Alegerea echipamentului de protecție potrivit în funcție de profesie

Publicat pe 22 Octombrie 2020
Indiferent de mediul în care activezi, echipamentul de lucru este esențial. Cu ajutorul echipamentului de lucru beneficiezi de siguranță la locul de muncă și îndepărtezi riscul de accidentare, fie că vorbim despre substanțe chimice sau ustensile greu de manipulat.

Cele mai bune echipamente de protecție corespund nevoilor de lucru dintr-o clinică medicală, fabrică sau salon, de aceea trebuie să decizi cu grijă îmbrăcămintea și încălțămintea de lucru. Iată cum alegi echipamentul de protecție potrivit!

Din ce se compune un echipament de protecție?

Echipamentul de protecție diferă, în funcție de mediul în care lucrezi, de la combinezoane și costume, până la salopete și halate, folosite în spitale sau în industria alimentară. Indiferent de model, echipamentul de protecție trebuie să fie confecționat din materiale calitative, precum bumbacul, care pot fi refolosite.

Totodată, un echipament de lucru trebuie să fie rezistent la spălări succesive, astfel încât materialul să nu se deterioreze. Culoarea și materialul sunt extrem de importante atunci când vine vorba despre echipamentele de protecție. Albul este cel mai folosit în orice industrie, pentru că exprimă igienă și curățenie.

Există situații în care ești nevoit să schimbi zilnic echipamentul de lucru, de aceea ai nevoie de halate, combinezoane de unică folosință, mănuși sau șorțuri. Este nevoie de acestea ca să eviți transmiterea de bacterii dintre echipamentul de lucru și alimentele sau materialele pe care le folosești la muncă.

Importante sunt și mănușile, care pot fi din latex, nitril sau vinil, la care se adaugă măștile din hârtie sau halatele de unică folosință din polipropilenă. Le găsești pe toate pe dispotrading.ro, pentru a beneficia de echipamente de calitate, în funcție de mediul în care lucrezi.

La muncă trebuie să porți și încălțăminte de lucru adecvată, ca să fii în siguranță. De pildă, bocancii trebuie să aibă talpă care nu alunecă și să fie confecționați dintr-un material care lasă pielea să respire. Dacă obișnuiești să te uzi la picioare, caută modele de bocanci impermeabili și flexibili. Îndreaptă-ți atenția către bocanci din cauciuc, piele sau poliuretan.

Cât de mult contează culoarea și materialul echipamentelor de lucru?

Materialul și culoarea echipamentelor de protecție trebuie luate în calcul, în funcție de activitate. Faci muncă fizică? Vei avea nevoie de uniforme speciale și accesorii de protecție potrivite.

Gândește-te și la temperatura mediului de lucru! Dacă lucrezi afară, iar temperaturile sunt mari, optează pentru uniforme de lucru din bumbac. Este prea frig? Alege echipamente din poliester sau nailon. În ceea ce privește culorile, cele mai populare sunt albastru, alb și negru.

După material și culoare, te poți gândi și la uniformele personalizate. Poți alege echipamente imprimate sau brodate, care să te diferențieze de mulțime și în care să te simți confortabil. Este recomandat ca aspectul practic al echipamentului de lucru să fie îmbinat cu cel creativ și să reprezinte compania pentru care lucrezi. Poartă doar salopeta sau halatul în mărimea potrivită, ca să nu te incomodeze în timp ce îți desfășori activitatea.

 

Oricare ar fi industria în care lucrezi, echipamentele de lucru și protecție sunt obligatorii, atât din punct de vedere sanitar, cât și legislativ. Folosește echipamente potrivite, în funcție de domeniu și alege materiale de bună calitate, care să-ți garanteze siguranța.

Domenii: Retail

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!