Achizitia de auto rulate: cea mai buna decizie sau o bataie de cap?

Publicat pe 18 Ianuarie 2019
Cu o piata tot mai raspandita de masini auto rulate, din care nu stim ce sa alegem, de la cine sa cumparam sau dupa ce sa ne uitam exact (mai ales daca nu avem cunostinte tehnice necesare), cumpararea unei masini la mana a doua poate devenit o sarcina extrem de dificila.

 Totusi, o serie de avantaje de care ne putem bucura in achizitionarea de auto rulate, creste constant cerea si oferta din Romania, in acest sector. Pentru a evita eventualele neplaceri, e important sa tinem cont de cateva aspect asupra carora specialistii atrag atentia. 

De ce masina am nevoie?

Atunci cand cautam o masina, avand in vedere oferta nelimitata de pe internet, suntem tentati sa scapam din vedere anumite nevoi pe care aceasta va trebui sa le indeplineasca pe termen lung. Astfel, e recomandat ca atunci cand incepeti sa cautati, sa aveti o lista cu raspunsuri deja formulate la urmatoarele intrebari:

Care sunt cerintele mele de baza? – un spatiu mare pentru familia mea?, o masina sport, o masina mai ieftina?;

Am nevoie ca masina sa faca un anumit lucru? – sa incapa intr-un garaj de o anumita dimensiune, de exemplu;

O voi folosit pentru naveta, prin oras sau pentru calatorii lungi?;

Benzina sau diesel?;

Ce voi pune in ea? – vorbim aici de echipamente sportive, scaune de copil, etc.;

Sa fie o masina eco? – va puteti gandi la o hibrida sau la o masina electrica, in acest caz.

E important ca de la inceput sa stiti ce nevoi trebuie sa va indeplineasca bunul, pentru a alege dintre atatea auto rulate.

Ce trebuie verificat neaparat la auto rulate?

Majoritatea cumparatorilor nu au notiuni foarte avansate despre aspectele tehnice , astfel ca pot fi usor pacaliti de dealeri sau de vanzatori care vor sa scape de masini foarte uzate. Astfel, cateva criterii importante de luat in calcul ar fi:

Kilometrajul – calculati in medie, in functie de „varsta masinii”, cam cati km ar trebui sa aiba parcursi. Daca raspunsul dat de bord nu se suprapune cu cel calculat de d-voastra si apar ezitari din partea vanzatorului, e posibil sa fiti pacaliti (in functie de anul fabricatiei si de conditiile in care a fost utilizata, e bine sa va uitati dupa masini ce au la bord maxim ~175.000 km)

Aspect – atentie la zgarieturi, deformari, etc

Verificati uleiul, sistemul audio, luminile, motorul, cauciucurile

Siguranta masina – cat de sigura vi se pare? Va inspira incredere?

Sigur ca toate aceste criterii ar fi ideal de testat si printr-o tura cu masina respectiva, dar de multe ori, in parcurile auto nu este posibil acest test. Totusi, e bine sa mergeti cu temele pregatite si o privire critica – achizitionarea unei masini nu este nici usoara, nici o joaca de copii! Siguranta ulterioara pe sosea este importanta, la fel ca si comfortul dumneavoastra.

Ajutor calificat pentru calitate si siguranta

Daca vreti sa fiti 100% siguri de calitatea si siguranta masinii auto rulate pe care urmeaza sa o folositi zilnic sau aproape zilnic, este recomandat sa apelati la firme de incredere, care se vor asigura ca va vand bunuri ce indeplinesc toate conditiile mai sus enumerate. In plus, exista optiunea serviciilor personalizate, care va ofera garantia autoturismului si a functionarii lui in parametri optimi, dar si cautarea modelului si a caracteristicilor mulate pe nevoile dumneavoastra personale!

Astfel, aceasta este optiunea cea mai rentabila pentru aceia care nu stiu exact dupa ce sa se uite, dar doresc o masina pe care sa o poata utiliza cat mai mult timp. Exista un cost aditional pentru astfel de servicii, dar profitul pe termen lung este inestimabil mai pretios!

Pentru consultanta in materie de auto rulate si o oferta aici  verificata si certificata, consultati autogeist.ro. Pot fi contactati si prin urmatoarele canale:

Telefon:

0236.449.018

0740945736 (whatsapp)

Sau mail: office@autogeist.ro

Domenii: Auto

AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →