Ai tenul sensibil? Încearcă aceste produse de la Oriflame!

Publicat pe 18 Noiembrie 2020
Te înroșești ușor? Îți simți tenul iritat atunci când pielea ta intră în contact cu anumite produse cosmetice sau alți posibili alergeni? Dacă ai răspuns afirmativ, cel mai probabil pielea ta prezintă un anumit tip de sensibilitate. Fii fără griji! Chiar dacă pielea ta are reacții pe care alte tipuri de ten poate nu le au, acest lucru nu înseamnă că nu vei găsi și tu produse de îngrijire care să îți facă bine și care să te ajute să îți menții tenul curat și sănătos.

Te înroșești ușor? Îți simți tenul iritat atunci când pielea ta intră în contact cu anumite produse cosmetice sau alți posibili alergeni? Dacă ai răspuns afirmativ, cel mai probabil pielea ta prezintă un anumit tip de sensibilitate. Fii fără griji! Chiar dacă pielea ta are reacții pe care alte tipuri de ten poate nu le au, acest lucru nu înseamnă că nu vei găsi și tu produse de îngrijire care să îți facă bine și care să te ajute să îți menții tenul curat și sănătos.

Pielea sensibilă se referă la o serie de afecțiuni, de la afecțiuni genetice, cum ar fi rozacee și eczeme, la alergii severe. În timp ce multe persoane pot avea o reacție cutanată la un moment dat la un produs sau ingredient, cei cu probleme persistente sunt clasificați ca având pielea sensibilă.

Citește în continuare articolul pentru a recunoaște semnele unui ten sensibil și pentru a afla ce produse pentru ten sensibil/uscat ți se potrivesc cel mai bine.

Orice tip de piele poate dezvolta în timp o sensibilitate, de la tenul gras și predispus la acnee, până la tenul uscat și cel matur. Nenumărați factori interni și externi pot declanșa sensibilitatea, provocând o serie de simptome neplăcute.

Pielea sensibilă îți poate perturba somnul de frumusețe, te poate împiedica să participi la anumite activități și îți poate limita alegerile în materie de produse de îngrijire. Practic, poate fi un impediment masiv dacă nu o temperezi! Dar ca să o poți tempera trebuie mai întâi să îți dai seama dacă tenul tău este cu adevărat sensibil sau sunt doar niște alarme false provocate de schimbările hormonale din organism.

Verifică aceste semne și vezi dacă pielea ta are nevoie de îngrijire suplimentară.

  • Cât de ușor te înroșești?

Roșeața este un semn obișnuit al pielii sensibile, indiferent dacă vinovatul este o predispoziție genetică – precum rozaceea – sau doar o reacție la anumite ingrediente. Cei cu pielea cu adevărat sensibilă au această reacție des. Dacă pielea ta prezintă o sensibilitate redusă la ingredientele dure atunci nu se încadrează ca ten sensibil, însă ar trebui, chiar și așa, să eviți orice factor iritant.

  • Ești predispus la erupții cutanate ori umflături?

Frecventele erupții și micile umflături roșii sunt semne revelatoare ale sensibilității. Acestea pot varia ca aspect și număr, în funcție de cauză. Chiar dacă cele mai multe astfel de erupții nu au nevoie de tratament, dacă sesizezi reacții de acest tip, cel mai bine ar fi să discuți cu medicul tău dermatolog, iar înainte de a testa produse noi, încearcă să aplici o cantitate mică de produs pe o porțiune de piele. Așteaptă apoi 24 de ore pentru a vedea dacă îți provoacă alergii înainte de a o aplica pe toată fața.

  • Produsele de înfrumusețare pe care le aplici au un efect înțepător?

Fie că este un produs de curățare, cremă hidratantă, fond de ten sau protecție solară, pielea reacționează – și nu într-un mod bun. Persoanele cu pielea sensibilă dispun de o barieră de protecție mai subțire, care permite ingredientelor de îngrijire să înțepe sau chiar să ardă epiderma. Cel mai bun sfat ar fi să nu încarci pielea cu ingrediente dure și să rămâi fidelă produselor delicate, hipoalergenice, formulate pentru pielea sensibilă.

  • Pielea ta reacționează la vreme rea?

Dacă imediat ce pielea ia contact cu un aer rece provocat de un vânt puternic se înroșește, iar vasele de sânge se umflă rapid, ar trebui să îți pui un semn de întrebare. Pielea inflamată are nevoie de calmare, deci caută produse cu ingrediente intens calmante cum ar fi mușețelul ori gălbenelele.

  • Îți apar imediat impurități pe ten?

Pielea sensibilă și uscată poate produce uleiuri suplimentare pentru a încerca să compenseze lipsa de umiditate. Rezultatul? Porii închiși care duc foarte rapid la erupții cutanate. Recomandarea noastră este să te speli nu mai mult de două ori pe zi cu un produs de curățare delicat, cum este gelul de curățare 2-în-1 NovAge, care îndepărtează delicat impuritățile vizibile, inclusiv machiajul, fără, însă, a afecta bariera de protecţie a pielii.

Dacă bifezi mare parte sau chiar toate dintre cele 5 semne de mai sus, înseamnă că te confrunți cu unul dintre cele mai dificile tipuri de piele de îngrijit – tenul sensibil. O mișcare greșită sau un produs greșit și îți iei la revedere de la pielea fină și catifelată, fără impurități și imperfecțiuni. Pielea sensibilă poate fi îngrozitor de alergică la unele produse, în special la cele care conțin ingrediente dure, însă întotdeauna se găsesc soluții chiar și pentru cele mai problematice impedimente. Așa că, iată mai jos câteva sfaturi și produse care te pot ajuta să îți îngrijești pielea sensibilă.

  • Curăță cu blândețe fața și încearcă să o menții curată tot timpul

Una dintre regulile primare în îngrijirea pielii sensibile este să o menții curată tot timpul, întrucât acest tip de ten nu reacționează prea bine la praf și mizerie, fiind susceptibilă să dezvolte acnee și erupții.

Cu toate acestea, cu o atitudine proactivă și cu puțină disciplină chiar și tu poți crea și întreține o rutină de îngrijire a pielii feței care te va ajuta să obții un ten strălucitor și mai presus de toate, sănătos. Începe cu îndepărtarea machiajului înainte de culcare. A rămâne cu machiajul pe ten în timpul nopții este cea mai mare greșeală pe care o poți face! Vei avea ca rezultat astuparea porilor și, în cele din urmă, acneea.

Folosește întotdeauna un produs testat dermatologic, fără alcool și parabeni și neapărat formulat pentru tipul de ten sensibil. Noi îți propunem apa micelară calmantă Love Nature pentru o acțiune delicată și purificatoare atunci când alegi să îndepărtezi machiajul. Are o acțiune delicată și totuși puternică, întrucât curăță pielea de impurități într-un singur pas, fără a o usca. Mai mult, o tonifiază și o calmează, iar senzația imediat următoare este de confort. Îți vei simți pielea catifelată, proaspătă și intens hrănită.

  • Hidratarea este un pas esențial în rutina de îngrijire a pielii sensibile

Imediat după spălarea și clătirea feței, este foarte important să îți hidratezi tenul. Scopul unei creme hidratante este de a ajuta celulele pielii să rețină apa din interior. Așa că, alegerea cremei hidratante potrivite, fără ingrediente dure, este foarte importantă pentru îngrijirea unui ten sensibil.

Optează pentru ingrediente naturale și intens hidratante care calmează pielea iritată și sensibilă. Încearcă crema de față hrănitoare cu ovăz şi fructe goji organice Love Nature pentru un efect intens hidratant și hrănitor al pielii. Formula este testată dermatologic, nu este pe bază de alcool sau parabeni, iar aroma oriental fructată va transforma rutina de îngrijire într-un deliciu.

Pentru un plus de răsfăț, încearcă balsamul protector cu ulei de scorţişoară Tender Care! Din punctul nostru de vedere acest produs nu trebuie să lipsească, cu precădere în sezonul rece sau dacă ai o piele sensibilă. Complexul de vitamina E și ceara naturală de albine fac din acest balsam îmbogățit cu ulei natural de scorțișoară tratamentul perfect pentru a calma și parfuma subtil pielea sensibilă.

Domenii: Lifestyle

SC MARKETING FOR YOU SRL

AdSem este o agentie de marketing digital care conduce la cresterea afacerilor prin crearea si implementarea unei strategii de marketing online. Prin intermediul instrumentelor de marketing pentru...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!