Brichetele de paie - cea mai economica solutie de incalzire

Publicat pe 11 Aprilie 2019
Brichetele de paie, cea mai noua metoda de incalzire utilizata la nivel european a inceput sa capete importanta si in Romania. Econonomia e principala cauza ale utilizarii brichetelor din paie in special in zonele unde nu se regasesc zone impadurite.

Se vorbeste tot mai des despre renuntarea la sursele de incalzire actuale pentru a le inlocui cu moduri de incalzire ecologice care folosesc combustibil ieftin si nepoluant. Drept urmare, centralele termice pe lemne au devenit tot mai populare, la fel si cele pe peleti din lemn. 

Cu toate acestea, daca luam in calcul defrisarile si problemele cauzate de acestea, trebuie sa ne reorientam cel putin pentru o perioada si sa gasim un combustibil ieftin, eficient dar care sa fie si prietenos cu natura. Impaduririle nu sunt efectuate la aceeasi viteza cu care se fac defrisarile, iar brichetele de paie vin ca o solutie foarte buna de a-ti incalzi locuinta in mod eficient si economic.

Politica internationala privind protectia mediului ne atrage atentia asupra faptului ca trebuie sa depunem eforturi pentru a reduce emisiile poluante. Mai mult decat atat Uniunea Europeana ofera fonduri nerambursabile pentru a produce combustibil ecologic, asa cum sunt si brichetele de paie.

Ce sunt brichetele de paie

Brichetele de paie reprezinta o sursa de combustibil ecologic pe care cu totii ar trebui sa o avem in vedere. Acestea se aseamana cu brichetele din rumegus, diferenta fiind reprezentata de materialele folosite pentru obtinerea lor.

Brichetele din paie au o putere calorica de 4,07 kW, o cifra deloc de ignorat!

In tarile europene, brichetele de paie sunt foarte populare, majoritatea celor care isi incalzesc casa cu ajutorul unei sobe sau a unei centrale cu combustibil solid alegand sa le foloseasca.

Brichetele din paie sunt apreciate si pentru faptul ca in timpul arderii cantitatile de fum si de bioxid emise sunt minime.

Caldura emisa de brichetele de paie este mai mare decat cea a lemnelor, un motiv in plus pentru a le folosi si tu!

Cum se fabrica brichetele de paie

Pentru obtinerea brichetelor de paie se foloseste o presa, nu inainte ca paiele sa fie tocate cat mai marunt. Ca si materie prima pot fi folosite paiele de grau, de orez, de orz, de ovaz dar si frunzele porumbului, coaja de floarea soarelui sau resturi vegetale.

Brichetele obtinute vor avea o dimensiune cu diametru cuprins intre 10 si 15 cm si o lungime de 25 – 30 cm. Acestea sunt dimensiunile pe care le intalnim cel mai adesea, insa pot fi diferite in functie de modelul presei pentru brichete din paie.

Brichetele din paie pot fi folosite cu succes pentru alimentarea centralelor produse de Liepsnele, garantand un randament foarte bun!

Raport costuri Brichete de paie / lemne / carbuni

Un alt motiv pentru care brichetele de paie merita toata atentia ta este faptul ca te ajuta sa obtii costuri reduse pentru incalzire.

Din arderea a 1.000 kg de brichete de paie sau resturi vegetale se obtine la fel de multa energie ca la arderea a: 1.600 kg de lemn, 478 metri cubi de gaz, 500 litri combustibil diesel, 1.000 kg carbune de calitate superioara sau 685 litri pacura.

O bricheta de paie facuta in totalitate din paie de cereale are o putere calorica de 4,07 kW pe kilogram, adica jumatatea din puterea calorica a petrolului. Brichetele produc mai multa caldura in comparatie cu lemnele uscate, insa la ardere elimina o cantitate minima de fum si de bioxid. Cenusa rezultata in urma arderii brichetelor de acest tip se poate folosi ca ingrasamant in gradinile de legume, in livezi in jurul pomilor fructiferi, etc. deoarece este un produs 100% natural.

Brichetele din paie se livreaza de catre producatori in cutii de carton cu greutatea de 20 kg sau in saci de rafie cu greutatea de 20 sau 40 kg.

Datorita ingredientelor folosite, a procesului de fabricatie si a modului de livrare catre utilizatori, acest tip de combustibil poate fi stocat cu succes de la un an la altul.

Brichetele de paie pot fi achizitionate din comert, sau pot fi realizate acasa. Poti realiza o investitie care consta in achizitia unei prese pentru brichete de paie, si nu numai, dar si a unui tocator cu ajutorul caruia poti obtine un material cat mai fin, pe care sa il introduci mai apoi in presa.

Investitia initiala poate parea a fi costisitoare, insa pe parcurs se dovedeste a fi o investitie inteligenta, care te va ajuta sa faci economii.

Iti recomandam sa iti achizitionezi o centrala cu combustibil solid care poate fi alimentata cu mai multe tipuri de combustibil solid, asa cum sunt modelele produse de Liepsnele. La o centrala Liepsnele autonomia poate ajunge pana la 48 ore cu o singura incarcatura de brichete de paie.

Avantaje

Te intrebi care sunt avantajele folosirii brichetelor de paie pentru incalzirea locuintei tale?

Ei bine, sunt o multime! Mai jos iti prezentam cateva dintre cele mai importante avantaje ale brichetelor de paie:

  • Brichetele de paie reprezinta un combustibil ieftin si eficient.
  • Un mod de incalzire ecologic.
  • Autonomie pana la 48 de ore la centrala pe lemne Liepsnele.
  • Cenusa rezultata in urma arderii poate fi folosita pe post de ingrasamant.
  • Te ajuta sa reduci cheltuielile pentru incalzire.
  • In Romania gasim materie prima din belsug pentru realizarea brichetelor din paie.
  • Atunci cand sunt depozitate corect isi pastreaza proprietatile pe termen nedeterminat.
  • Uniunea Europeana incurajeaza folosirea brichetelor de paie.

Dezavantaje

  • Ai nevoie de un spatiu pentru depozitarea lor si trebuie sa le asiguri un mediu uscat.
  • Daca alegi sa iti pregatesti singur brichetele din paie, va trebuie sa faci o investitie initiala. Costurile vor fi insa recuperate destul de repede.

Foloseste si tu brichetele de paie pentru incalzirea locuintei si cu siguranta te vei arata incantat de numeroasele beneficii ale acestui tip de combustibil ecologic! Comanda-ti o centrala pe lemne Liepsnele si vei putea folosi brichete pe paie sau deseuri vegeteale, profitand de toate avantajele acestora!


CASA

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!