranță, îți dorești să concepi un eveniment cât mai special, de care să vă bucurați atât voi, cât și prietenii, rudele și alte cunoștințe care vor participa la botez.

Pe lângă detaliile de bază, cum ar fi locația, mărturiile sau lista cu invitați, și florile alese pentru un asemenea eveniment sunt extrem de importante. Acestea pot contura o poveste frumoasă, pot veni în completarea tematicii și pot învălui ziua cea mare într-o aură delicată, elegantă și de-a dreptul unică.

Iată câteva opțiuni inspirate de aranjamente florale pentru botezul copilului tău!

1. Aranjament diafan pentru fetițe

Dacă urmează botezul fiicei tale și vrei să transformi evenimentul într-o poveste cu zâne, alege un aranjament floral delicat, feminin, în nuanțe deschise și gingașe.

Optează pentru flori diafane, în tonuri de roz, roșu sau piersică. Combină-le și cu elemente albe, cu frunze verzi și, eventual, cu o pată de galben, pentru puțin contrast.

Include în aranjament, în funcție de sezon, câteva orhidee, frezii, mini trandafiri, bujori și lăcrămioare. Completează totul cu funde ample, roz pal sau albe, precum și cu sclipici jucăuș, presărat din loc în loc.

2. Aranjament jucăuș pentru băieței

Dacă urmează să îți creștinezi fiul și vrei ca aranjamentul floral să aibă o tentă masculină, poți opta pentru flori care sunt în mod natural albastre sau violet, precum hortensiile, zorelele, irisul japonez sau chiar liliacul.

De asemenea, poți completa aranjamentul cu trandafiri sau alte flori pigmentate cu nuanțe de bleu, bleumarin sau mov.

Nu uita să adaugi și elemente contrastante, precum plante cu frunze verzi și flori albe. Astfel, vei obține aranjamente echilibrate.

3. Aranjament neutru și delicat

Dacă nu vrei ca aranjamentele florale să denote sexul copilului, optează pentru o variantă neutră, rafinată și echilibrată.

4. Aranjament inspirat din natură

În ceea ce privește modelul aranjamentului ales, ai la dispoziție zeci sau chiar sute de variante. Dacă vrei să păstrezi un look clasic, inspirat din natură, folosește accesorii precum coșuri florale din răchită, pe care le poți umple cu tot felul de combinații de plante.

Pe lângă flori, poți integra și diferite crenguțe, scoici (dacă vrei o tematică marină), pietricele sau decorațiuni din lemn cu păsări, ciupercuțe și insecte.

5. Aranjament creativ cu flori și jucării

Dacă vrei să duci aranjamentele florale de botez la următorul nivel, optează pentru unele care să nu includă doar plante, ci și... jucării!

Fă o selecție de jucării din pluș sau alte materiale ușoare, ce pot fi prinse cu ușurință între plante.

Totodată, dacă vrei să surprinzi toți invitații, integrează mărturiile în aranjamentele florale de pe mese, sub forma unor mici jucării de pluș personalizate.

6. Aranjament pentru cristelniță

Când te gândești la aranjamentele florale pentru botez, probabil că îți vin în minte florile de pe mesele invitaților și cele care decorează lumânările de botez.

Ce ar fi dacă ai da frâu liber imaginației și ai integra flori și în alte locuri? De exemplu, poți alege un aranjament delicat pentru marginea cristelniței din biserică. Cea mai potrivită opțiune, în acest caz, este reprezentată de florile albe, diafane și simple, alături de frunze verzi și mini trandafiri discret colorați.

7. Aranjament tematic pentru fiecare moment al botezului

Dacă îți surâde ideea de a investi în aranjamente florale complexe, prezente pretutindeni, îți recomandăm să stabilești câteva elemente comune, tematice.

De exemplu, poți comanda aranjamente ce au la bază trandafirii, crizantemele sau mărgăritarul, iar restul florilor să vină doar în completarea acestora.

Include aranjamentele florale în biserică, în jurul cristelniței și aplicate pe lumânări, apoi pe mesele de la restaurant, în mărturii sau chiar la intrarea în local, sub forma unei arcade perfecte pentru fotografii tip suvenir.

În final, orice flori ai alege, asigură-te că aranjamentele sunt elegante și echilibrate, pentru a nu ieși în evidență, ci doar pentru a completa atmosfera și pentru a aduce un plus de farmec!


Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!