Anvelopele de iarna – cand trebuie sa le inlocuim si de unde le achizitionam?

Publicat pe 11 Ianuarie 2017
Anvelopele de iarna sunt principalele accesorii care ne pot garanta faptul ca suntem in deplina siguranta atunci cand circulam cu autovehiculele pe un carosabil umed sau pe a carui suprafata regasim zapada sau polei.

Anvelopele de iarna sunt principalele accesorii care ne pot garanta faptul ca suntem in deplina siguranta atunci cand circulam cu autovehiculele pe un carosabil umed sau pe a carui suprafata regasim zapada sau polei. Desi codul rutier interzice in totalitate circulatia autovehiculelor in conditiile mentionate mai sus fara a fi dotate cu cauciucuri de iarna, nu de putine ori iarna ne poate lua pe nepregatite, iar pe langa amenzi, putem totodata sa ne punem chiar viata noastra si a celorlalti participanti la trafic in pericol.

 Pneurile de iarna pot fi astazi achizitionate atat din magazine fizice de specialitate, insa avem posibilitatea de a intra in posesia cauciucurilorde iarna si prin intermediul magazinelor online de specialitate precum este si www.anvelostar.ro. Iata insa cateva aspecte deosebit de importante pe care trebuie sa le retinem despre anvelopele de iarna pentru a ne asigura ca suntem in deplina siguranta, chiar si atunci cand circulam pe un carosabil umed sau pe a carui suprafata regasim zapada sau polei.

 Cand trebuie sa trecem mai exact la anvelopele de iarna?

 Probabil stim deja faptul ca in codul rutier nu regasim o data fixa care sa specifice cu exactitate cand anvelopele de iarna trebuie sa se regaseasca pe orice autovehicul, insa legea este foarte clara in ceea ce priveste momentul in care acestea devin obligatorii. Astfel, conform codului rutier aflat in vigoare, anvelopele de iarna devin obligatorii din momentul in care pe partea carosabila regasim zapada, noroi sau alte aspecte similare. Pentru a nu fi luati prin surprindere, expertii ne recomanda sa trecem la anvelopele de iarna imediat ce temperaturile din termometre indica o valoare mai mica de 7 grade Celsius. Dupa aceasta valoare, riscul de inghet creste exponential, astfel ca s-ar putea sa fim surprinsi intr-un mod complet neplacut daca nu suntem echipati corespunzator.

 De ce sunt anvelopele de iarna atat de speciale?

 Spre deosebire de alte tipuri de anvelope, pneurile de iarna au cateva aspecte specifice care le transforma in accesoriile perfecte pe timp de iarna. Intr-o prima etapa, acestea dispun de un numar mult mai mare de lamele de cauciuc si care sunt mult mai pronuntate decat cele pe care le regasim pe suprafata pneurilor de vara. Mai mult decat atat, acestea sunt mult mai moi decat cele de vara, aspect care de asemenea contibuie la gradul ridicat de performanta al acestor cauciucuri chiar si in conditii de mediu neprielnice.

 Www.anvelostar.ro este un magazin online care vine in intampinarea clientilor cu o varietate de oferte la intraga gama de anvelope.

Domenii: Auto

SC ADA ONLINE SRL

Agentia SEO TargetWeb - Agentie SEO full service, specializata in servicii de optimizare SEO on-page, crestere a vizibilitatii online, content marketing, growth hacking, link building, servicii de...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!