Aparat dentar safir

Publicat pe 29 Iunie 2018
Aparatul dentar din safir este solutia optima pentru pacientii care au nevoie de corectarea muscaturii. Astfel de dispozitive sunt complet transparente, ceea ce inseamna ca ele sunt practic invizibile si au o fixare foarte fiabila.

Aparatul dentar din safir este solutia optima pentru pacientii care au nevoie de corectarea muscaturii. Astfel de dispozitive sunt complet transparente, ceea ce inseamna ca ele sunt practic invizibile si au o fixare foarte fiabila. Un aparat dentar safir este fabricat din safire speciale sintetice. Materialul rezultat este mai greu decat diamantul, iar safirul este absolut inofensiv pentru corpul uman. Aceste dispozitive sunt hipoalergenice, impiedica depunerea de particule alimentare, nu intra in reactii chimice cu tutun sau alcool, si nu pateaza.

Aparatele dentare din safir sunt plasate pe dintii din partea vestibulara (exterioara), ceea ce permite mentinerea dictiei corecte si excluderea micro-traumei limbii. In primul rand, pacientul trebuie sa efectueze un examen dentar complet. Medicul stomatolog va efectua o verificare a cavitatii orale inainte de aplicarea dispozitivului, acest lucru fiind necesar pentru a vindeca complet cariile dentare, deficientele de mestecat, efectuarea de tratamente si intarirea smaltului.

Aparatele dentare din safir sunt fixate pe fiecare dinte cu clei special si se conecteaza prin arce. Arcurile sunt acoperite cu un material special luminos in tonul smaltului, fiind aproape invizibil pe dinti. Durata instalarii suportului este de aproximativ 2 ore. Cel putin odata pe luna, pacientul va trebui sa mearga la clinica stomatologica IVORY Dentfix din Bucuresti, unde medicul va schimba arcurile pentru alinierea eficienta a dintilor.

Mod de ingrijire

Dupa instalarea aparatului dentar safir, pacientul poate simti un usor disconfort (presiune asupra dintilor), care va disparea dupa cateva zile. Evita incarcarile excesive pe dinti, evita alimentele foarte tari, exclude caramelul, nucile si chipsurile din dieta. In plus fata de o periuta de dinti conventionala, este necesara o pasta buna si folosirea atei dentare, precum si curatarea in mod normal. In timp ce dintii poarta aparat dentar, ar fi necesar sa utilizezi o perie speciala cu un singur fascicul, avand o taietura in forma de V si perii pentru proteze dentare. Sunt convenabile pentru a curata suprafetele dintre brate si sub arc. Un mod excelent de ingrijire suplimentara va fi utilizarea irigatorului de la clinica stomatologica IVORY Dentfix din Bucuresti. Medicul stomatolog va folosi un jet de apa cu adaugare de agent de clatire si accesorii speciale pentru a elimina bacteriile si reziduurile alimentare.

Principalele modele de aparate dentare safir

· Inspire ICE (producator - Ormco, SUA) - dispozitiv transparent, care nu se vede in lumina naturala si nici in lumina neonului. Foarte durabil, usor de indepartat, fara a afecta smaltul dintilor;

· Clame de auto-ligare Damon Clear (SUA) - absolut transparente, cu o forta de frecare redusa si un sistem unic de schimbare rapida si usoara a arcului;

· Suporturile libere sunt usor de curatat, oferind o corectie convenabila a arcurilor;

Unde se instaleaza aparatul dentar safir

Este posibil sa iti pui un aparat dentar safir la clinica stomatologica IVORY Dentfix din Bucuresti. Medicul stomatolog de aici, are o vasta experienta in utilizarea celor mai moderne metode de corectare a muscaturii, in conformitate cu protocoalele de tratament international. Costul poate varia, in functie de numarul de dinti acoperiti cu safir, iar daca safirul este instalat numai in zona zambetului, iar suporturile de metal sau ceramica se afla pe dintii din spate, atunci costul este mai mic.


DIGITAL CRAFT AGENCY SRL-D

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →