80 de țări dezbat viitorul internetului- EDYS20, parte a We, the internet, deschide înscrierile în România

Publicat pe 3 Septembrie 2020
Înscrierile pentru atelierele de lucru se realizează online, pe www.edys.eu, începând cu data de 7 septembrie, până pe 2 octombrie 2020, participarea fiind gratuită pentru participanții selectați.

European Digital Youth Summit 2020

Cetățeni din 80 de țări dezbat viitorul internetului. 

Group of the European Youth for Change - GEYC anunță deschiderea înscrierilor pentru European Digital Youth Summit 2020.

Evenimentul va avea loc online timp de 3 zile, între 8-10 octombrie 2020, cu o componentă internațională, ce va reuni studenți, tineri, reprezentanți din mediul academic, non-governmental și al companiilor private din 10-15 țări, cât și ateliere de lucru dedicate exclusiv participanților români. În cadrul evenimentului vom dezbate împreună cu participanții subiecte legate de guvernanța internetului, precum cyberbullying, fake news, inteligență artificială sau impactul pandemiei asupra utilizării internetului.   

Înscrierile pentru atelierele de lucru se realizează online, pe www.edys.eu, începând cu data de 7 septembrie, până pe 2 octombrie 2020, participarea fiind gratuită pentru participanții selectați. Proiectul se adresează cetățenilor români de toate vârstele, cu educație și ocupații diferite.

Evenimentul #EDYS20 face parte anul acesta din inițiativa Global Citizen Dialogue on the Future of the Internet - We, the Internet, care reunește aproximativ 80 de țări, fiind cel mai mare dialog cu cetățenii pe teme de interes public. We, the Internet este o inițiativă coordonată de o coaliție de parteneri precum Comisia Europeană, Consiliul Europei, UNESCO, Missions Publiques, Internet Society, Wikimedia Foundation, Fundația World Wide Web, Forumul Economic Mondial, guvernele elvețiene și germane și actori din sectorul privat precum Google și Facebook. Această deliberare globală va avea ca rezultat formularea unor recomandări cetățenești care vor fi transmise factorilor cheie de decizie la nivel local, regional și internațional. Rezultatele proiectului vor fi dezbătute în cadrul Internet Governance Forum 2020 (ONU), sub tema „Internet United”.

„În ciuda faptului că jumătate din lume este încă neconectată la Internet, impactul tehnologiei asupra societății este incredibil de mare. De aceea, este important ca cetățenii să fie consultați cu privire la viitorul internetului, iar actorii cheie ai procesului de reglementare a internetului să fie la curent cu părerile cetățenilor, acesta fiind tocmai scopul EDYS 2020.”

(Alexandra PECA, Manager de proiect EDYS20)

În anul 2010, GEYC a început ca una dintre primele comunități digitale din Europa, iar acum numără peste 3500 membri în România: tineri, lucrători de tineret și profesori. Obiectivul său este de a genera o schimbare prin valorificarea pe deplin a noilor tehnologii, explorarea noilor culturi și transformarea activă a ideilor în acțiuni. În ultimii nouă ani am lucrat împreună cu peste 100 de licee din România, peste 200 de organizații de tineret din Europa și peste 10000 de tineri români. Viziunea GEYC este de a reuni educația formală cu cea nonformală pentru a se completa una pe cealaltă și pentru a contribui la dezvoltarea completă a potențialului tinerilor.

Lansat de GEYC în 2014, EDYS este acum un eveniment bienal ce are ca scop crearea unui cadru de discuții despre cele mai actuale subiecte pentru tineri, într-un context în care tehnologiile digitale sunt în perpetuă schimbare. Prima ediție (2014) a abordat subiecte precum inserția profesională a tinerilor și antreprenoriatul, a doua ediție (2016) a adus în prim plan discursul instigator la ură în mediul online și implicarea tinerilor în comunitate, în timp ce focusul ediției din anul 2018 a fost impactul proiectelor europene asupra tinerilor.

Pentru detalii suplimentare despre înscrieri, nu ezitați să ne contactați:

Alexandra PECA - alexandra.peca@geyc.ro/ Manager de Proiect EDYS20

Pentru comunicare, suntem disponibili la: 

Adelina DRAGOMIR- adelina.dragomir@geyc.ro/ Project Manager/ www.edys.eu

Domenii: Educatie

Asociatia GEYC

În anul 2010, GEYC a început ca una dintre primele comunități digitale din Europa, iar acum numără peste 3500 membri în România: tineri, lucrători de tineret și profesori. Obiectivul său este de a...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!