Amenajarea biroului în stil minimalist: 3 sfaturi practice

Publicat pe 8 Octombrie 2021
Fie că trebuie să amenajezi un spațiu îngust, fie că îți dorești ca biroul tău să fie organizat într-un stil modern și minimalist, există câteva trucuri care să te ajute să reîmprospătezi această încăpere. Amenajările interioare nu trebuie să fie costisitoare, ci gândite strategic în funcție de nevoile pe care le ai.

Cum amenajezi biroul în stil minimalist

“Less is more”

Principiul de bază al minimalismului este eliminarea surplusului din cameră pentru a crea un spațiu bine organizat și aerisit. Primul pas este deci să te asiguri că fiecare lucru din birou are un loc al său, astfel încât poți fi întâmpinat de ordine atunci când vrei să începi să lucrezi.

O soluție este să investești în bibliorafturi și cutii de depozitare pentru instrumentele de scris și alte accesorii de birou necesare. Asigură-te că inclusiv în sertare există ordine, astfel încât să știi de unde să iei fiecare obiect în parte.

Ar fi util ca spațiul de lucru să nu conțină decât calculatorul la care lucrezi pentru a nu te simți încărcat sau distras. Un birou cât mai puțin încărcat te va ajuta să te concentrezi mai bine.

Alege biroul și scaunul corespunzător

Stilul minimalist este caracterizat și de faptul că mobilierul nu trebuie să fie voluminos. Este recomandat să îți îndrepți atenția către piese cu design simplu, în linii drepte și culori uni.

În funcție de spațiul de care dispui, poți alege un birou cu sertare și un scaun de birou modern care să corespundă noului aspect al camerei tale de lucru. Este important ca scaunul să îți ofere confort fizic, întrucât vei petrece mai multe ore stând jos.

Un truc util ar fi să ții cont și de cromatica din cameră. Mobilierul deschis la culoare are rolul de a înveseli atmosfera, în contrast cu birourile din lemn masiv în nuanțe de maro închis. Poți opta pentru mobilier de culoare albă sau bej care să confere un aer modern încăperii și să creeze senzația de spațiu luminos, potrivit pentru muncă.

Amplasează mobila strategic

Este important să folosești spațiul din cameră în avantajul tău. De exemplu, poți poziționa biroul în fața ferestrei, iar restul pieselor de mobilier pe pereții laterali. Faptul că biroul este în centru va marca importanța acestuia, în comparație cu așezarea lui într-un colț, unde lumina naturală va pătrunde oricum mai greu. În plus întreaga încăpere va avea un aspect aerisit, ordonat și modern.

Dacă ții multe documente în birou, este important ca acestea să fie depozitate corespunzător pe rafturi sau în dulapuri. Încearcă pe cât posibil ca acestea să nu fie în raza ta vizuală directă. Stilul minimalist presupune și amplasarea strategică a mobilierului, astfel încât să creeze un design liniștitor și plăcut din punct de vedere estetic.

Nu este greu să îți amenajezi biroul în stil minimalist. Pornește prin a te întreba la ce poți să renunți pentru a reduce aglomerarea spațiului și cum poți depozita mai bine toate lucrurile pe care le ții în această încăpere. În cele din urmă, ține cont de propriul gust estetic și creează-ți un spațiu personalizat și adecvat pentru muncă.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!