Activități recreative și educative pentru copilul tău în această toamnă

Publicat pe 8 Mai 2021
Te îngrijorează faptul că cel mic stă prea multă vreme în fața unui ecran? Elaborează un plan de petrecere a timpului liber în funcție de preferințele și nevoile sale, încurajează-l să socializeze și să rămână activ, alegând chiar împreună activitățile potrivite pentru el. Inspirație găsești suficientă chiar în rândurile de mai jos:

Mișcare în natură

Indiferent de anotimp, drumețiile în natură, descoperirea florei și a faunei reprezintă activități benefice atât pentru copii, cât și pentru adulți. Veți învăța astfel lucruri noi, și vă veți bucura atât de aerul curat, cât și de timpul petrecut împreună.

În plus, practicarea mișcării în natură ajută la creșterea nivelului de lipoproteine cu densitate mare și la scăderea nivelului trigliceridelor, reducând riscul apariției precoce a bolilor cardiovasculare. Un alt efect benefic este energizarea întregului organism prin creșterea fluxului de oxigen către țesuturi. Sporește astfel rezistența la efort, dar și starea de bine, datorită stimulării secreției de endorfine – hormonii responsabili cu senzațiile de plăcere din organism.

Așadar, folosiți natura și bucuriile ei ca pe un remediu salutar pentru întreaga familie!

Jocuri și sport

O altă preocupare tentantă pentru copii o reprezintă activitățile sportive, prin descoperirea jocurilor care atrag și au potențialul de-a deveni un hobby. Practicând sportul dorit, copilul poate găsi acea activitate care-l atrage și-l poate defini ca persoană, ajutându-l să crească armonios. Fie că este vorba despre un sport individual sau de echipă, opțiunea practicării unei activități sportive ajută la dezvoltarea echilibrată a copiilor, atât fizic, cât și mental. De asemenea, le susține îmbunătățirea abilităților de socializare prin interacțiunea cu alți copii și adulți, precum și dobândirea unei stări de bine oferite de un mix de succes: efort fizic – hrană sănătoasă – somn odihnitor.

Timp liber în pași de dans

Asociat muzicii, dansul este un alt domeniu care impresionează la orice vârstă. El ajută dezvoltarea capacității de concentrare, a echilibrului și a forței, ameliorează considerabil coordonarea mișcărilor și îmbunătățește flexibilitatea articulațiilor. Dansul este o formă de distracție și relaxare, o sursă permanentă de amuzament și de interacțiune cu ceilalți.

Prin această activitate, copilul își dezvoltă inclusiv abilitățile cognitive, prin necesitatea de a memora și integra armonios mișcări de dans pe ritmuri muzicale. Există chiar beneficii medicale ale dansului care, prin practicarea regulată, rezolvă chiar și probleme de sănătate: mers incorect, probleme de postură (cifoză, scolioză, lombalgie), tulburări de echilibru, afecțiuni ale tonusului muscular.

Educație de calitate

Deseori, în timpul programului de școală nu este suficientă vreme pentru aprofundarea studiului limbilor străine. De aceea, niște cursuri de limba engleză, germană sau franceză, adecvate nivelului de cunoaștere al fiecărui copil, vor completa ideal educația. Programele interactive, diversificate și distractive răspund cel mai bine obiectivului de-a da copilului mai multă încredere în forțele proprii, în abilitățile de comunicare și în capacitățile sale cognitive.

Robo-curiozități

Toamna aceasta îi poate prilejui copilului tău o incursiune în lumea roboticii și a programării dispozitivelor. Cu un potențial extraordinar, interesanți prin simpla contemplare și absolut fascinanți ca obiect de cercetare, roboții uimesc prin descoperiri multidisciplinare. Electronica și mecanica se îmbină cu posibilitatea programării diferitelor componente pentru îndeplinirea unor multitudini de funcții și procese. Este următorul nivel al creației, unul care propune nu doar fabricarea de obiecte imobile, ci de „ființe” mișcate de energia electrică, controlate prin algoritmi și automatizări.

Așa că zilele capricioase de toamnă nu trebuie să rămână o perioadă de stagnare, în care să încetăm creșterea interioară. Copilul se dezvoltă în mod continuu, nu doar în orele de studiu instituționalizat, ci și în perioadele de repaus, în vacanțe, în zilele de weekend, când are mai mult timp la dispoziție pentru explorarea activităților extrașcolare. Pentru că este foarte posibil ca, într-un viitor nu foarte îndepărtat, tocmai o activitate de timp liber, nicidecum o materie studiată neapărat în școală, să reprezinte filonul unei cariere de succes.

Domenii: Educatie

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!