AKCENTA oferă plăți SEPA gratuite cu ocazia aniversării a 6 ani pe piața din România

Publicat pe 2 Septembrie 2020
Cu ocazia aniversării a 6 ani de când a intrat pe piața din România, AKCENTA lansează, de la 1 septembrie, oferta aniversară către toți clienții actuali sau viitori din România, anume gratuitate la toate plățile SEPA efectuate, pe termen nelimitat.

AKCENTA este cea mai mare instituție non-bancară din Europa, cu o vechime de peste 23 de ani în domeniul tranzacțiilor financiare europene. Puțini sunt cei care stiu povestea brandului, apărut în urmă cu două decade din dorința unui comerciant ceh de a importa mobilier din Italia. Observând pierderile foarte mari provenite din schimburile valutare, Milan Lacina înființează o companie de schimb valutar și plăți internaționale cu scopul de a ajuta și alți comercianți să poată tranzacționa extern folosind tarife valutare decente, companie ce devine astfel primul fintech European destinat exclusiv companiilor. 

În luna septembrie a anului curent, AKCENTA a împlinit 6 ani de când operează și pe piața din România și sprijină mediul de afaceri local prin serviciile sale valutare inteligente.

Peste 2 000 de clienți români folosesc serviciile AKCENTA în mod curent și reușesc, în acest fel, să economisească chiar și zeci de mii de euro anual prin simplul fapt că beneficiază de cele mai bune rate la schimburile valutare și efectuează plăți externe gratuite sau la comisioane neglijabile. Aceștia au posibilitatea inclusiv de a-și proteja marjele comerciale fixând cursul de schimb al tranzacțiilor recurente sau viitoare, serviciu oferit tradițional de bănci doar companiilor mari.  

AKCENTA operează în România în parteneriat cu Banca Comercială Română și cu Banca Română pentru Dezvoltare, ajutând prin departamentele de business să faciliteze cele mai rapide și avantajoase transferuri pentru clienții care au conturi la respectivele bănci.

Într-o piață în care industria fintech este încă în creștere și în care AKCENTA a fost primul jucător, acest tip de parteneriate sunt dovada ca fundația strategică de colaborare între instituțiile non-bancare și bănci devine din ce în ce mai solidă, permițând ambelor părți să contribuie la suportul real și crescut dat companiilor care sunt puse la grea încercare în această perioadă și poate și în cea care urmează.

Pe același palier al susținerii pozitive a mediului de afaceri de pe teritoriul Românesc, cu ocazia aniversării a 6 ani de activitate, AKCENTA a decis să acopere în mod GRATUIT costul tuturor tranzacțiilor SEPA pentru toți clienții săi, actuali sau viitori. Oferta nu are un termen de expirare, însă compania își rezervă dreptul de a o suspenda în orice moment. Această decizia are scopul de a ajuta mediu de afaceri românesc pe durata pandemiei.

“Companiile din România, asemeni întregului mediu de afaceri european, au nevoie de atenție sporită și ajutor, oriunde se poate, pentru a depăși această criză în mod sustenabil. Plățile SEPA nu asigură supraviețuirea unei companii, în mod cert, dar ne-am dorit ca sprijinul nostru să fie unul constant, nu one-time only. Comisioanele SEPA nu echivalează cu o sumă foarte mare, dar, pentru aria B2B, unde tranzacțiile sunt de cele mai multe ori frecvente și numeroase, diferența în buget la final de lună se simte”, declară Theodor Ștefanovici, Directorul Comercial Akcenta România.

Despre AKCENTA

AKCENTA este unul dintre cei mai importanți brokeri de schimb valutar pentru companii, de pe piața cehă și din Europa Centrală, cu peste 23 de ani de tradiție în industria schimburilor internaționale. Pe lângă ratele de schimb individuale avantajoase pentru cumpărarea și vânzarea de valută și taxele minime sau chiar nule pentru plăți, AKCENTA oferă și acoperire împotriva riscurilor de schimb valutar (tranzacții forward, swap și options). Compania activează și în Cehia, Polonia, Ungaria, Slovacia, Germania și Franța. Portofoliul de clienți este format din peste 40 000 de clienți, majoritar companii mici și mijlocii axate pe export sau import. Acționariatul companiei este 100% ceh. Pentru mai multe informații, vă invităm să ne contactați la numărul de telefon +420 731 643 892 sau pe adresa de email theodor.stefanovici@akcenta.eu.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!