Agenti de recrutare si plasare forta de munca in strainatate

Publicat pe 1 August 2017
Daca ti-ai trimis deja CV-ul in multe locuri si nu ai reusit sa obtii un loc de munca, atunci ar trebui sa apelezi la agenti de recrutare forta de munca. Agentiile de recrutare se ocupa cu recomandarea candidatilor profilului cautat, companiilor care cauta angajatori. Desi in Romania nu sunt promovati destul de bine agentii de recrutare, ei ofera foarte multe oportunitati.

Candidatii beneficiaza apeland la agenti de recrutare forta de munca in strainatate, de consilere in cariera, consiliere privind Cv-ul, sfaturi cu privire la tot procesul de recrutare, iar dupa obtinerea jobului, candidatului i se face si o evaluare. Agentii de recrutare forta de munca nu sunt acelasi lucru cu agentia de plasare a fortei de munca.

De obicei nu se percep taxe pentru a intra in baza lor de date, doar in unele situatii, atunci cand este vorba de pozitii de top.

Cum are loc selectia?

1. Alegerea CV-ului( aplicat on line);

2. Interviul telefonic;

3. Interviul propriu zis.

In functie de rezultate, el va fi selectat pentru a putea fi prezentat angajatorului. Agentii de recrutare forta de munca pot avea de multe ori o baza de date privind locurile de munca, cu mult mai mare decat ceea ce se afla pe site-urile de specialitate, pot alege in locul dumneavoastra ceea ce se potriveste cel mai bine.

Mai jos vom prezenta o lista cu agentiile de recrutare din Romania:

1. Brainspotting care recruteaza forta de munca in domeniul IT, atat in tara cat si in strainatate.

2. Manpower este un site care recruteaza candidati cu un nivel ridicat de educatie in mai multe orase ale tarii, dar si in strainatate.

3. APT recruteaza forta de munca din domeniul IT, farmacii, finante-banci in tara si strainatate.

4. AIMS recruteaza candidati cu pozitii de mijloc si top management numai in tara.

5. Agentia de servicii Professional care recruteaza oameni pentru diferite domenii numai in tara.

6. Arc Force recruteaza candidati din domeniul agro-alimentar, industrie, agricultura, turism si constructii, atat in tara cat si in strainatate.

7. Lugera and Makler recruteaza candidati aflati la inceputul carierei, cei iesiti de pe bancile facultatii atat in tara cat si in strainatate.

8. Adecco Resurse Umane este specializata pe programe de practica pentru studenti.

9. Trenkwalder ofera consultanta candidatilor care vor sa se angajeze, sa isi inceapa o cariera atat in tara cat si in strainatate.

Rezultatele unui studiu au aratat ca mai mult de jumatate din cei intervievati cu privire la cat de utili sunt agentii de recrutare, considera ca sunt foarte utile. Cu ei puteti face si economie de timp, deoarece lucreaza pentru voi, selectand din posturile disponibile pe piata pe cele care se potrivesc cel mai bine cerintelor si profilului descris de candidati. Veti face astfel economie de timp, veti fi mai ferit de emotiile pe care trebuie sa le aveti inutil cu firme care nu cauta exact ceea ce puteti oferi.

Unii agenti de recrutare percep ca si comision de la companiile mari care pun la bataie posturile, primele doua sau trei salarii ale celor care raman angajati la companiile respective, pe posturi bine platite. In cazul in care angajatul respectiv numai ramane in companie din diferite motive, agentul de recrutare forta de munca este obligat sa ii aduca inlocuitor fara a percepe insa alt comision.

Exista si agenti care se ocupa cu recrutarea fortei de munca numai pentru companii de top, posturi de top, insa acesti agenti se ocupa cu ``vanarea`` candidatilor, nu vin candidatii la acestia, facandu-le oferte directe si luand astfel comisioane frumoase de la companii in cazul in care resusesc. Deci, interesul agentilor este destul de mare ca sa gaseasca un loc de munca bun pentru a intra in posesia comisionului care de obicei este destul de mare daca prind o persoana foarte capabila.

Printre cele mai renumite astfel de agentii sunt:

1. Global Consulting;

2. Alexander Hughes.

Un avantaj il au si companiile, nu numai candidatii, apeland la astfel de agenti de recrutare forta de munca.

Pentru a afla daca o agentie de recrutare forta de munca functioneaza legal, va trebui sa apelati la persoane competente, institutii, puteti citi pe forumuri. Agentii de recrutare forta de munca trebuie sa fie acreditati de ITM, iar pentru aceasta, fiecare trebuie sa verifice la aceasta institutie in orasul in care este interesat sa apeleze la un agent de recrutare.

Trebuie sa verificam mai multe aspecte atunci cand alegem o agentie de recrutare: daca apare pe retelele de socializare, daca site-ul este actualizat, daca are posturi disponibile pentru ceea ce cautam.

In ziua de azi tinerii nu sunt obisnuiti sa apeleze la astfel de agenti de recrutare, insa lucrurile incep sa se schimbe. Relatia dintre un candidat si un agent de recrutare forta de munca trebuie sa fie o relatie foarte stransa privind interesele comune, asa ca ar trebui sa le spui deschis despre ceea ce iti doresti, ce salariu, ce program de munca.

Agentiile de recrutare forta de munca trebuie sa respecte deasemenea clauzele contractului de mediere, mai ales cand acesta presupune plata unei taxe. De obicei in contract trebuie sa fie specificat ca taxa va fi inapoiata in cazul in care clauzele nu au fost respectate. Persoanele care vor fi prejudiciate, se pot adresa unor instante judecatoresti. Conditiile de munca trebuie sa fie aceleasi ca si cele specificate in contractul de munca.

Agentul de recrutare forta de munca are obligatia :

1. Sa ofere un loc de munca in concordanta cu aptitudinile, pregatirea in domeniu a candidatului;

2. Sa faca demersurile necesare pentru a gasi un loc de munca;

3. Sa testeze aptitudinile;

4. Sa asigure confidentialitate;

5. Sa restituie toate actele depuse in cazul in care nu v-a gasit un loc de munca corespunzator cerintelor;

Ca in orice alt domeniu, atunci cand apelam la serviciile unor agentii, trebuie sa cautam inainte tot ceea ce ne intereseaza si sa nu ne aruncam inainte, lasand increderea totala. De obicei astfel de firme apar si pe site-urile de incredere, cu oferte de locuri de munca, insa nu avem nimic de pierdut sa mai cautam date suplimentare.

Adauga gratuit un anunt cu locurile de munca vacante pe www.jobslist.ro

Domenii: Afaceri, HR, Lifestyle

JOBSLIST.RO

jobslist.ro - Website destinat publicarii si promovarii anunturilor cu oferte de angajare si a locurilor de munca vacante din tara si din strainatate.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!