Alte 8 lucruri interesante pe care nu le stiai despre Vinerea Neagra

Publicat pe 12 Octombrie 2018
Black Friday 2018 se apropie cu pasi repezi, pasionatii de reduceri fiind cu un ochi pe ceas si cu altul pe marile magazine online si offline.

Despre aceasta sarbatoare a reducerilor s-au scris multe. Nu se poate spune ca au curs tone de cerneala, insa cu sigurata s-au butonat miliarde de tastaturi pentru a informa publicul despre tot ceea ce inseamna reduceri in ultima zi din Noiembrie.

Ne-ar fi greu sa spunem ceva nou, care nu s-a mai scris, insa cu ajutorul celor de la blackfriday.onlines.ro am incercat sa aducem laolalta cele mai interesante 8 lucruri despre Black Friday, pe care cel mai probabil nu le stiai.

1. Vinerea Neagra in Romania nu se organizeaza in ultima Vineri din Noiembrie

In Statele Unite ale Americii si in alte tari ale lumii sarbatoarea reducerilor are loc in ultima vineri din luna Noiembrie. In Romania, Black Friday tinde sa aiba loc in alte zile de vineri din Noiembrie, ce difera de la an la an. De regula, data este anuntata din timp, in asa fel incat cumparatorii sa se poata pregati. Pentru Black Friday 2018, datele alese sunt 16 si 23 Noiembrie. Da! Exista doua zile in care se organizeaza Vinerea Neagra, deoarece nu intotdeauna magazinele cad de acord asupra unei singure zile.

2. Black Friday poate sa fie o zi neagra

Mai exact, numeroasele reduceri de black friday pot sa aduca moartea pentru cumparatori. De-a lungul timpului au murit nu mai putin de 10 oameni in incercarea de a achizitiona produse ieftine iar aproape 100 au fost ranite. Este adevarat ca in ultima vreme incidentele au fost mai reduse, in conditiile in care s-a dezvoltat foarte mult comertul online, insa chiar si asa, dorinta de a cumpara produse foarte ieftine poate sa fie periculoasa.

3. Nu toate produsele vandute de Black Friday sunt de buna calitate

Din pacate, nu toate magazinele comercializeaza produse de buna calitate in marea zi de reduceri. Pe intreg mapamondul exista obiceiul ca magazinele sa achizitioneze produse de o calitate inferioara doar pentru a le vinde in aceasta zi. Tocmai de aceea, cumparatorii trebuie sa aiba mare grija la produsele pe care le achizitioneaza si sa nu faca achizitii din magazine in care nu au incredere.

4. Vinerea neagra este cea mai ocupata zi din an pentru instalatori

Aparent, instalatorii nu au absolut nicio treaba cu ziua in care produsele electronice si electrocasnice sunt la reducere. Totusi, este ziua in care sunt foarte ocupati, in conditiile in care cumparatorii nerabdatori tind sa arunce restul ambalajelor in WC si sa infunde instalatiile. Cu siguranta, costurile platite instalatorilor nu sunt tocmai mici.

5. 12% dintre cei care cumpara in aceasta zi sunt beti

Este o statistica extrem de interesanta. Se pare ca aproximativ 12% dintre cumparatori sunt sub influenta alcoolului. Acest lucru inseamna ca a doua zi exista o multime de regrete. Din fericire, pentru cumparaturile online exista si posibilitatea de retur, asadar riscurile nu sunt foarte mari. Totusi, sfatul specialistilor este ca achizitiile de black friday sa se faca in deplina constienta.

6. In 2018 se preconizeaza ca majoritatea cumparaturilor vor fi facute de pe dispozitive mobile

Daca pana acum, cumparaturile online de black friday erau facute de pe computere, se pare ca in 2018 mai mult de 50% dintre cumparatori isi vor face achizitiile de pe dispozitive mobile. Acest lucru inseamna o alta abordare pentru comercianti, care trebuie sa isi optimizeze foarte bine site-urile pentru ecrane mai mici.

7. In 2001, Black Friday a avut mai mare succes decat Ajunul Craciunului

In mod firesc, cea mai importanta zi pentru cumparaturi este Ajunul Craciunului, atunci cand toata lumea alearga dupa cadoul perfect. In 2001 lucrurile au fost putin diferite, cumparatorii preferand sa faca mai multe cumparaturi in Vinerea Neagra. Evident, statistica este valabila in SUA.

8. Perioada de asteptare pentru o oferta excelenta este de aproximativ 2 ore si jumatate

In medie, un cumparator asteapta 2,5 ore pentru a prinde cea mai buna oferta. Aceasta asteptare este fie direct in magazin, fie cu ochii pe monitor. Cel mai adesea insa, cumparaturile sunt facute online.

Domenii: Investitii

Pro Intersoft 2010 SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →