7 motive pentru care merită să vizitezi Cancun măcar o dată în viață

Publicat pe 16 Martie 2021
Dacă ești în căutarea unei destinații exotice în care să-ți petreci concediul în 2021, o vacanță în Mexic poate fi cea mai inspirată alegere. Mexic este una dintre cele mai spectaculoase și mai frumoase țări din lume, așa că nu este de mirare că se află în topul destinațiilor de vacanță din lume. Și cum Cancun este una dintre principalele atracții ale acestei țări exotice și o stațiune de lux ce excelează la nivel turistic, ne-am gândit să-ți oferim 7 motive pentru care merită să vizitezi și tu Cancun, măcar o dată în viață!

1. Frumusețea plajelor mexicane pe Riviera Maya

Unul dintre principalele motive pentru care turiștii aleg Cancun drept destinație de vacanță este frumusețea plajelor de pe Riviera Maya. Plajele de la Marea Caraibelor, cunoscute local ca playas, îți pot tăia răsuflarea prin priveliștile uimitoare asupra apei de un albastru cristalin. Printre cele mai populare plaje din Cancun se numără Tortugas, Caracol, Chac-mool, las Perlas, Juventud, Langosta și Linda, acestea fiind situate aproape de bulevardul Cancun și Paseo Kukulkan.

2. Ruinele Mayase de la Chichen Itza

Dacă mergi într-o vacanță în Cancun, ai ocazia de a vizita unele dintre cele mai populare și faimoase ruine mayase din lume, Chichen Itza fiind una dintre cele mai mari situri arheologice din Mexic. Situl se găsește la doar trei ore distanță de faimoasele plaje ale Cancunului și face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, cuprinzând statui Chac-mool și monumente importante precum El Castillo, una dintre cunoscutele piramide ale Mexicului.

3. Paradisul exotic din Insula Muierii sau Isla Mujeres

O altă experiență fascinantă în Cancun este faimoasa Insula a Muierii sau Isla Mujeres, așa cum este denumită local. Poziționată la 13 kilometri de continent, o distanță ce poate fi ușor de parcurs cu feribotul, Isla Mujeres are o lungime de 7 kilometri și este cea mai populară alegere pentru pasionații de surf sau cei dornici de scufundări, viața marină a insulei fiind bogată în recife de corali și cele mai diverse specii de pești colorați.

4. Piscinele subterane, cenotele Mexicului

Toată peninsula Yucatan este construită în jurul unor peșteri ce s-au format în mod natural, numite cenote. Multe dintre acestea sunt inundate și formează piscine subterane sublime, ideale pentru înot și scufundări. Ce poate fi mai plăcut decât să te răcorești într-o astfel de piscină naturală, după o zi întreagă de explorat ruinele mayase?

5. Înotul cu delfinii

În Cancun ai oportunitatea de a cunoaște viața marină la Aquarium. Aici turiștii îmbracă costume speciale de înot, pătrund în piscinele incintei și acolo sunt înconjurați de numeroase specii marine, de la pisici de mare, până la rechini mici. Desigur, adevărata atracție este experiența înotului cu delfinii, putând să te apropii de aceste mamifere prietenoase și jucăușe. Astfel de activități poți avea și în alte două locații cunoscute din Cancun, Dolphinaris Cancun și Dolphin Discovery.

6. Muzeul Subacvatic din Cancun

Una dintre cele mai neobișnuite atracții ale Cancunului este Muzeul Subacvatic, poziționat pe fundul mării și dedicat artei conservării. Pentru exploratori este o adevărată plăcere să poată studia în adâncul mării colecții unice de artă, compuse din aproximativ 500 de sculpturi dispuse în galerii amenajate la adâncimi cuprinse între trei și șase metri.

7. Condițiile de top ale Cancunului

Dacă stilul glamuros și cosmopolit este ceea ce cauți la o vacanță, atunci Cancun cu siguranță trebuie să fie următoarea ta destinație. Hotelurile și resorturile de lux din Cancun, magazinele de bijuterii, mall-uri moderne și câmpurile de golf, toate aceste contribuie la popularitatea acestei regiuni a Mexicului.

Nu-i așa că ți-am oferit suficiente motive pentru a arunca o privire peste ofertele de sejur în Cancun? Nu rata ocazia de a ajunge într-una dintre cele mai frumoase destinații exotice din lume, la Marea Caraibelor!

Domenii: Turism

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!