Bucuresti 2021 sustine educatia alternativa in cadrul Scolii Altfel

Publicat pe 14 Aprilie 2016
Saptamana 18–22 aprilie 2016 este dedicata elevilor si, mai exact, activitatilor extracurriculare si extrascolare, in cadrul programului numit „Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”.

In cadrul proiectului de candidatura a Bucurestiului la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021, elevi de la diferite scoli din Bucuresti vor participa la 4 ateliere informale care le vor oferi indrumare in domenii care nu sunt, de obicei, abordate in cadrul programei traditionale.

Sub indrumarea unor profesionisti, copiii vor fi introdusi in lumea teatrului si a cinematografiei, vor afla ce inseamna meseriile urbane si se vor transforma in fotografi ai orasului.   

Atelierele propuse sunt: 

• ATELIER DE TEATRU (7 – 10 ani si 11 – 14 ani) 

Hanul Gabroveni, Sala Cafenea

Cu o experienta vasta in domeniul teatrului pentru copii, Irina Velcescu si Adina Lucaciu propun un atelier in care imaginatia copiilor este motorul tuturor activitatilor si jocurilor creative care il compun.  

Plecand de la joaca de-a fi un personaj sau altul, trecand prin jocuri de improvizatie, ritm, miscare, gestica si ajungand la crearea propriu-zisa a unei povesti, copiii vor fi indemnati sa se lase condusi de propria imaginatie intr-un proces de dezvoltare emotionala si artistica deopotriva.

• ATELIER DE EDUCATIE CINEMATOGRAFICĂ (7 – 10 ani) 

Copiii au sansa sa se intalneasca cu unul dintre cei mai activi scenaristi din filmul romanesc, alaturi de care vor experimenta vizionarea unei serii de filme pentru copii, dintr-o perspectiva cu totul si cu totul altfel decat cea a urmaririi unui film la televizor sau in sala de cinema.  

Timp de 2 ore, copiii vor avea posibilitatea sa vizioneze 7 filme de scurt metraj, ale caror subiecte, teme, povesti ii vor face sa isi puna diferite intrebari, sa gaseasca raspunsuri, sa descopere lucruri noi, sa asimileze informatii diverse prin intermediul intalnirii cu cea de-a saptea arta.

Filmele au fost atent selectionate de catre Ana Agopian, trainer-ul atelierului.

• ATELIER DE MESERII URBANE / CEASORNICĂRIA – Ingenium, spatiu locuit, trait, mestesugit (proiect al Colegiului Tehnic de Arhitectura si Lucrari Publice “I.N.Socolescu”, Bucuresti. Curator. Prof. Voichita Horea) (15 – 18 ani)  

Cum mai masuram timpul intr- un oras? Unde/ De ce?   

Mai consemnam memoria noastra zilnica? Mai e nevoie de ceasornice la vedere in oras care sa ne ghideze in timpul cotidian?!

Ceasornicaria este o meserie a urbanului, o meserie asupra careia incet, se asterne, tacerea.

In sectiunea de ateliere volumetrice a proiectului Ingenium, spatiu locuit, trait, mestesugit, proiect realizat de catre Colegiului Tehnic de Arhitectura si Lucrari Publice “I.N.Socolescu”, Bucuresti, se propune, folosindu-se de exercitii numerice si geometrice in prealabil, realizarea designului unui ceas urban.

• ATELIER DE FOTOGRAFIE (15 – 18 ani) 

Cu totii iubim povestile.  

Orasul Bucuresti ascunde atatea povesti cati ani de istorie are, cati locuitori traiesc in el, cate strazi il strabat. Istoriile nespuse sau uitate ale oamenilor si locurilor merita identificate, intelese, iar apoi spuse, cu ajutorul unui limbaj universal dincolo de bariere de timp si spatiu, uimitor de accesibil oricui: limbajul vizual, construit din imagini statice sau in miscare!

Atelierul de fotografie propune cursantilor introducerea rapida si exhaustiva in lumea povestilor imaginii si a povestirii prin imagine, sub forma unor cursuri teoretice si practice, care pot deschide gustul catre comunicarea vizuala si utilizarea potentialului creativ al fiecaruia ! Scopul ateliereului: descoperirea Bucurestiului prin povesti vizuale.

Principiul de lucru in cadrul atelierului pleaca de la un scurt training vizual, urmarind apoi constituirea de echipe de lucru care vor concretiza - cu ajutorul trainer-ului - mici proiecte foto care vor fi prezentate publicului in cadrul unei expozitii care va marca finalul workshop-ului si al Scolii Altfel din cadrul programului Bucuresti 2021.

Bucuresti 2021 - In 2015, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti a demarat procesul de candidatura a orasului la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021, reusind sa aduca Bucurestiul in finala pentru titlul acordat de Comisia Europeana. 

ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival, al festivalului de muzica clasica, Bucharest Music Film Festival si al Zilelor Bucurestiului. 

Parteneri media: RFI Romania, Radio Romania Cultural, Radio Bucuresti FM, Radio Romania International, mediaTRUST, Sapte Seri, orasulm.eu, 4arte.ro, inoras.ro, ziarulmetropolis.ro, teatral.ro, orasulvechi.ro. 

Domenii: Educatie

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!