Accace România și Adecco România organizează pe 10 mai 2017 evenimentul “Mobility without Borders”

Publicat pe 4 Mai 2017
Accace România împreună cu Adecco România organizează miercuri, 10 mai 2017, în București, evenimentul “Mobility without Borders”, dedicat companiilor care angajează cetățeni străini în România sau care detașează angajați în străinătate în scop de muncă sau training.

Decizia organizării acestui eveniment vine în contextul în care detașarea salariaților români în diverse țări din Uniunea Europeană sau participarea acestora la diverse sesiuni de pregătire profesională susținute în afara României a devenit un fenomen din ce în ce mai vizibil în practica companiilor din România.  

„Ca exemplificare a amplorii acestui fenomen, Casa Națională de Pensii din România a informat că, în anul 2016, au fost obținute 48.539 de formulare portabile A1 aferente salariaților detașați din România pe teritoriul Uniunii Europene. Cele mai multe formulare au fost emise pentru Germania (18.401), Belgia (7.481) și Italia (7.087)”, a menționat Dana Ionescu − Legal & Global Mobility Manager, Adecco România.  

Este clar că din ce în ce mai mulți angajatori observă avantajele acestor detașări. Însă, mobilitatea salariaților nu este lipsită de provocări. Unul dintre principalele aspecte de luat în considerare se referă la formalitățile legale aferente acestor detașări, de multe ori ignorate de angajatori, cu bună știință sau din lipsă de informații.

În cadrul seminarului Mobility without Borders, Dana Ionescu va prezenta pe larg aceste formalități, iar participanții vor fi „detaşaţi în scop de muncă” sau „trimişi la training”  și vor decide singuri care sunt formalitățile aplicabile.

Contextul economic extrem de dinamic din ultimii ani și cu precădere în ultimul deceniu, odată cu aderarea României la UE, a generat o masivă mobilitate a forței de muncă autohtonă către țările din spațiul comunitar, fluxurile migratorii având un trend ascendent atât sub aspectul numărului, cât și al intensității.

„În acest context, angajatorii români din diverse sectoare economice afectate de lipsa forței de muncă (construcții, automotive, agricultură etc.) s-au văzut nevoiți să se orienteze spre recrutarea angajaților din țări extra-comunitare, pentru a suplimenta deficitul de forță de muncă”, a adăugat Andreea Manolache − Senior Associate, Accace România.

În contextul globalizării și extinderii serviciilor, investitorii străini aleg, în general, să își conducă operațiunile din România prin intermediul angajaților din țările de origine, astfel încât întâlnim două situații distincte:

  • Prima fiind cea în care forța de muncă este foarte bine specializată și poziționată în funcții de conducere și
  • Cea de-a doua, în care forța de muncă este calificată pentru diverse poziții (tehnice, financiare, IT etc.), categorie care asimilează și forța de muncă cu pregătire medie (operatori în servicii).

„Statistica ultimilor ani ne arată că, în România, au fost angajați anual în jur de 5.000-5.500 cetățeni străini din afara spațiului comunitar, preponderent din Republica Moldova, Turcia, China, Tunisia, India etc., fără ca acest număr să echilibreze deficitul de forță de muncă.

Una dintre provocările angajatorilor în vederea recrutării și angajării cetățenilor străini este cunoașterea legislației aplicabile și a procedurilor specifice, proceduri pentru a căror finalizare este necesară o bună cunoaștere atât a reglementărilor speciale în domeniul imigrării/mobilității forței de muncă, cât și a corelării acestora cu legislația muncii din România”, a adăugat Gabriela Pleșa − Corporate Services Consultant, Accace România.

Evenimentul se adresează, în special, următorului tip de public-țintă: Talent Acquisition Specialists, HR Managers, International Mobility Managers, Financial Managers, Legal Managers, HR Administrators, Global Mobility Specialists, General Managers.

Pentru mai multe informații legate de concept, agendă, speakeri și înregistrare, vă rugăm să accesați pagină evenimentului: http://www.accace.ro/mobility-without-borders-eveniment-lp

Despre Grupul Accace

Având peste 550 de profesioniști în cadrul birourilor deschise în 13 țări din Europa Centrală și de Est, Grupul Accace reprezintă una dintre companiile de consultanță și externalizare de top din regiune. De-a lungul anilor, Accace a dobândit o experiență remarcabilă, deținând un portofoliu ce cuprinde peste 2000 de clienți, majoritatea companii internaționale. În prezent, furnizam servicii prin intermediul birourilor noastre din Bosnia și Herțegovina, Cehia, Croația, Germania, Macedonia, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina și Ungaria. Alte locații europene, precum și din afara Europei, sunt acoperite de partenerii noștri de încredere.

Accace România a fost înființată în București în urmă cu 10 ani, în prezent oferind atât servicii de externalizare contabilitate, salarizare și administrare de personal, cât și consultanță fiscală, corporate și juridică, prin intermediul unui cabinet de avocatură afiliat.

Vizitați-ne pe www.accace.ro

Despre Grupul Adecco

Grupul Adecco, parte a clasamentului Fortune Global 500 (grupul celor mai importante companii din lume), are sediul în Elveția și este principalul furnizor mondial de servicii specializate de resurse umane. Cu peste 33.000 de angajați full time și aproximativ 5.100 de sucursale, Adecco este prezent în peste 60 de țări și teritorii.

Adecco România este lider pe piața resurselor umane, gestionează peste 8.000 de persoane angajate temporar, are o bază de date cu peste 500.000 de candidați și deservește zilnic peste 500 de clienți. Adecco oferă o gamă completă de servicii de resurse umane, de la recrutare și selecție, administrare de personal, calcul salarial, recrutare în masă, onsite, outplacement și outsourcing, până la training, consultanță global mobility, centru de evaluare, employer branding și cercetări de piață. 

Vizitați-ne pe www.adecco.ro

 


Accace Outsourcing SRL

Având peste 550 de profesionişti în cadrul birourilor deschise în 13 ţări din Europa Centrală şi de Est, Accace reprezintă una dintre companiile de consultanţă şi externalizare de top din regiune....

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →