Angajare in strainatate pentru muncitori necalificati

Publicat pe 29 Iulie 2019
Cum cautam si unde gasim cele mai noi locuri de munca in strainatate ca si muncitori necalificati?

Pe an ce trece rata somajului din Europa este din ce in ce mai instabila rezultand un numar tot mai mare al somerilor. Printre tarile cu cei mai putini someri enumeram Anglia, Germania, Franta si Olanda. Acelasi trend il observam si pentru Suedia si Ungaria iar in restul tarilor chiar daca nu se vede o schimbare semnificativa,rata somajului tinde sa fie acceasi ca in anii trecuti. O destul de mare importanta in ecuatia ratei somajului o au si posturile sezoniere, acestea reducand considerabil procentul celor neangajati.

Dar nu multi sunt incantati de munca de sezon sau contracte temporare si se tem de aceste oferte refuzandu-le in speranta ca pot gasi un loc de munca permanent si cu contract de munca pe o perioada nedeterminata care sa le poate oferi o siguranta. In schimb, aceasta optiune ramane valabila pentru cei ce doar ce au iesit de pe bancile scolii sau somerii care sunt de ceva vreme in cautarea unui job.

Gasirea unui loc de munca in strainatate este mult mai usoara pentru muncitorii necalificati, spre exemplu marea majoritatea a tarilor bine dezvoltate din Europa sunt in continua cautare de muncitori in constructii, oameni la curatenie, paznici, pentru ingrijirea persoanelor varstnice sau babysitting si multe altele.

Datorita crizei economice din ultimii ani si a somajului tot in crestere, cei mai multi angajori din UE cauta si accepta muncitori necalificati si chiar fara experienta pentru angajari pe perioade determinate.

Un astfel loc de munca care nu necesita experienta sau calificare, cu toate ca este oferit pe o perioada limitata de timp nu este neaparat un lucru rau. Fie ca e vorba de o suma mare de bani sau una aproape neglijabila care poate fi castigata, cel mai important castig il reprezinta experienta care “da bine la CV” si de care intr-un final toata lumea are nevoie.

Cu toate acestea, salariul oferit in strainatate, atat pentru muncitorii calificati cat si pentru cei necalificati este cu mult peste salariul oferit pentru acelasi job, in Romania.

Din acest motiv tot mai multi necalificati cauta joburi peste hotare. Cea mai mare parte dintre cei care aleg sa presteze in strainatate o fac din motive pur financiare, Romania neavand posibilitatea sa le oferte siguranta zilei de maine. Ca si valoare a salariului oferit raportat la  orele de munca prestate in favoarea angajatorilor, Romania se claseaza pe ultimele pozitii din Europa, promovand astfel, totodata si rata somajului.

Vezi anunturi cu locuri de munca vacante pe www.jobslist.ro


JOBSLIST.RO

jobslist.ro - Website destinat publicarii si promovarii anunturilor cu oferte de angajare si a locurilor de munca vacante din tara si din strainatate.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!