Amenajarea unei zone de relaxare la birou: 6 idei practice

Publicat pe 14 Ianuarie 2022
Întoarcerea la birou se întâmplă gradual în multe dintre business-uri. Odată cu schimbările aduse de pandemia de coronavirus, tot mai multe companii aleg să facă modificări esențiale în modul în care își organizează activitatea, cu atât mai mult în ceea ce privește spațiul.

Și cum studiile recente au demonstrat că unul din cinci angajați consideră că existența unui spațiu de relaxare la locul de muncă i-ar îmbunătăți considerabil productivitatea, amenajarea unei zone de relaxare la birou poate fi una dintre cele mai inspirate soluții pentru a crește nivelul de productivitate al angajaților.

Dacă și tu dorești amenajarea unui astfel de spațiu în birou, îți vom propune în rândurile următoare câteva idei practice care să transforme această zonă într-o adevărată oază de relaxare.

1. Alege o paletă cromatică în tonuri calde

Paleta cromatică utilizată este extrem de importantă în amenajarea unei zone de relaxare la birou, motiv pentru care este esențial să ții cont de principiile cromoterapiei, conform cărora fiecare culoare poate induce o anumită stare de spirit. Astfel, pentru zona de relaxare a angajaților este recomandat să alegi culori calde, pastelate, în timp ce spațiile de lucru pot fi decorate în culori aprinse.

Tonurile de albastru, indigo sau verde sunt culorile recomandate pentru spațiile de relaxare, întrucât acestea au efecte liniștitoare, induc o gândire pozitivă și ajută la dobândirea calmului, efecte recomandate pentru un spațiu în care concentrarea și productivitatea trebuie să atingă cote maxime. De cealaltă parte, în zona de lucru sunt potrivite culorile puternice precum roșu, cu rol de stimulare a neuronilor sau galben, care ajută inspirația și creativitatea.

2. Mizează pentru piese de mobilier moderne și confortabile

În zona de relaxare este esențial ca piesele de mobilier să fie moderne și confortabile. În acest fel, vei reuși să creezi o atmosferă plăcută, primitoare și familiară, ceea ce îi va determina pe angajați să se bucure de fiecare pauză. În funcție de spațiul pe care-l ai la dispoziție pentru amenajarea acestei zone, poți opta fie pentru canapele sau fotolii, alături de măsuțe de cafea, fie pentru scaune de bar cu mese înalte.

În cazul în care spațiul nu este deloc unul generos, poți miza pe mobilier realizat la comandă, în funcție de preferințele și nevoile tale. Gândește poziționarea pieselor de mobilier în așa fel încât să rămână și o zonă liberă, în care pot fi organizare activități de grup între colegii de birou.

3. Amplasează o bibliotecă în zona de relaxare

O altă idee extrem de practică pentru zona de relaxare este amplasarea unei biblioteci care să conțină cărți dintre cele mai diverse, ai autorilor preferați de angajații tăi. Nu există nimic mai relaxant într-o pauză de muncă decât să te afunzi într-un fotoliu în zona de relaxare, să servești un ceai și să te detașezi de lumea exterioară, cufundându-te în lectură. Astfel, dacă spațiul îți permite, poți amplasa o astfel de piesă de mobilier în zona de relaxare. Chiar și într-un spațiu mic poți miza pe amplasarea unor rafturi etajate, în ideea creării unui colț de lectură pentru angajații tăi.

4. Personalizează spațiul cu elemente de decor inspiraționale

Elementele de decor precum tablourile, accesoriile, corpurile de iluminat sau textilele pot aduce un plus de personalitate zonei de relaxare la birou, așa cum se întâmplă în aproape orice tip de amenajare. Nu ezita să personalizezi și tu această oază de relaxare a angajaților cu ajutorul unor tablouri cu mesaje motivaționale, unor corpuri de iluminat alese în raport cu stilul de amenajare al biroului, cu vaze cu flori plasate pe măsuțele de cafea, perne decorative contrastante sau covoare pufoase ce îmbie la confort și relaxare. Aceste elemente cu siguranță vor reuși să transforme această zonă într-una plină de voie bună, cu atât mai mult cu cât oferă un aer estetic spațiului.

5. Integrează plantele verzi în spațiul de relaxare

Zona de relaxare nu va fi completă fără integrarea unor plante verzi, căci puterea acestora este una uimitoare. Plantele verzi reușesc să transforme spațiul, adăugând un element pe care niciun alt detaliu de decor nu-l poate aduce. Cele mai bune alegeri sunt plantele cu frunze mari, așezate direct pe podea sau plantele verzi curgătoare, pentru imaginea stilistică de ansamblu pe care o creează. Desigur, acestea nu vor avea doar rol stilistic, ci contribuie la purificare aerului și reducerea stresului, ceea ce le face ideale pentru zona de relaxare de la birou.

6. Plasează un aparat de cafea și un mini-frigider în acest spațiu

Aparatul de cafea și frigiderul sunt electronice indispensabile în amenajarea zonei de relaxare de la birou, mai cu seamă că stau la baza socializării între colegii de birou. Nu uita, astfel, sa amplasezi în acest spațiu aceste dispozitive, pentru a-ți ajuta angajații să se bucure de o pauză binemeritată între orele de muncă.

Sperăm ca toate aceste idei practice de amenajare a zonei de relaxare la birou să-ți fie de folos în crearea unei adevărate oaze de liniște și confort pentru angajații tăi. Și cum nu numai zona de relaxare trebuie să asigure confortul angajaților la birou, alege un scaun de gaming ergonomic pentru fiecare în parte și birouri care să asigure condiții propice de lucru, pentru a crea astfel ambientul perfect pentru o muncă productivă! 

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!