Șase accesorii și decorațiuni pentru sufragerie

Publicat pe 3 Decembrie 2021
Dacă vrei să faci o impresie plăcută musafirilor care-ți calcă pragul, trebuie să acorzi o atenție deosebită amenajării sufrageriei. Această încăpere este un fel de „sală de festivități” a locuinței, destinată în special primirii oaspeților și unor evenimente speciale.

Sufrageria trebuie să fie mereu curată și îngrijită, însă contează foarte mult și modul în care este mobilată și decorată. În acest sens, îți oferim câteva idei pentru a da sufrageriei tale aspectul perfect pe care ți-l dorești.

Un covor de calitate

Covorul din sufragerie trebuie să fie moale, plăcut la atingere și să arate foarte bine din punct de vedere estetic. Asta înseamnă că nu trebuie să fie decolorat sau pătat, și nici să aibă niște nuanțe țipătoare. Există covoare create special pentru sufragerie, care întrunesc toate aceste caracteristici iar prețul mai ridicat nu trebuie să te sperie. Chiar dacă un astfel de covor este mai scump, perioada de utilizare este una îndelungată, întrucât sufrageria este un spațiu folosit ocazional, iar covorul este supus unui risc mai mic de uzură.

Măsuță pentru cafea

Atunci când îți primești musafirii, de bună seamă că trebuie să îi servești cu o cafea, așa că o astfel de măsuță este absolut necesară în sufragerie. Acest obiect de mobilier poate fi așezat lângă un perete între două fotolii, sau în fața unei canapele comode.

Plante de apartament

Plantele de apartament înfrumusețează orice încăpere, având și rolul de a împrospăta atmosfera. Fiind un spațiu ceva mai generos, în sufragerie poți așeza câteva ghivece mari cu plante precum ficuși, lămâi, trandafiri japonezi, monstera, palmieri Phoenix, yucca sau bonsai. Dacă nu ai timp să te ocupi de plantele de apartament, o alternativă sunt plantele artificiale sau decorațiunile florale inedite, așa cum sunt trandafirii de săpun de la Doraly.

Dulap cu vitrină

Un element reprezentativ pentru majoritatea sufrageriilor îl reprezintă dulapul cu vitrină, care îndeplinește un dublu rol. În primul rând, ca orice dulap, rolul său primordial este acela de a fi folosit ca spațiu pentru depozitate, însă servește și ca element decorativ, datorită vitrinei. Aici poți expune diferite platouri și tăvi decorative, pahare din cristal, suporturi pentru sticle de vin și multe alte elemente. Important este ca acestea să se potrivească perfect cu stilul în care ai amenajat sufrageria și să nu încarci vitrinele excesiv.

Masă și scaune

Cu spuneam mai devreme, sufrageria servește și ca spațiu și pentru mesele festive organizate cu diferite ocazii. Pentru astfel de evenimente, ai nevoie de o masă suficient de mare și de scaune pentru toți invitații. O masă dreptunghiulară extensibilă, plasată în mijlocul sufrageriei, este o alegere potrivită, pentru că nu ocupă foarte mult spațiu, iar la nevoie poate strânge în jurul ei mai mulți invitați.

Tablouri sau fotografii înrămate

Nicio cameră nu arată bine cu pereții goi, iar regula este valabilă și în cazul sufrageriei. De aceea, pereții ar trebui decorați cu tablouri sau cu fotografii încadrate în rame realizate cu bun gust. Tablourile pot înfățișa peisaje, portrete sau alte personaje surprinse în diferite ipostaze și nu e este neapărat să poarte semnătura unor pictori renumiți. Tot ce contează este să se simtă mâna unui artist, iar tablourile să nu fie vulgare sau kitsch-uri.

Dacă ai optat pentru cealaltă variantă, poți să apelezi la fotografii artistice, peisaje, colaje sau alte imagini care să placă.

Amenajarea sufrageriei se face ținând cont de stilul adoptat în întreaga locuință, păstrând un echilibru între latura estetică și cea practică. Nu trebuie să exagerezi cu decorațiunile, ci să pui accent în special pe calitatea acestora și mai puțin pe cantitate. De asemenea, sufrageria nu trebuie încărcată cu obiecte de mobilier, dacă acestea nu au un scop bine definit, pentru că astfel vei avea mai puțină libertate de mișcare.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!