Acoperis verde

Publicat pe 13 Martie 2018
Te-ai gândit să aduci o schimbare casei tale dar încă ești în pană de idei și nu știi ce anume să faci? Ei bine, ce zici de idea de a-ți transforma acoperișul într-un acoperiș verde?

Te-ai gândit să aduci o schimbare casei tale dar încă ești în pană de idei și nu știi ce anume să faci? Ei bine, ce zici de idea de a-ți transforma acoperișul într-un acoperiș verde? Nu ai să crezi dar acest concept este unul care își face loc din ce în ce mai mult în țara noastră în ceea ce privește construcția de clădiri sau amenajarea acoperișurilor, aducându-și contribuția nu doar în schimbarea aspectului casei sau clădirii tale ci și asupra costurilor costurilor facturilor și asta pentru că un acoperiș verde nu este doar un simplu acoperiș pe care plantăm vegetație ci este și un mijloc de a ne izola termic și chiar fonic casa sau clădirea.

Inspirate de casele acoperite de vegetație din zona nordică a Europei, un acoperiș verdeaduce un plus de personalitate aspectului clădirii, reușind să contribuie la reducerea poluării din jurul locuinței și, de ce nu, de a crea un spațiu de relaxare sau recreere. Conceptul a fost preluat chiar și cu scopul de a transforma acoperișurile clădirilor în adevărate afaceri de success sub forma cafenelelor, barurilor, teraselor sau restaurantelor, prin plasarea unui astfel de acoperiș verde sub forma unei terase sau grădini cu arbori și vegetație la înălțime și realizănd astfel oaze de verdeață în junglă urbană de beton.

Deși ideea pare una complicată și greu de pus în practică, specialiștii în acest domeniu ne asigură că nu este deloc așa deoarece un acoperiș verde, o dată realizat, nu cere multe lucruri. Realizat prin depunerea unor straturi succesive de materiale care să asigure atât viața cât și longevitatea plantelor, dar mai ales să protejeze casa sau clădirea de umiditate, un acoperiș verde vă oferă posibilitatea să alegeți, în funcție de cerințele și nevoile dumneavoastră, dar mai ales în funcție de tipul clădirii și a acoperișului acesteia, tipul de vegetație dorit. Vorbim, așadar, de acoperișuri de tip extensiv sau de cele de tip intensiv. Cum sugerează și numele, un acoperiș verde de tip intensiv, reprezintă un acoperiș valorificat sub forma fie a unei grădini, fie a unei terase, deoarece cantitatea și tipul de vegetație pentru un astfel de acoperiș verde este reprezentată de la vegetație de mici dimensiuni până la plante exotice sau arbori, atât timp cât structura de rezistență a clădirii și tipul de climat o permite. Prin contrast, un acoperiș verde de tip extensiv, necesită o vegetație de tip ușor, și în consecință, o îngrijire mai puțin anevoioasă.

Cu multă experiență în ceea ce privește această industrie, aspect reflectat de faptul că se numără printre inițiatorii acestui trend la noi în țară, dar și de numeroasele lucrări în acest domeniu și nu numai, specialiștii odu.ro ne clarifică ceea ce înseamnă alegerea unui acoperiș verde, etape, beneficii și costuri.


S.C RankUp Agency S.R.L

Suntem o echipa de oameni tineri, pasionati de marketingul online și ne-am propus sa realizam nu doar proiecte frumoase, ci și utile. Atenția noastra se indreapta spre intelegerea nevoilor afacerii...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!