Acoperis verde un element inovativ - Odu Green Roof

Publicat pe 23 Noiembrie 2017
Acoperișurile verzi, care sunt realizate dintr-un sistem de straturi fabricate în mod deliberat pentru a susține mediul de creștere și vegetațiea, sunt un fenomen relativ nou. Cu toate acestea, acoperișurile verzi au existat de secole. Tendința modernă a început atunci când acoperișurile verzi au fost dezvoltate în Germania în anii 1960 și de atunci s-au răspândit în multe țări, inclusiv in Romania zilelor noastre.

       Un acoperiș verde sau un acoperiș viu este un acoperiș al unei clădiri care este acoperit parțial sau complet cu vegetație și un mediu de creștere, plantat pe o membrană de impermeabilizare. Poate include și straturi suplimentare, cum ar fi bariera de radacină și sistemele de drenaj și de irigare.  

    Acoperișurile verzi servesc mai multor scopuri pentru o clădire, cum ar fi absorbția apei de ploaie, asigurarea izolației, crearea unui habitat pentru fauna sălbatică, creșterea bunăvoinței și scăderea stresului oamenilor din jurul acoperișului, oferind un peisaj mai plăcut din punct de vedere estetic și contribuind la scăderea temperaturile aerului urban și atenuarea efectului termic.

    Ei utilizează efectiv funcțiile naturale ale plantelor pentru a filtra apa și a trata aerul în peisajele urbane și suburbane. Există două tipuri de acoperiș verde: acoperișuri intensive, care sunt mai groase, cu o adâncime minimă de 12,8 cm și pot suporta o varietate mai mare de plante, dar sunt mai grele și necesită mai multă întreținere și acoperișuri extinse, cu o adâncime cuprinsă între 2 cm și 12,7 cm,dar si cele mai ușoare decât acoperișurile verzi intensive și care necesită o întreținere minimă.

    Acoperișul verde poate fi de asemenea utilizat pentru a indica acoperisurile care utilizează o formă de tehnologie verde, cum ar fi un acoperiș răcoros, un acoperiș cu colectoare termice solare sau panouri fotovoltaice. Acoperișurile verzi sunt denumite și acoperișuri ecologice, acoperișuri vegetale.

Un acoperis verde este utilizat la :

 -  Reducerea încălzirii (prin adăugarea valorii de rezistență la masă și rezistență termică)

Un studiu realizat de Brad Bass de la Universitatea din Toronto din 2005 a arătat că acoperișurile verzi pot reduce de asemenea pierderile de căldură și consumul de energie în condiții de iarnă.

  - Reduceți răcirea unei clădiri cu cincizeci până la nouăzeci la sută, pentru ca acționeaza ca un rezervor solar de căldură - o concentrație de acoperișuri verzi într-o zonă urbană poate chiar reduce temperaturile medii ale orașului în timpul verii.

- Reducerea scurgerii apelor pluviale.

     Un studiu prezentat la conferința Green Roofs for Healthy Cities din iunie 2004, citat de EPA, a constatat că scurgerea apei a fost redusă cu peste 75% în timpul furtunilor.

Crearea habitatelor naturale:

    Acoperisul verde filtreaza poluanții și dioxidul de carbon din aer care ajută la scăderea ratei bolilor, cum ar fi astmul.

Filtrează poluanți și metale grele din apa de ploaie:

    Acoperisul verde ajuta la izolarea unei clădiri si din punct de vedere fonic; solul ajută la blocarea frecvențelor mai joase, iar plantele blochează frecvențele mai mari.

Crearea unui spațiu agricol:

Cu acoperiș verde, apa este depozitată de substrat și apoi preluată de plante de unde este returnată în atmosferă prin evaporare.


S.C RankUp Agency S.R.L

Suntem o echipa de oameni tineri, pasionati de marketingul online și ne-am propus sa realizam nu doar proiecte frumoase, ci și utile. Atenția noastra se indreapta spre intelegerea nevoilor afacerii...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!