Asseco SEE (ASEE) a achiziționat pachetul majoritar al Companiei de analiză avansată a datelor, Things Solver (Serbia)

Publicat pe 15 Februarie 2021
Achiziția confirmă strategia ASEE de a-și îmbunătăți continuu soluțiile și de a oferi clienților cele mai avansate produse și servicii

Urmărindu-și strategia de extindere a afacerii, ASEE și-a unit forțele cu Things Solver din Serbia, o companie de analiză avansată a datelor. În calitate de acționar majoritar, ASEE împreună cu noul membru al ASEE Group vor accelera dezvoltarea produselor existente și a unora noi pentru a extinde și îmbunătăți portofoliul de soluții software și pentru a oferi servicii și mai bune clienților actuali și viitori din Europa și din întreaga lume.

„Misiunea Things Solver a fost întotdeauna aceea de a aduce valoare afacerilor prin inovație tehnologică și descoperirea de oportunități de creștere. Este atât o plăcere, cât și confirmare faptul că ASEE Group a recunoscut operațiunile reușite ce au avut loc într-o perioadă de cinci ani și potențialul de creștere în cadrul Grupului. Cred cu tărie că munca noastră comună privind produsele și serviciile bazate pe analize avansate și prelucrare a datelor va oferi valoare adăugată pentru îmbunătățirea afacerii în multe domenii, inclusiv în domeniul bancar, retail și comerț electronic.” a spus Darko Marjanović, Director General al Things Solver.

Căutarea de noi posibilități, extinderea afacerii și sinergiile pentru accelerarea creșterii au fost printre prioritățile ASEE.

Piotr Jelenski, Directorul General al ASEE, a menționat: „Ca și companie axată pe urmărirea și depășirea tendințelor pieței prin extinderea ofertei noastre de soluții de calitate prin aplicarea tehnologiilor moderne și inovațiilor, suntem foarte încântați că Things Solver a devenit parte a ASEE Group. Cu noul membru al grupului, clienții vor putea să obțină cea mai bună valoare de business bazată pe date într-un mod și mai bun, prin aplicarea de soluții software care să permită o analiză mai profundă a datelor, realizând analize predictive și generând recomandări comerciale, toate acestea rezultând într-o o mai bună înțelegere a clienților, a potențialului de afaceri și a oportunităților de creștere.”

Cu această achiziție și ținând mereu pasul cu tendințele industriei și cu nevoile pieței, ASEE își continuă cu fermitate operațiunile ca partener de încredere pentru clienți, în viitor, prin îmbunătățirea și extinderea continuă a ofertei și expertizei sale.

Despre Things Solver  

Things Solver a fost înființată în 2015 de către doi studenți pasionați de Big Data, Darko Marjanović și Miloš Milovanović. Blogul lor Hadoop Serbia a avut ca rezultat primele prezentări și primul proiect pentru echipă, în timp ce blogul a devenit o parte integrantă a asociației Data Science Serbia, ca o contribuție la comunitate. Având încă de la început clienți companii mari, astăzi soluțiile inovatoare ale Things Solver sunt utilizate în Europa și America de Nord în industria telecom, retail și bancară. În 5 ani de operațiuni comerciale, numărul angajaților a crescut exponențial și depășește în prezent 20. Things Solver pune un accent deosebit pe comunitatea din Serbia prin schimbul de cunoștințe și participarea la activitățile organizate de Data Science Serbia

Despre ASEE Group

ASEE este una dintre cele mai mari companii IT din domeniul producției și implementării de soluții și servicii software proprii în regiunea Europei de Sud-Est, Turcia, Spania, Portugalia, Andorra, Columbia, Peru, Republica Dominicană, Slovacia și Republica Cehă. Compania oferă soluții TIC pentru diverse structuri ale industriei, inclusiv sectorul financiar, sectorul de plăți, administrația publică și telecomunicații. Compania oferă produse și servicii în cadrul activității de plăți sub numele Payten. Din octombrie 2009, acțiunile Asseco South Eastern Europe (WSE: ASEECOSEE, ASE) sunt cotate la Bursa de Valori din Varșovia. ASEE Group are 2.900 de angajați în 23 de țări. Peste 10 bănci din cele 15 cele mai mari din sud-estul Europei sunt deja clienți ai Asseco SEE.

ASEE Group face parte din Asseco Group, cea mai mare companie IT din Polonia și Europa Centrală și de Sud-Est. Asseco Group este prezent în peste 55 de țări din întreaga lume (majoritatea țărilor europene, Israel, SUA, Africa, Japonia și Canada), cu peste 27.000 de angajați. Compania se dezvoltă atât organic, cât și prin achiziții - din 2004 a realizat peste 80. Companiile Asseco sunt listate la Bursa de Valori din Varșovia (WSE), Bursa de Valori din Tel Aviv și NASDAQ Global Markets.

Domenii: IT

SC INTELIPR SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!