Avantajele parchetului stratificat care te vor uimi

Publicat pe 5 Decembrie 2017
Inainte de a decide ce fel de parchet sa montezi in casa ta, informeaza-te despre avantajele dar si dezavantajele diferitelor tipuri de parchet, astfel incat sa iei decizia informata dar si cea mai buna pentru conditiile tale. E bine de stiut de la inceput ca nu exista parchetul perfect, fiecare dintre optiuni avand atat avantaje cat si dezavantaje.

Parchetul stratificat este cea mai ieftina optiune de pe piata, fiind mai ieftin decat mocheta, covorul sau parchetul masiv. Te va ajuta sa economisesti bani de-a lungul timpului pentru ca nu trebuie sa il schimbi mult ani (asta depinde, evident, de cat de bine il intretii).

Spre deosebire de parchetul masiv, marmura sau covorul, parchetul stratificat nu se decoloreaza de la soare si este rezistent la pete, zgarieturi si lovituri cu impact mare.

Versatilitatea parchetului multistrat continua cu optiunea clientului de a controla aspectul sau final. Parchetul se furnizeaza slefuit si se poate finisa la montaj in orice nuanta care se doreste (o optiune excelenta pentru clientii care se decid mai greu sau isi dau seama de ceea ce vreau doar dupa montarea parchetului).

Instalarea parchetului stratificat este foarte simpla, spre deliciul pasionatilor de DIY. Nu sunt necesare substante speciale pentru lipit pentru ca asamblarea se face prin sistemul click . De asemenea, nu conteaza pe ce suport se monteaza pentru ca acest tip de parchet nu se bate in cuie si nici nu se lipeste cu adezivi. Specialistii numesc asta montaj flotant, ceea ce inseamna ca pluteste peste suprafata de montat, fie ea ciment, lemn, placaj sau alt parchet vechi.

Insa adevaratul avantaj al parchetului stratificat este ca aspectul lui nu este limitat de pret, stratul superior putand fi din orice specie de copac. Ai putea sa te intrebi atunci: “De ce as plati dublu pentru parchet din lemn masiv care arata la fel?” Abundenta de finisaje este un punct forte care cantareste foarte mult in ochii cumparatorului; cele mai populare sunt nucul si stejarul, in diverse nuante.

Parchetul stratificat este extrem de benefic pentru persoanele cu alergii sau familiile cu copii mici care fac curatenie des, deoarece se curata foarte usor si nu acumuleaza praf precum covorul sau mocheta. Este un produs preferat de cei preocupati de igiena datorita imbinarilor etanse si a exteriorului plastifiat ce nu lasa umezeala sa patrunda. Nu se contracta sau dilata precum parchetul din lemn masiv iar daca se strica permanent este foarte usor de inlocuit.

Acum ai toate informatiile necesare alegerii parchetului perfect pentru casa ta. Esti pregatit(a) si stii cum vrei sa arate rezultatul final, iar specialistii din magazin doar te vor ajuta cu mostre si te vor indruma spre decizia finala prin consultanta de specialitate.


SC CONCEPT24 ONLINE SRL

Concept24 este o companie de web development, cu peste 12 ani de experienta, avand proiecte dezvoltate in Europa, SUA si Canada. Ne sustinem partenerii in dezvoltarea afacerilor prin servicii...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →