Amenajarea biroului de acasă în 4 pași simpli

Publicat pe 24 Februarie 2021
Munca de acasă are o serie de avantaje, precum evitarea orelor petrecute în trafic și un echilibru mai bun între viața profesională și cea personală. Însă a fi productiv atunci când lucrezi de acasă ține de spațiul în care îți desfășori activitatea. Este important ca biroul să te ajute să fii creativ și concentrat la taskurile pe care le ai de rezolvat.

Indiferent că muncești de acasă temporar sau permanent, va trebui să delimitezi un spațiu dedicat doar pentru orele de lucru. Îți explicăm în continuare care sunt pașii esențiali pentru amenajarea biroului de acasă.

1. Alegerea pardoselii

Pardoseala se numără printre cele mai interesante elemente de design din orice birou. Poți alege dintr-o gama variată de pardoseli, important fiind să optezi pentru un model rezistent și durabil, cu un aspect pe gustul tău. De exemplu, dacă alegi un parchet triplu stratificat, acesta va contribui la izolația termică și fonică a încăperii, va fi simplu de întreținut și este disponibil într-o multitudine de culori și specii lemnoase, precum stejar, fag, frasin, molid, brad sau pin.

2. Alegerea corpurilor de iluminat

Nu este niciun secret că lumina naturală este ideală pentru orice activitate, lucru valabil și atunci când vine vorba de biroul pentru acasă. Dacă, însă, spațiul nu este prevăzut cu ferestre de dimensiuni generoase, te poți folosi de ajutorul luminii artificiale. Pe lângă clasicele corpuri de iluminat de pe tavan, dacă simți nevoia, mai poți adăuga o sursă de lumină pe masa de lucru. Astfel, poți alege intensitatea luminii și poți folosi sursa respectivă ori de câte ori ai nevoie de mai multă lumina, însă nu vrei să-i deranjezi pe cei din jur. Este o soluție recomandată în special dacă îți amenajezi biroul în sufragerie, ori alte încăperi pe care le împărți cu cei dragi.

3. Poziționarea biroului

De regulă, este recomandat ca biroul să fie așezat către geam sau un spațiu deschis, cu spatele la perete. În acest fel, nu te vei simți îngrădit sau blocat. Pe lângă asta, nu este cea mai bună idee să poziționezi biroul aproape de ușa, deoarece riști să fii întrerupt extrem de des.

4. Amenajează un spațiu pentru toate gadgeturile

E ușor să fii distras atunci când nu este niciun manager prin preajmă, în special dacă ai la îndemână o serie de gadgeturi. Chiar și prezența telefonului în apropierea spațiului de lucru poate reduce considerabil productivitatea, mai ales dacă ești obișnuit să-l folosești în exces în timpul liber.

Cel mai probabil, nu-ți dorești să pierzi ore întregi jucându-te pe telefon sau tabletă în loc să te ocupi de sarcinile pe care le ai. Așadar, poți organiza un spațiu în care să-ți pui toate aceste dispozitive și să nu le folosești decât atunci când ești în pauză sau după ce ți-ai terminat treaba.


Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!