Ai un living open space? Iată cum îl poți separa de bucătărie

Publicat pe 29 August 2019
Combinarea bucătăriei cu zona de living într-un open space este o idee atractivă și practică, pentru că oferă senzația unui spațiu generos și luminos. Dar există și situații când această configurație nu te avantajează, și vrei să creezi o delimitare între cele bucătărie și living. Poate că vrei să izolezi mirosurile din bucătărie atunci când gătești, sau poate că vrei mai multă intimitate în living. În orice caz, separarea celor două încăperi trebuie făcută cu grijă, pentru a nu diminua, de exemplu, luminozitatea din living sau suprafața utilă.

În următoarele rânduri îți prezentăm câteva trucuri care te pot ajuta să separi într-o manieră optimă un living open space de bucătărie.

Alege niște pereți glisanți sau draperii

Dacă vrei să separi un living open space de bucătărie, o poți face foarte ușor cu ajutorul unor pereți glisanți, care îți permit să desparți cele două spații ori de câte ori e nevoie. De asemenea, poți obține același efect și cu ajutorul unor draperii, pe care le poți trage atunci când îți dorești să separi livingul de bucătărie.

Totuși, în cazul draperiilor îți recomandăm să alegi unele dintr-un material mai gros, care să nu permită trecerea mirosurilor sau a aburilor din bucătărie, atunci când gătești. Atât pereții glisanți, cât și draperiile ar trebui să aibă o culoare asemănătoare cu cea a pereților.

Amenajează un bar

Între bucătărie și living poți să amenajezi un bar, unde poți lua masa, sau unde poți așeza diverse decorațiuni, ghivece cu flori sau sticle de vin. În plus, un astfel de bar poate să țină locul unei mese, care ocupă destul de mult spațiu și care aglomerează încăperea. Poți folosi barul și ca blat de lucru în bucătărie, dacă acesta este construit dintr-un material rezistent și poate fi ușor curățat.

Delimitează spațiul cu nuanțe diferite

Poți delimita un living open space de bucătărie și cu ajutorul unor culori complementare, care să genereze contraste puternice, cum ar fi alb și negru sau galben și violet. Spre exemplu, poți să folosești diferite materiale sau culori pentru covoare, iar astfel poți să separi podeaua comună.

De asemenea, poți alege și un decor compus din mai multe elemente asortate în nuanțe asemănătoare, cum ar fi verde închis, vernil și oliv, pe care le poți alterna cu alb, pentru suprafețele întinse – pereți și pardoseală.

Folosește diverse piese de mobilier

Anumite piese de mobilier te pot ajuta să separi foarte ușor un living open space de bucătărie, iar printre acestea se numără bibliotecile sau corpurile cu rafturi deschise. O astfel de etajeră chiar îți poate fi de ajutor în bucătărie, deoarece îți asigură spațiu generos pentru a depozita vesela.

Mai poți folosi și un colțar în living pentru a delimita clar această zonă de bucătărie. Acum găsești diverse colțare pe vivre.ro, așa că ai de unde alege modelul potrivit pentru casa ta.

Folosește un panou de sticlă

O altă metodă de a delimita cele două spații poate fi cu ajutorul unui panou de sticlă. Acesta creează senzația unor încăperi separate și, în același timp, unite vizual datorită transparenței. În plus, un astfel de panou consumă mai puțin spațiu, deoarece este mult mai îngust decât un perete din cărămidă sau beton.

Inspiră-te din sugestiile de mai sus și amenajează-ți livingul open space într-o manieră care răspunde nevoilor și preferințelor tale.


Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →