8 idei pentru amenajarea biroului la tine acasă

Publicat pe 28 August 2019
Biroul reprezintă unul dintre cele mai utile spații dintr-o locuință. Fie că lucrezi de acasă în permanență sau doar ocazional, amenajarea unui birou îți oferă confort și flexibilitate ca să îți termini treaba în orice situație.

O simplă măsuță și un scaun pot decora zona de care ai nevoie ca să citești ori să studiezi. Totuși, ia în considerare că biroul trebuie să fie un loc liniștit în care să se poată munci productiv și cu spor, mai ales atunci când ai ceva ore de petrecut acolo. Dacă ai nevoie de inspirație pentru decor, găsești mai jos câteva idei care te vor ajuta să îți amenajezi un spațiu în care nu doar că te vei putea concentra mai bine, dar vei fi mai fericit.

Alege un loc accesibil și ușor de amenajat

Indiferent dacă ai sau nu loc pentru amenajarea unui birou, înainte de a stabili ce colțișor din casă va fi transformat în zonă de lucru, creează o listă cu lucrurile pe care le vei folosi. În acest fel, vei avea o imagine de ansamblu asupra spațiului de care ai nevoie. Ideal ar fi să alegi o parte mai liniștită și mai retrasă a locuinței, în care să te poți bucura de intimitate. Poate fi vorba de balcon, însă și livingul sau dormitorul sunt de luat în calcul. Dacă nu dispui de o cameră întreagă ori alt spațiu, instalează-ți un birou mic în hol.

Acordă atenție regulilor de ergonomie

Atunci când lucrezi de acasă ai o mulțime de beneficii și mai mult timp pentru tine. Însă, ca să te poți bucura de tot confortul căminului tău, ia în considerare și câteva reguli ergonomice. În primul rând, este indicat ca partea de sus a ecranului unui computer să fie exact la nivelul ochilor, iar distanța dintre monitor și ochi să fie de minimum 50 cm. Apoi, poziția corpului la birou trebuie să fie una corectă, picioarele să se sprijine ferm pe podea, iar mâinile așezate pe tastatura să fie paralele cu podeaua. Pentru asta e necesar să alegi cu atenție scaune de birou de la scauneonline.ro, deoarece ai nevoie de un produs flexibil și ergonomic.

Creează spații inteligente de depozitare

Dacă obișnuiești să lucrezi cu o mulțime de documente, orientează-te către piese de mobilier care să îți permită organizarea eficientă a lucrurilor. Obiectele multifuncționale sunt ideale pentru maximizarea spațiului, iar dacă ai loc în partea de jos a biroului folosește-l pentru a crea cât mai multe zone de depozitare. Decorează biroul în mod inteligent deoarece organizarea atentă a lucrurilor îți va spori productivitatea.

Folosește culori care stimulează concentrarea

Cromatica joacă un rol deosebit în ambientul unui birou, așa că ia în calcul folosirea unor nuanțe deschise dacă îți dorești concentrare maximă. Portocaliu, galben sau verde lime sunt culori care stimulează creativitatea și oferă energie. Tonurile de verde deschis ori bleu oferă liniște, în timp ce culorile pământii dau senzația de apropiere de natură.

Asigură-te că ai suficientă lumină naturală

Un iluminat corect al biroului nu doar te va face să lucrezi mai cu spor, ci îți va influența și starea de spirit. Dacă îți permite spațiul, amplasează masa de birou în apropierea ferestrei pentru a te bucura de o priveliște frumoasă, mai multă concentrare, lumină naturală și aer proaspăt.

Oferă biroului o notă personală

Orice încăpere din casă poartă amprenta ta, prin urmare și spațiul de lucru trebuie personalizat pentru a fi în ton cu restul locuinței. Mai mult, accesoriile preferate, pozele cu cei dragi sau suvenirurile din vacanțe te pot ajuta să fii mai relaxat și uneori să te mai deconectezi de la lucru.

Ia în considerarea optimizarea tech și broadband

Spre deosebire de biroul de la locul de muncă, pe cel de acasă trebuie să îl pui la punct tu însuți dacă vrei să eviți eventualele disfuncționalități tehnice. Așadar, câteva investiții minime te pot scuti de tot disconfortul creat de aparatura folosită. Alege un calculator performant, folosește periferice wireless ca să reduci numărul cablurilor folosite și să uiți de stresul conexiunilor pierdute cu ajutorul optimizării broadband.

Amenajează o zonă de relaxare

Chiar dacă ești în propria casă și ai la dispoziție alte locuri în care te poți relaxa, uneori acest lucru te poate distrage de la muncă mai mult decât îți propui. Cel mai simplu e să îți amenajezi un loc unde să te poți retrage câteva minute pentru a te destinde chiar în în spațiul de lucru. Câteva ghivece cu plante, un balansoar, o canapea simplă sau un fotoliu confortabil îți pot fi de folos ca să îți pui mai ușor ordine în gânduri.

Ritmul tot mai alert îi face pe mulți să lucreze de acasă, iar amenajarea unui birou a devenit o reală necesitate. Indiferent de spațiul existent în locuință, o zonă dedicată activităților profesionale și lucrurilor importante va fi mai mult decât benefică, indiferent dacă vorbim de liber-profesioniști, angajați full-time sau persoane care au nevoie de un loc dedicat pentru plăți, lectură ori planificarea unei călătorii.


Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →