Beneficiile apei alcaline și cum să o obții la tine acasă

Publicat pe 14 Ianuarie 2022
Poate ai auzit de apa alcalină și cu siguranță știi că aceasta are multiple beneficii pentru sănătate. Totuși, modul de obținere a apei alcaline și termenul de ionizator poate nu îți sunt la fel de cunoscute. Astfel, din rândurile următoare poți afla ce este apa alcalină și cum poți face și tu rost de ea, care sunt beneficiile acesteia și de ce trebuie să o încerci cât mai repede.

Ce este apa alcalină?

Apa alcalină este un tip de apă cu bazică, prezentând un pH mai mare de 7. Ceea ce este sub această limită se consideră a fi substanțe acide. De asemenea, apa alcalină poate prezenta diverse substanțe minerale, printre care calciu sau magneziu.

Apa alcalină este foarte bună pentru organismul nostru, deoarece sprijină o funcționare optimă a organelor interne, fiind implicată în multe procese fiziologice. Ea ajută la eliminarea reziduurilor și la digerarea alimentelor cu pH ridicat, precum mare parte din fructe și legume, hidratează în profunzime și asigură un nivel optim de fluide în organism.

Cum poate fi obținută apa alcalină acasă?

Apa alcalină poate fi obținută acasă sau oriunde este nevoie de ea, cu ajutorul unor ionizatoare de apa. Acestea sunt dispozitive electrice care utilizează tehnologia de electroliză pentru a produce apă alcalină, bună pentru consum sau gătit, și apă acidă, utilă pentru uzul extern și alte activități casnice.

Ionizatorul se prezintă într-o formă dreptunghiulară și se montează, în general, sub chiuveta de la bucătărie. Pentru instalarea sa sunt necesare două componente: atât posibilitatea alimentării cu apă rece, cât și cu energie electrică. Astfel, poate avea loc procesul de electroliză, care va separa ionii, pentru apa de consum fiind necesari cei negativi.

Dacă se dorește apă pentru consum intern, atunci ionizatorul trebuie conectat la o sursă de apă potabilă, iar dacă nu ești sigur de proprietățile apei de care dispui, trebuie să mergi la un laborator specializat pentru a face analizele necesare.

Care sunt beneficiile apei alcaline?

 • Restabilește echilibrul acido-bazic din corp;
 • Este un puternic antioxidant, atât la nivel sangvin, cât și celular, îmbunătățind aspectul pielii, crescând rezistența firelor de păr și ajutând la ameliorarea problemelor tenului, precum acneea sau punctele negre;
 • Ajută la reglarea funcțiilor digestive și gastrice, neutralizând acidul, care cauzează grave neplăceri dacă este produs în exces;
 • Calmează sau ameliorează tulburările gastro-intestinale, acționând ca un pansament asupra mucoasei iritate;
 • Previne apariția bolilor cauzate de un ADN oxidat;
 • Oferă corpului mai mult oxigen și energie, deci o mai bună dispoziție;
 • Echilibrează pH-ul organismului;
 • Reduce stresul cardio-vascular;
 • Previne și încetinește procesele de îmbătrânire;
 • Hidratează corpul, ajutând celulele, țesuturile și organele să funcționeze optim;
 • Detoxifică organismul, ajutând la filtrarea impurităților;
 • Mineralele ionizate sunt biocompatibile;
 • Îmbunătățește gustul mâncărurilor.

Beneficiile apei alcaline nu trebuie trecute cu vederea! Achiziționează un ionizator de apă și profită și tu de proprietățile apei alcaline, care nu doar că va avea grijă de sănătatea ta, dar va contribui, totodată, la un gust mai bun al mâncării, dacă o vei utiliza în prepararea bucatelor.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!