Amenajarea biroului: sfaturi și ponturi de care să ții cont

Publicat pe 22 Noiembrie 2021
Să lucrezi de acasă nu este întotdeauna la fel de fermecător așa cum vezi prin filme sau cum citești prin revistele glossy. Organizarea biroului este destul de dificilă pentru mulți dintre cei care lucrează de acasă, indiferent că este alegerea lor sau au fost constrânși de contextul actual.

Senzația pe care o dă un birou curat și frumos amenajat este liniștitoare și te ajută să îți găsești inspirația. Unii oameni își doresc suprafețe mari de lucru, birouri pe care să se poată desfășura așa cum își doresc, să aibă loc destul pentru toate echipamentele și obiectele de papetărie. Alții își doresc ceva mic, într-un colț al camerei.

Indiferent din care categorie faci parte, poți apela la un producător de mobilier birou la comandă, care îți poate realiza exact biroul pe care ți-l dorești, astfel încât munca să fie o plăcere în fiecare zi.

Reguli de care să ții cont când îți amenajezi biroul:

  • Amenajează pe verticală. Așează monitorul pe un suport care îți va oferi și puțin spațiu de depozitare, dar și o înălțime confortabilă ochilor. Montează rafturi și organizatoare pe peretele din fața ta, pentru a putea păstra aproape toate obiectele esențiale.
  • Folosește materiale rezisten precum lemnul. Încă din cele mai vechi timpuri meșteșugarii foloseau lemnul masiv pentru a realiza obiecte de mobilier care să reziste peste ani. În plus, acest stil de mobilă nu se va demoda niciodată.
  • Asigură-te că folosești finisaje organice, pe bază de apă sau uleiuri naturale, care nu emană niciun fel de chimicale care ar putea dăuna sănătății familiei dvs.

Ponturi pentru o organizare impecabilă a biroului

  • Utilizează tăvițe suprapuse pentru a organiza teancurile de hârtii de pe biroul tău. Creează un sistem intrare / ieșire, care să îți permită să iei decizii rapide și să rămâi la curent cu proiectele care necesită atenția ta imediată.
  • Organizează cablurile de la monitor, imprimantă și orice alt device pe care îl folosești pe birou. Cablurile dezorganizate sunt o sursă continuă de dezordine și dacă nu le fixezi cât mai bine, te vei lupta în permanență cu ele.
  • Pune lucrurile pe care le folosești cel mai mult lângă mâna dominantă. Vei evita astfel multe mișcări incomode, care îți pot întrerupe concentrarea și te pot sustrage din zona ta de lucru.
  • Montează o lampă de birou pe care o poți aprinde ori de câte ori simți nevoia unei surse suplimentare de lumină. Iluminarea insuficientă poate avea ca efect dureri de cap, oboseala ochilor și lipsa energiei și a concentrării.
  • Grupează articolele similare împreună. Exceptând situația în care ești un artist excentric care are nevoie de dezordine pentru a-i veni inspirația, toate obiectele tale trebuiesc organizate pe categorii, astfel încât folosirea lor să fie cât mai comodă.

Un birou organizat nu se referă doar la aspectul estetic ci și la funcționalitate. Atunci când te apuci de treabă, nu trebuie să pierzi timp pentru a-ți strânge lucrurile pe care să le muți din stânga în dreapta. Chiar dacă spațiul este limitat, organizarea și stocarea creativă sunt esențiale și realizabile.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!