Bicicleta eliptică, un bun antrenor personal pentru oricine

Publicat pe 23 Noiembrie 2018
Bicicleta eliptică nu doar că a devenit un echipament indispensabil în orice sală de sport actuală, dar este frecvent prezentă și în casele multor români, deoarece are darul de a îmbunătăți sistemul cardio-respirator, musculatura picioarelor și a brațelor, inclusiv mușchii abdominali.

Bicicleta eliptică, mai ergonomică decât o bicicletă de fitness clasică

Comparativ cu o bicicletă clasică de antrenament, bicicleta eliptică este un aparat sportiv care vizual are o formă mult mai plată și care, în mod obișnuit, nu are șa.

O altă diferență majoră dintre o bicicletă de fitness de apartament normală și o bicicletă eliptică o reprezintă faptul că pe cea de-a doua pedalarea se face stând în picioare.

Din acest motiv are o volantă mare cu sistem de frânare integrat situat în partea din față a bicicletei, iar pentru un plus de stabilitate pedalele sunt mai lungi și fixate de o articulație intermediară. 

Dintr-o anumită perspectivă, modul de construcție al unei biciclete eliptice este net superior unui model clasic de bicicletă deoarece permite efectuarea unor serii de pași care se aseamănă extrem de mult cu secvențele de mișcare specifice mersului nordic.

Pentru a permite efectuarea unor exerciții fizice și cu ajutorul brațelor, bicicleta eliptica este altfel alcătuită încât să se poată efectua secvențe de mișcări de brațe și picioare în direcții opuse. 

Pentru efecte maxime, alege o bicicletă eliptică de la un brand cunoscut

Totuși, pentru a putea avea beneficii pentru sănătate maxime efectuând exerciții fizice cu ajutorul unei biciclete eliptice, este nevoie ca să alegem un produs calitativ, deoarece modelele de biciclete ieftine nu răspund întotdeauna așteptărilor utilizatorilor. În plus, achiziționarea unui tip de bicicletă eliptică provenit de la brand cu notorietate pe piață garantează și faptul că articolul respectiv este realizat cu mare atenție pe toate etapele sale de fabricație, ceea ce îi conferă și o durată lungă de exploatare. 

Stabilitatea unei asemenea biciclete cu formă bizară și fără șa, precum am menționat, este asigurată de volanta unui asemenea echipament de fitness modern care este foarte grea. În plus, mai are și niște stabilizatoare laterale care cresc și ele siguranța în exploatare.

Vrei să te simți precum un sportiv nordic sau un călător spațial? Alege o bicicletă eliptică!

Dacă bicicleta eliptica este extrem de stabilă, nu același lucru se poate spune despre utilizator care, mai ales dacă este începător în utilizarea acestui echipament de fitness, poate avea senzația că este un soi de explorator pe o planetă necunoscută, nemaisimțindu-și greutatea corporală. Acest fapt este motivat de modul constructiv al bicicletei: picioarele rămân mereu pe pedale și se mișcă neîncetat, fără ca să existe un efort sesizabil la gleznă șolduri sau genunchi, mișcările făcându-se extrem de blând.

Iată de ce un asemenea echipament de fitness este extrem de indicat acelora care sunt supraponderali, deoarece starea de sănătate lor se va ameliora lent dar sigur, dacă vor respecta un plan de antrenament bine stabilit. Mai ales sistemul cardiovascular se va fortifica, dar și starea de bine în ansamblu, vitalitatea utilizatorilor.

Avantajele unei biciclete eliptice sunt numeroase, cele mai importante fiind următoarele:

- cu ajutorul ei se pot arde multe calorii;

- conferă o mare siguranță în exploatare;

- necesită o întreținere redusă;

- datorită formei sale, mult mai ergonomice decât cea a unei biciclete normale de apartament, poate fi mai ușor de depozitat, economisind astfel spațiu.

Dimensiunile unei biciclete eliptice poate să difere de la un model la altul. Unele sunt mai compacte, altele pot avea dimensiuni mai mari. La fel ca și în cazul bicicletelor de fitness cu forme obișnuite, și există și modele de biciclete eliptice care se pot plia pentru o stocare mai ușoară.

În funcție de model, există diferențe la sistemul de frânare, nivelul maxim de rezistență, lungimea pedalelor, greutatea maximă a utilizatorului, numărul de programe de pregătire la care pot fi reglată respectiva bicicletă.

Dacă vă doriți una pentru acasă, cea mai bună variantă este ca să o achiziționați online, deoarece așa o să aveți mai multe modele dintre care să vi-o alegeți pe cea preferată, veți avea prețuri mai bune decât într-un magazin de articole sportive clasic și transport gratuit.

Domenii: Lifestyle

Accent Adserving Agency SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →