Avantajele calatoriei cu trenul in Romania

Publicat pe 7 Iunie 2019
Sezonul cald implica si planificarea concediilor sau vacantelor, in tara sau in strainatate. Daca pentru alte tari varianta cea mai des utilizata de transport este avionul, pentru deplasarea in tara cele mai utilizate variante sunt trenul sau masina.

Daca va numarati printre cei care prefera deplasarea cu trenul si vreti sa aflati programul si rutele trenurilor, folositi aplicatia online mersul trenurilor, care va ofera, gratuit, informatiile necesare despre o eventuala calatorie pe caile ferate.

Avantajele calatoriei cu trenul

Calatoriile cu trenul in Romania prezinta cateva avantaje considerabile, privind din diverse perspective. In primul rand, in functie de zona prin care veti calatori, daca mergeti cu trenul este foarte posibil sa aveti sansa sa admirati peisaje minunate indiferent de anotimp, dar peisaje care ar fi invizibile sau mai putin vizibile daca ati merge cu masina. Pe ruta Bucuresti – Brasov - Sibiu, de exemplu, veti putea admira varfurile muntilor acoperite de zapada chiar si vara, padurile, peisajele inverzite daca este primavara-vara. Daca alegeti aceasta ruta sau o alta ruta care sa necesite cateva de ore, puteti profita sa admirati peisajul, sa cititi o carte, sa ascultati muzica; daca sunteti cu un grup, e ocazia perfecta de a juca diverse jocuri, de a va cunoaste mai bine reciproc, de a va distra.

Calatoria cu trenul, mai ales pe distante mari, este un bun prilej de socializare si chiar de legare a unor noi prietenii cu alti calatori din tren. Desi in jurul nostru cel mai des se afla oameni cu castile in urechi sau cu ochii in telefoane, sunt si unii, nu foarte multi, carora le-ar placea sa aiba un partener de dialog in timpul calatoriei.

In al doilea rand, calatoria cu trenul ofera cateva avantaje din punct de vedere financiar anumitor categorii de persoane: studentii calatoresc gratuit, pensionarii au reducere de 50%. De asemenea, CFR Calatori ofera reduceri la pretul biletelor pentru cei care isi cumpara biletele din timp: daca achizitionati bilete de tren cu cel putin 21 de zile inainte de plecare, veti beneficia de o reducere de 25%, de exemplu. Reduceri se acorda si la biletele cumparate online (5%) si la calatoriile de grup, in functie de numarul de persoane din grup.

Nu in ultimul rand, calatoria cu trenul in anumite perioade va poate scuti de aglomeratia din trafic. Vineri seara oamenii obisnuiesc sa plece din localitatea de domiciliu in mici concedii sau in vizita la prieteni/familie si sa revina duminica seara, astfel ca in aceste momente traficul este ingreunat. Alegand deplasarea cu trenul, puteti economisi timp, in functie de ruta si de momentul calatoriei.

Domenii: Turism

EDCORA IT SERVICES SRL

Reunim cele mai importante tehnici și tactici de optimizare si promovare online. Edcora transformă bugetul de promovare din cheltuială în investițe profitabilă. EDCORA iți oferă soluția perfectă...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!