Beneficiile produselor naturale de îngrijire personală

Publicat pe 8 Mai 2021
Industria produselor de îngrijire personală este invadată de substanțe chimice, folosite pentru a scădea prețul de producție al cosmeticelor. Totuși, multe dintre aceste substanțe chimice sintetice au marele dezavantaj că pot provoca efecte nedorite asupra sănătății și a mediului înconjurător. De aceea, alegere unor produse naturale de îngrijire personală se dovedește a fi o opțiune mai sănătoasă și prietenoasă cu mediul. Iată câteva dintre avantajele acestor produse cosmetice cu ingrediente naturale.

1. Produsele cosmetice naturale respectă mediul înconjurător

Produsele de îngrijire personală tradiționale conțin nenumărate substanțe chimice, iar producția lor are un impact puternic negativ asupra mediului înconjurător. Practic, substanțele chimice rezultate în timpul procesului de producție ajung în sol, aer sau apă. Mai mult, odată utilizate produsele, alte substanțe chimice potențial periculoase ajung în apa din canalizare. Multe dintre aceste substanțe, precum triclosanul, folosit în unele săpunuri antibacteriene, de exemplu, nu sunt biodegradabile. De cealaltă parte, produsele cosmetice naturale sau organice folosesc ingrediente mai blânde, precum extractele din plante sau uleiurile esențiale. Pentru producția acestora se poluează mai puțin,iar substanțele care ajung de obicei în apă sau în sol sunt biodegradabile.

2. Mai puține substanțe chimice, mai puține iritații

Produsele de îngrijire personală naturale, cum sunt cele de la Bunica Agafia, conțin, în general, mult mai puține ingrediente chimice cu potențial comedogen sau iritant. Multe dintre produsele cosmetice obișnuite sunt pline de parabeni, sulfați, coloranți și parfum artificial. Acestea pot provoca iritații, roșeață, chiar și eczeme sau alergii. Produsele naturale conțin ingrediente din plante, astfel că vor avea în compoziție și flavonoide, polifenoli sau alți fitonutrienți care hrănesc pielea, părul și unghiile și le conferă sănătate din interior.

3. Fără parfum artificial care provoacă alergii sau migrene

Te-ai întrebat vreodată de ce majoritatea produselor cosmetice obișnuite sunt foarte parfumate? Aceste parfumuri artificiale sunt folosite pentru a masca mirosul substanțelor chimice folosite în compoziția cremelor sau șampoanelor. Cu cât parfumul este mai artificial, cu atât el poate avea un efect negativ asupra corpului. Multe persoane suferă de alergii sau dureri de cap, fără să realizeze că motivul este crema de față sau șamponul cu prea mult parfum. În schimb, produsele naturale nu conțin parfum artificial, ci mirosul lor este dat de ingredientele din plante. Unele produse naturale sunt îmbunătățite cu uleiuri esențiale și astfel pot avea și efect aromaterapeutic.

4. Fără dezechilibre hormonale din cauza parabenilor

Corpul uman absoarbe fără să realizăm o sumedenie de substanțe chimice, din produsele cosmetice folosite, din detergenții de rufe care rămân, în particule foarte mici pe haine, din produsele de curățenie etc. Multe studii arată că dintre aceste substanțe, unele au rol de disruptori hormonali. Acest lucru înseamnă că, odată acumulate în corp, aceste substanțe chimice pot provoca serioase dezechilibre hormonale. Parabenii, folosiți în multe cosmetice obișnuite, pentru a prelungi termenul de valabilitate, pot avea acest efect nedorit. În cazul produselor naturale, în locul parabenilor sunt folosite substanțe naturale pentru a conserva produsul.

5. Efecte pe termen lung

Multe dintre produsele obișnuite de îngrijire personală pot părea la prima vedere că au rezultate mai bune decât cele naturale. Acest lucru se întâmplă pentru că substanțele chimice pe care le conțin te ”păcălesc”. Un exemplu elocvent este siliconul din șampoane sau balsamuri de păr. Acesta îmbracă firul de păr și îl poate face să pară mai mătăsos, la primele utilizări, pe când un șampon natural, fără sulfați sau silicon va lăsa părul mai aspru. În timp, însă, șamponul natural va hrăni din interior părul care va deveni mătăsos, fără ajutorul unui produs chimic, cum este siliconul.

În concluzie, produsele de îngrijire personală pe bază de plante sunt o alegere mai înțeleaptă, atât din punct de vedere ecologic, cât și pentru sănătatea fiecăruia. Ele conțin mult mai puține substanțe chimice cu potențial efect negativ asupra mediului și a organismului și aduc rezultate mult mai valoroase, pe termen lung.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!