Antreprenoriat feminin de elită- Gabriela von Habsburg la EBW Bucuresti

Publicat pe 1 Februarie 2024
Nu doar româncele sunt performante în afaceri ci și Cluburile de Afaceri pentru femei din România

Antreprenoriat feminin la nivel global

La nivel global, conform datelor din GEM 2020/21 Women’s Entrepreneurship Report, 11% dintre antreprenori sunt femei, pe când Europa înregistrează un procent redus aproape la jumătate, de doar 5.7%. Cu toate acestea, în anul 2020, Statista arăta că cele mai multe femei fondator din comunitatea de startup-uri tech vin din zona Europei Centrale și de Est. 

Antreprenoriat feminin în România 

Aproape 600.000 de femei sunt acționare sau asociate în companii active pe piața din România, cu 11% peste nivelul din 2019 şi cu 46% mai multe decât în 2013, relatează Mediafax. 

Astfel, potrivit unei analize KeysFin publicate cu ocazia zilei de 8 martie şi luând în considerare doar firmele care şi-au raportat rezultatele la Ministerul Finanţelor şi au avut capitaluri proprii pozitive în 2021, aproximativ 167.000 de companii locale (20% din total) sunt controlate majoritar de femei (peste 50% din capital).

Cifra de afaceri a acestor companii a fost de 171 de miliarde de lei (echivalentul a 35 miliarde de euro) și constituie aproximativ 9% din total în 2021.

Business-urile în care activează româncele în calitate de acționar sau asociat majoritar (>50%) au, în medie, trei salariați, un rezultat net de aproape 150.000 de lei şi o cifră de afaceri de peste un milion de lei, 94% dintre acestea fiind microîntreprinderi în 2021.

Româncele au controlat 98,5% dintre companiile locale cu acționariat feminin, însă nu sunt singurele doamne care apar în topul naționalităților, fiind urmate de investitoare din China, Italia, Germania şi Moldova cu ponderi cuprinse între 0,3 şi 0,1% din total în 2021.

Nu doar româncele sunt performante în afaceri ci și Cluburile de Afaceri pentru femei din România

In 2021 Elite Business Women Club a fost ales ca bună practică pentru construirea unei rețele de femei antreprenor la nivel internațional- în Programul Women in Business Interreg, 9 țări pe Regiunea Dunării au fost participante, dintre care Austria, Croația, Germania, Bulgaria.

Ce sprijin au femeile antreprenor din România prin Elite Business Women Club?

EBW este Clubul de Afaceri Internațional, fondat în 2015 în București, de către Bianca Tudor, International Business Advisor & Antreprenor.

EBW s-a dezvoltat în ultimii 8 ani într-un Club de Afaceri cu prezență internațională în Europa & Emiratele Arabe Unite.

Peste 10.000 de companii fondate de femei formează Clubul de afaceri.

EBW dezvoltă de asemenea si parteneriate globale cu Fonduri de Investiții, Camere de Comerț și Organizații de Afaceri și Diplomatice – printre care World Business Angels Investment Forum, Women in Technology sau The Alpha Group International.

Astăzi EBW are 3 Centre de Business pentru dezvoltarea afacerilor în România în București, Milano, Dubai.

 

Numai în București EBW a reunit afaceri de peste 20 milioane de EUR, cu afaceri în domenii precum: fashion, green energy, educație, sănătate, beauty. 

 

EBW Club este primul Club de Afaceri din România cu prezentă internațională dedicat exclusiv femeilor antreprenor care dezvoltă programe de dezvoltare de business 360 si pune la dispoziție membrelor o rețea de investitori privați & VC funds.

Printre programele de business din 2024 pentru femei antreprenor se numără: ELITE Sales & Marketing, Online Visibility Boost, PR & Branding sau Business Matchmaking local și international dar si Dubai Investors Round Table.

Cel mai recent eveniment al Clubului EBW, a avut loc pe 30 Ianuarie 2024 si s-a bucurat de prezența Excelentei sale, Arhiducesa Gabriela von Habsburg, care a venit cu mesajul puternic: 

“ Women should be aware of their values and live accordingly with confidence “

Un alt invitat speciala fost Mădălina Bălăn, psiholog, expert în psihologie organizațională, talent management și leadership feminin. În cadrul evenimentului Mădălina a venit cu perspectiva stereotipurilor sociale despre femei în funcții de conducere, ajutând femeile să înțeleagă importanța atenției la componenta comportamentală în business. 

Despre Women Changemakers a vorbit și Bianca Tudor, fondatoarea EBW Club, subliniind încă o dată misiunea sa; Giving a voice to all women in the international economy and enhancing the power of women collaboration to impact the society.

În 2024 EBW Club continuă atât la nivel local cât și internațional cu o serie de acțiuni de cooperare economică între Europa & țările arabe, iar femeile antreprenor sunt invitate să aplice în programele EBW 2024.


Elite Business Women SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!