Blockchain - sfarsitul diplomelor false. Rezistenta Online, prima firma din Romania care emite diplome securizate

Publicat pe 23 Iulie 2018
Cu totii cunoastem scandalurile legate de plagiaturi si diplome pe banda de la noi, insa ele nici nu se compara cu ce se intampla in afara. Afla solutia pe care a implementat-o o firma de cursuri din Romania pentru ca diplomele emise sa nu le fie falsificate.

Persoane cu diplome false lucreaza azi in lume ca ingineri de securitate la centrale nucleare, experti in arme biologice, in stomatologie si in medicina in general, in inginerie, managementul afacerilor, stiinta si drept. In SUA au fost gasiti angajati cu diplome false aproape in toate institutiile statului si la orice nivel.

Internetul este plin de scandaluri de amploare, ca cel din UK cand intre 2013 si 2014 au fost vandute peste 3000 de diplome false de facultate, master si doctorat. Iar statisticile sunt alarmante. Un fost agent FBI, Allen Ezell estimeaza ca jumatate din noile diplome de doctorat eliberate in fiecare an in SUA sunt false.

Potrivit lui George Brown, directorul academic al grupului Think: Education Group, in intreaga lume aproximativ 30% din diplomele de pe piata sunt false.

Autoritatile incearca fara succes sa opreasca fenomenul. In 2012, 9 suspecți au fost judecati la Beijing pentru vanzarea de diplome false de la universitatile din SUA, dupa ce facusera un profit de aproximativ 3,4 milioane de yuani (540.000 dolari). In 2016, directorul unei companii pakistaneze a fost judecat intr-o instanta din SUA pentru rolul sau intr-o retea care a emis diplome false in valoare de 140 de milioane de dolari, iar anchetatorii au identificat numai in anul 2015 190 de institutii care ofera diplome fictive.

Cu toate acestea la o simpla cautare pe internet pentru expresia cheie “fake diploma” poti gasi o multime de site-uri care pentru 200 – 300 $ iti vand diplome false de la orice universitate si din orice tara vrei.

E foarte simplu, iti alegi diploma, iti alegi tipul de diploma (liceu, facultate, master sau doctorat) si data la care ai terminat “studiile” si esti gata sa te angajezi.

Internetul este plin de anunturi de tipul “Gaseste-ti diploma de la liceul si facultatea din localitatea ta! Design inspirat din diplomele adevarate care surprinde perfect structura si fontul diplomei reale! Cu sigiliu auriu, cerneala speciala si multe altele! Livrare gratuita dar si cu serviciu de livrare de urgenta!”

Motivul pentru care aceste site-uri nu pot fi inchise este ca ele au gasit portite in legislatie si au scris pe site ca nu sunt diplome reale, nu reproduc sigiliile sau emblemele cu drept de autor (desi cele folosite pot fi asemanatoare cu cele reale), si nici nu trec pe diplome numele real ale directorului.

Rezistenta Online este prima firma de cursuri din Romania, si printre primele firme de cursuri din lume, dupa MIT, care si-a legat diplomele de blockchain-ul Ethereum, astfel incat diplomele de cursuri de marketing online emise de companie sunt imposibil de falsificat.

Alexandru Simion, cofondator Rezistenta Online, explica cei 3 pasi simpli prin care se poate verifica autenticitatea diplomei emise:

1. Copiaza Codul de student de pe diploma emisa

2. Se cauta codul de student in blockchainul Ethereum folosind un site de scanare precum https://ethplorer.io/

3. Compara numele studentului si adresa de la care a fost emisa diploma cu adresa IINCQ din reteaua Ethereum.

Folosind aceasta tehnologie, absolventii pot dovedi autenticitatea diplomelor iar angajatorii pot verifica diploma angajatilor cu doar cateva clickuri.

Datele stocate in blockchain nu pot fi falsificate, schimbate sau inlocuite, si sunt accesibile tuturor celor care au adresa.

O sa mai dureze insa destul de mult timp pana cand toate facultatile si firmele de cursuri vor lega diplomele de reteaua Ethereum, la ora actuala singura solutie reala la problema diplomelor false.

Domenii: IT, Educatie

SC EVOLVE CENTER SRL

Rezistenţa Online ofera cursuri de marketing online adresate antreprenorilor, celor care lucreaza in marketing sau publicitate, cat si celor care doresc o cariera in domeniu.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →