Avantajele unui curs online de limbi străine. De ce merită să alegi această variantă?

Publicat pe 8 Mai 2021
De când pandemia de Covid-19 a devenit principala problemă la nivel mondial, se vorbește zilnic de nevoia distanțării fizice și de evitarea pe cât posibil a contactului direct cu alte persoane. Prin urmare, multe activități care presupun prezența mai multor persoane într-un spațiu închis s-au mutat în mediul online, printre acestea numărându-se și cursurile de limbi străine.

Ce-i drept, cursurile online de limbi străine n-au apărut odată cu pandemia, însă acum sunt varianta preferată, în primul rând pentru că astfel se evită riscul epidemic, și în al doilea rând pentru că opțiunile pentru un curs cu profesor sunt mult mai limitate în această perioadă. Evitarea riscului de contaminare cu noul coronavirus este doar un avantaj de moment, însă există numeroase alte beneficii ale acestei metode de învățare, pe care ți le prezentăm în continuare.

Câștigi timp și scapi de stres

Un curs online va fi mai simplu de inclus în programul zilnic pentru că vei scăpa de perioada în care trebuie să te hotărăști cu ce să te îmbraci și nu este nevoie nici să pleci de acasă mai devreme pentru a nu întârzia la oră. Urmând un curs online, poți să stai lejer la tine în cameră, cu laptopul sau tableta în față, iar acest mediu familiar te va ajuta și să te concentrezi mai bine.

O mai bună comunicare cu cel care te pregătește

La cursurile online nu te întâlnești față în față cu persoana care îți predă, iar unii ar putea considera asta un impediment major. Totuși, comunicarea de la distanță are avantajele sale, mai ales dacă ești o persoană mai timidă, care are rețineri să adreseze întrebări în public sau să spună că n-a înțeles ceva. Comunicând prin e-mail, pe chat sau chiar prin intermediul unui apel video îți va fi mai ușor să-ți exprimi nelămuririle și astfel să nu rămâi cu lacune în pregătire.

Costuri mai reduse

Un curs online de limbi străine este mult mai accesibil ca preț față de un curs la clasă, iar raportul cost/beneficiu este foarte avantajos. Pentru a deprinde noțiunile introductive, poți găsi pe internet chiar și platforme gratuite, iar dacă ești mai avansat ai posibilitatea de-a alege dintr-o ofertă mult mai variată, decât în cazul unui curs clasic.

Poți să-ți faci propriul program

Când urmezi un astfel de curs, nu ești legat de o oră anume la care trebuie să fii prezent, așa că orarul este mult mai flexibil și poți să ți-l programezi singur. Dacă primești materialele prin e-mail, le studiezi când ai timp, iar la fel poți să procedezi și cu exercițiile pe care le ai de rezolvat. Și în cazul în care cursul are loc prin apel video pe Skype sau orice altă platformă, ai posibilitatea să stabilești cu profesorul data și ora la care să vă întâlniți online.

Rezultate mai rapide ale evaluărilor

În cazul cursurilor în format clasic, evaluarea se realizează prin susținerea unor teste, care apoi sunt corectate, iar rezultatul ți se comunică ulterior. De obicei sunt mai multe teste de corectat, pentru că nu ești singurul cursant, așa că afli rezultatul cu întârziere.

Atunci când urmezi un curs online, lucrurile sunt mai simple când este vorba despre evaluări. Exercițiile online se corectează mult mai rapid, primești rezultatul pe loc, și ai posibilitatea să le repeți ulterior dacă dorești să-ți reevaluezi cunoștințele acumulate.

Se știe că engleza este limba cea mai utilizată în întreaga lume, de aceea o preferă majoritatea celor care vor să învețe o limbă străină. Un curs de limba engleză online întrunește toate avantajele enumerate mai sus, așa că reprezintă o opțiune pe care ți-o recomandăm dacă vei să-ți îmbunătățești cunoștințele.

Domenii: Educatie

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!