Alegerea corectă a înălțimii și dimensiunii saltelei: de ce este importantă

Publicat pe 26 Septembrie 2022
Calitatea somnului este influențată, în mod decisiv, și de tipul saltelei pe care te odihnești. În funcție de materialele din care este realizată și de nivelul de fermitate, te poți bucura de o odihnă relaxantă și poți ameliora o mulțime de probleme de sănătate cu ajutorul unei saltele de pat potrivite.

Realizate din latex sau spumă cu memorie, acestea se pliază după forma corpului, îi oferă confortul termic dorit și datorită compoziției iau efect antialergic dovedit.

Trebuie să știi însă că este important să ai în vedere și înălțimea și dimensiunea saltelei pe care vrei să o achiziționezi, atunci când plănuiești să-ți cumperi una nouă, iar mai jos îți prezentăm câteva dintre motivele pentru care este bine să ții cont de aceste aspecte atunci când o alegi.

Pentru nivelul de confort

Lățimea și înălțimea unei saltele dictează și nivelul de confort pe care îl obții în timp ce te odihnești. În ceea ce privește dimensiunile, aceasta trebuie, în primul rând, să se încadreze perfect în somiera patului, așa încât trebuie să o măsori cu atenție înainte de a comanda o saltea.

Saltelele au grosimi diferite, dar înălțimea lor se încadrează în general între 15-30 cm. Pentru a obține confortul dorit, este important să ții cont și de mărimea cadrului de pat. Dacă este mai înalt, optează pentru o saltea subțire, pentru a avea acces facil în pat. Paturile înalte, cu saltele groase, sunt mai confortabile, în schimb cele joase pot face camera să pară mai înaltă.

În privința lățimii, alege saltele de 160x200 cm pentru un somn odihnitor, acestea fiind recomandările ideale pentru cupluri. În cazul paturilor de o persoană,vei găsi variante de 70 x 200 cm, 80 x 190 cm, 90 x 190 cm sau 100 x 190 cm, și este recomandat să optezi pentru cea care îți asigură minim 15 cm în plus față de înălțimea ta.

Pentru nivelul de fermitate

Nivelul de fermitate pe care îl oferă o saltea de calitate este, în general, principalul criteriu după care să alegi o saltea confortabilă. Fermitatea este un aspect esențial în ceea ce privește o susținere bună, dreaptă, dar și reducerea punctelor de presiune asupra corpului în timpul somnului.

O saltea prea moale sau prea fermă nu va putea garanta o susținere corectă a coloanei, a zonei lombare sau a gâtului, așa cum este necesar. Optează pentru o variantă care îți garantează că vei putea menține o postură bună a spatelui în timp ce dormi. Cele ortopedice sunt ideale în acest sens, deoarece nu se deformează, sunt suficient de ferme și astfel pot trata sau preveni problemele ce țin de deformările coloanei.

În ceea ce privește structura lor, saltelele pot fi realizate cu arcuri individuale sau încastrate, din spumă poliuretanică, latex sau spumă cu memorie. Vei găsi și variante hibride, care combină proprietățile a două astfel de materiale și care le dictează, astfel, proprietățile dar și înălțimea.

Cele hibride sau pe arcuri sunt potrivite de exemplu dacă dormi pe spate, având un nivel de fermitate mediu. Ele previn durerile lombare și te ajută totodată să aduci suficientă tensiune la nivelul umerilor și părții inferioare a spatelui. Dacă preferi să dormi pe o parte, optează pentru cele cu spumă memory, care se modelează după forma corpului tău.

Dacă dorești o înălțime mai mare atunci când dormi, optează pentru o husă, care protejează miezul saltelei și te va ajuta să obții și un confort suplimentar. Acestea sunt realizate, la rândul lor, din materiale naturale care permit circulația bună a aerului, sau din unele sintetice, mai rezistente și care preiau eficient umiditatea.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!