Afla de ce este indicat sa utilizam seminte de trifoi in agricultura

Publicat pe 10 Ianuarie 2019
Terenurile cu trifoi sunt astazi foarte populare. Planta perena, din familia leguminoaselor cu frunze de smarald si flori mici globulare, cu un aspect bland si placut, se cere cultivata.

In plus, semintele de trifoi nu presupun plantare suplimentara si semanare regulata, ca alta iarba. Datorita radacinilor pline de ramificatii, lastarii cresc de la sine si umplu repede plesurile de pe teren.

In natura, trifoiul creste aproape peste tot si se caracterizeaza prin vitalitate. Pentru a semana terenul propriu sunt necesare seminte trifoi de calitate, cu un spor ridicat de germinare. Daca nu vom neglija acest lucru, vom obtine niste lastari prietenosi pe peluza sau un teren cu o panza de trfoi fara goluri. In plus trifoiul este folosit pentru plantare in rozarii, alpine. El creeaza o acoperire verde densa, vecinatatea caruia benefica la sanatatea altor plante.

Decoratiune cu seminte trifoi - teren plin de avantaje 

In afara de decoratiunea oferita de plantatiile cu trifoi, aceasta leguminoasa perena ne ofera o serie de alte avantaje:

Este suficient pentru a planta o data, iar in rezultat vom obtine un teren verde si dens pe un termen de timp lung, ce se recupereaza repede dupa cosit;

Pastreaza verdeata proaspata si sanatoasa pana toamna tarziu;

Creste rezistenta altor plante din vecinatate, in special a gramineelor la diferite boli;

Este rezistent la burueni, deacea este cea mai dorita optiune pentru cei care nu le place plivitul;

Ingrijirea terenurilor cu trifoi este posibila fara costuri semnificative;

Datorita radacinilor sub forma de tuberculi, care contin bacterii, trifoiul imbunatateste fertilitatea solului, imbogatindu-l cu azot.

Trifoiul respinge ingrasamintele cu azot. Fiti precauti! Achizitionarea ingrasamintelor complexe care contin azot pot fi devastatoare pentru cultura, declasand o supradoza de azot.

Seminte trifoi aducatoare de castig agricultorilor si zootehnicienilor

Trifoiul este folosit pentru pasunat, masa verde, fan, siloz si pentru fabricarea suplimentelor de hrana bogate in proteine, vitamine, substante minerale, in special fiindca are o mare valoare furajera. 100 kg de masa verde contin in medie 21 de unitati furajere si 2,7 kg de proteina digestala, iar fan respectiv 52 si 7,9.

Trifoiul este un reprezentat tipic al culturilor de zona climatica moderata. Plantele prefera soluri umede, seceta afecteaza trifoiul negativ. In timpul perioadei de vegetatie sunt potrivite mai mult temperaturile scazute. Germinarea materialului semincier incepe la o temperatura pozitiva de 2 grade. Noii lastari sunt capabili sa se adapteze chiar si la un pic de ger. Terenurile cu trifoi pot tine piept iernilor cu geruri puternice, cu conditia unei plapume de zapada. Anotimpul preferat pentru semanat este primavara devreme.

Agricultorii utilizeaza cu succes trifoiul pentru imbunatatirea compozitiei solului. In afara de efectul pozitiv asupra structurii solului, aceasta planta duce de asemenea la o crestere sporita a numarului de rame si alte microorganisme benefice, a caror functie este de a acumula azotul. Ca urmare, solul pe care creste trifoiul, este mereu imbogatit cu acest ingrasamant mineral.

Calculati norma de seminte trifoi, apoi achzitionati

Trifoiul este si una dintre cele mai populare plante melifere. Este semanat atat independent, cat si in amestec cu alte plante la o norma de 20-22 kg/hectar, primavara devreme sau la inceputul toamnei.

Seminte trifoi pot fi achizitionate in magazinul online de aici, la un pret foarte accesibil. In rezultat clientul va obtine posibilitatea sa-si insamanteze terenul cu cea mai buna cultura melifera, imbunatatind in acelas timp si compozitia solului. Inainte de a procura este necesar sa calculati cantitatea semintelor ce reies din norma de insamantare.  

Domenii: Agricultura

AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!