Bucataria, adevarata sursa de microbi. La ce sa fii atent pentru a avea un spatiu curat si organizat

Publicat pe 10 Mai 2019
Incaperile de mici dimensiuni, asa cum sunt bucatariile, sunt destul de dificil de amenajat, mai ales daca vrei sa le maximizezi functionalitatea si sa poti sa mentii cu usurinta curatenia si ordinea. De multe ori, inevitabil, bucatariile devin spatii mici, inghesuite si dezordonate, care devin si adevarate surse de microbi.

Cu toate ca opinia publica este de parere ca vasul de toaleta este cel mai murdar obiect dintr-un apartament, cercetarile internationale evidentieaza ca numarul bacteriilor dintr-o bucatarie este semnificativ mai mare.

Un studiu din 2017 al celor de la International Hygienne Home Truths arata ca numarul bacteriilor dintr-o bucatarie poate fi de 100.000 mai mare decat intr-o baie. De asemenea, potrivit unui articol intitulat “Food and Hygiene Facts”, al celor de la National Health Service, care poate fi accesat aici, pe tocatorul de bucatarie exista o acumulare de bacterii cu 200 la suta mai mare decat pe vasul de toaleta.

Daca iti doresti sa ai un spatiu de gatit curat si organizat, iata cateva idei pe care trebuie sa le pui in practica imediat pentru a-ti transforma bucataria:

  • Utilizeaza in mod corect produsele de curatat

Pentru o bucatarie curata si organizata este necesara dezinfectarea tuturor spatiilor si a lucrurilor folosite cel mai des. De retinut este faptul ca dezinfectarea trebuie realizata in mod regulat, cel putin o data pe saptamana, iar recomandarea principala este ca produsele de curatat care distrug bacteriile sa fie folosite corect, conform indicatiilor de pe ambalaj. In plus, se recomanda spalarea geamurilor si a perdelelor in mod frecvent, schimbarea buretelui de bucatarie si dezinfectarea podelei.

  • Cumpara mobilier pe dimensiunea bucatariei

Pentru ca ocupa cea mai mare parte din bucatarie, alegerea mobilierului devine un pas extrem de important. Scopul final este de a utiliza fiecare coltisor, in asa fel incat sa nu ramana goluri dupa montarea electrocasnicelor. Astfel, mai ales in cazul unei bucatarii mici, cea mai buna solutie este mobilierul de bucatarie pe comanda. Iata cum, aceste bucatarii moderne pot deveni foarte practice, pentru ca tu poti controla totul: de la numarul de sertare, la inaltimea blatului sau cum se deschid usile dulapurilor.

  • Foloseste cat mai multe spatii de depozitat

O bucatarie curata si ordonata inseamna organizare in cel mai mic detaliu, de aceea este important sa folosesti toate spatiile de depozitare de care dispui, precum dulapul de sub chiuveta, locurile goale dintre rafturi sau pervazul. De asemenea, este bine sa optezi pentru un mobilier de bucatarie cu cat mai multe locuri de depozitat si sa cumperi rafturi suspendate, cosuri, separatoare si organizatoare de bucatarie de la magazinele de specialitate in care sa pui ustensilele de gatit, vesela sau condimentele.

Daca vei tine cont de aceste trucuri vei vedea ca in scurt timp haosul va disparea iar bucataria ta va deveni mai organizata si, cel mai important, mai curata.

Sursa foto: www.Shutterstock.com


SC Petz Web Consulting SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →