Allied Telesis: Premieră în universul networking

Publicat pe 10 Martie 2020
Allied Telesis a devenit primul vendor din universul de networking care facilitează managementul centralizat al reţelelor de supraveghere video prin integrarea protocoalelor ONVIF cu instrumentul propriu de automatizare a reţelei, AMF. Noutatea are o însemnătate mare în special pentru integratorii de sistem şi furnizorii de servicii care doresc să-şi sprijine mai eficient reţelele IoT şi video ale clienţilor prin intermediul controlului, managementului şi mentenanţei automate.

Open Network Video Interface Forum (ONVIF) este un forum al industriei de profil care furnizează şi promovează interfeţe standardizate pentru o interoperabilitate eficientă a produselor de securitate fizică bazate pe IP. În acest moment, Allied Telesis este singurul producător de switch-uri Ethernet care integrează protocolul ONVIF Profile Q, menit unui management fluid al dispozitivelor, despre care se consideră că va deveni un standard deschis al industriei de profil.

“Reţelele automatizate, care se repară singure, sunt cruciale pentru fiabilitatea şi eficienţa oricărei industrii azi,” spune Graham Walker, VP Marketing la Allied Telesis. “Tehnologiile devin mai complexe, mai ales în reţele mari, descentralizate, însă tot aici există o lipsă semnificativă de operatori şi tehnicieni cu abilităţi potrivite. De aceea noi investim în soluţii de simplificare şi automatizare a sarcinilor cotidiene, astfel încât clienţii noştri să beneficieze de costuri mai mici, riscuri diminuate şi procese de networking mai facile.”

Autonomous Management Framework™ (AMF) permite o automatizare inteligentă în multe aspecte ale operaţiunilor dintr-o reţea, de la managementul activelor şi configurarea personalizată la depanare şi recuperare date în caz de dezastru. Drept consecinţă, AMF ajută clienţii să reducă dramatic costurile de administrare şi operare, şi să reducă riscul de eroare umană.

De exemplu, în cadrul unei reţele de supraveghere, dacă o repornire automată nu ajută la rezolvarea unei probleme, orice angajat poate înlocui un dispozitiv defect prin simpla cablare a lui şi conectare la sursa de tensiune. După aceea, platforma de automatizare AMF se ocupă singură de conectarea, configurarea şi integrarea dispozitivului în reţea.

Allied Telesis se aşteaptă ca proiectele pilot aflate actualmente în derulare cu producători de camere de supraveghere IP şi furnizori de servicii de supraveghere să demonstreze o gamă impresionantă de beneficii pentru aplicaţiile comerciale de supraveghere.

Domenii: Telecom, IT

TAG MEDIA SRL

Tag Media SRL o agenție de Relații Publice și Comunicare, activitatea noastră fiind aceea de a difuza informații IT&C către mass media. Aceste informații includ conținut media (comunicate de...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!