Bogdan CHIRITOIU, Presedintele Consiliului Concurentei, participa la PRIA Competition Conference, cel mai important eveniment de

Publicat pe 20 Februarie 2019
PRIAevents si Consiliul Concurentei pastreaza traditia si va invita la conferinta PRIA Competition, cel mai important eveniment dedicat concurentei si mediului de business in 21 februarie 2019 la hotel Sheraton, Sala Platinum.

Presedintele Consiliului Concurentei, Dl. Bogdan CHIRItOIU, a acceptat invitatia noastra de a participa la conferinta si de a dezbate cele mai importante teme legate de concurenta, alaturi de lectori importanti din mediul de business.

invita la cel mai complex eveniment dedicat concurentei si mediului de business in 21 februarie 2018 la hotel Sheraton, Sala Platinum.

Indiferent de domeniul in care activati, daca doriti sa vindeti sau sa cumparati o companie, trebuie sa primiti avizul Consiliului Concurentei. 

Membrii unor asociatii profesionale trebuie de asemenea sa stie care sunt liniile care nu trebuie depasite cand vine vorba despre concurenta.

Fiecare manager trebuie sa stie care sunt clauzele contractuale pe care sa le includa in contracte sau sa le accepte de la parteneri astfel incat sa nu incalce legea concurentei, sa aiba grija cand stabileste pretul si sa nu recurga la concurenta neloiala.

Este foarte important ca fiecare companie care este interesata de achizitiile publice sa stie care sunt barierele pe care nu trebuie sa le treaca companiile care participa la licitatii ? Cate companii pot participa ? Pot licita impreuna 2 sau mai multe companii?  

Asadar, concurenta este un mecanism vital al economiei romanesti, Consiliul Concurentei avand un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurential sanatos. Astfel se incurajeaza eficienta si inovatia si se reduc preturile. De asemenea, companiile sunt incurajate sa ofere consumatorilor bunuri si servicii in termenii cei mai favorabili.

Pietele nu functioneaza intotdeauna eficient, facand rau economiei, consumatorilor si societatii. Atunci cand se intampla asa, autoritatile de concurenta verifica ce se intampla in acele sectoare ca sa inteleaga dinamica concurentei in aceste sectoare, iar astfel pot sa identifice motivele pentru functionarea slaba a sectorului si sa recomande diverse politici sau actiuni pentru rezolvarea problemelor. 

De aceea, politicile concurentiale trebuie cunoscute si intelese de catre toti cei care sunt implicati in economie. Companiile trebuie sa cunoasca atat modalitatile prin care pot fi protejate de legislatie in cazul in care devin victime ale unor practici anticoncurentiale, dar si care sunt sanctiunile pe care le pot primi daca decid incalcarea normelor. Este foarte important sa cunoasca aceste reglementari atat mediul de afaceri, dar si persoanele fizice.

Printre subiectele importante care se vor dezbate la aceasta editie regasim: concurenta si sectoarele cheie precum financiar - bancar, asigurari, retail, sanatate si farmaceutice, energie, turism, telecom, auto, mediu, juridic, agricultura, constructii si real estate, IT, industrie, concurenta pentru membrii asociatiilor patronale si profesionale; concurenta si achizitiile publice.

Focusul este in continuare asupra luptei impotriva cartelurilor, a abuzului de pozitie dominanta a companiilor in sectorul lor de activitate, precum si asupra fuziunilor si achizitiilor, a concurentei neloiale, a preturilor si a altor practici de concurenta.

Anul acesta vor raspunde la urmaatoarele intrebari:

Ce trebuie sa stie companiile pentru a evita amenzile Consiliului Concurentei? Ce ar trebui sa stie atunci cand cumpara o companie? Atunci cand stabilesc preturile? Atunci cand fuzioneaza cu o alta companie? Atunci cand discuta cu acele companii care fac parte din acelasi segment de piata?

Ce trebuie sa stie asociatiile pentru a evita amenzile Consiliului Concurentei? Care sunt liniile pe care nu le pot depasi? Cum sa evite problemele de concurenta si antitrust? Ce pot stabili in cadrul adunarilor si grupurilor de lucru?

Concurenta in sectoarele esentiale ale economiei romanesti : financiar - bancar, asigurari, retail, sanatate si farmaceutice, energie, turism, telecom, auto, mediu, juridic, agricultura, constructii si real estate, IT, industrie si nu numai.

Asociatiile profesionale si patronale si camerele de comert – cum pot sa nu depasesca limitele impise de concurenta si sa nu incalce? 

Concurenta si achizitiile publice. Care sunt barierele pe care nu trebuie sa le treaca companiile care participa la licitatii ? Cate companii pot participa ? Pot licita impreuna 2 sau mai multe companii?  

In cadrul conferintei PRIA Competition veti beneficia de aflarea noutatilor legislative in ceea ce priveste concurenta, de analize la un nivel inalt si de studii de caz.

Veti avea ocazia sa intalniti cei mai importanti lectori din domeniu dar si sa faceti schimb de opinii si experienta cu participantii preocupati de acelesi subiecte ca si voi, de a afla cum pot va ajuta consultantii juridici, de a vedea care sunt opiniile asociatiilor si ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz si noutatile vor fi adevarate surse de invatare si dezvoltare pentru activitatea pe care o desfasurati.

Conferintele PRIAevents aduc in atentie cele mai importante si mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu si beneficiaza de o prezenta mare a participantilor si a mass - mediei. Cu o experienta de peste 12 ani in organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscuta pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Competition si modalitati de inscriere pentru participare puteti gasi pe https://priaevents.ro/pria-competition-2019/

Despre PRIAevents

PRIAevents - expertii tai in evenimente! Noi aducem informatii de ultima ora si trend-uri in business prin intermediul conferintelor organizate. Echipa PRIAevents cu o experienta de peste 12 ani in organizarea evenimentelor premium pentru zona de business va gasi cele mai bune metode pentru a va garanta ROI si pentru a croi un eveniment special pentru dvs.

Dezbatem cele mai fierbinti teme, aducem cei mai importanti speakeri, reunim in audienta participanti care corespund cu target-ul tau.

Fie ca doresti ca evenimentul sa aiba loc in Bucuresti sau in alte orase din tara, PRIAevents se focuseaza pe audiente B2B sau B2C. Expertii nostri in evenimente vor sti sa va sfatuiasca si sa va propuna cel mai inovativ si cel mai potrivit eveniment. De asemenea, noi livram traininguri pentru diverse sectoare de business atat intr-o sala de conferinte cat si online.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati: www.priaevents.ro.

Domenii: Afaceri

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →