Călătorie de afaceri în străinătate: 3 aspecte de care să ții cont

Publicat pe 17 Ianuarie 2022
Probabil că ai fost anunțat încă de când te-ai angajat că jobul tău va presupune și multe călătorii în străinătate sau poate ai propria afacere și tocmai ai aflat că trebuie să te întâlnești cu un client din altă țară. Indiferent de situație, mai ales dacă este prima ta călătorie de afaceri în străinătate, pentru ca totul să meargă ca uns, va fi necesar să te pregătești. Ce înțelegem noi prin pregătire? Află din cele ce urmează!

Faza de informare

Primul lucru pe care-l vei afla despre călătoria ta este cel mai probabil destinația. În funcție de acest detaliu, vei fi nevoit să-ți verifici pașaportul. Evident, acesta trebuie să fie valabil. Dacă ai nevoie de viză, verifică și valabilitatea ei. În plus, va fi absolut necesar și să verifici dacă există un anumit regim de călătorie pentru țara respectivă: de exemplu, în cazul anumitor destinații vei avea nevoie de un pașaport care să fie valabil pentru cel puțin șase luni de la momentul revenirii tale în țară. Nu în ultimul rând, în funcție de destinație există și posibilitatea de a fi nevoit să-ți faci anumite vaccinuri pentru a putea călători.

După ce ai rezolvat problema documentelor, trebuie să te gândești la cum te vei deplasa în momentul în care vei ajunge la destinație. Alege o modalitate de deplasare, verifică orarul mijloacelor de transport în comun și află care este cea mai rapidă/mai ieftină rută între birou și hotelul la care vei fi cazat. De preferat va fi să stochezi toate aceste informații, de exemplu în memoria telefonului tău mobil.

Faza de planificare

Cel mai probabil compania ți-a cumpărat deja biletele și ți-a rezervat cazarea. În caz contrar, trebuie să te ocupi tu. Poți folosi diverse aplicații care să compare prețurile între zboruri. Dacă ai facăut aceste rezervări cu mult timp în urmă, nu uita să reconfirmi detaliile. Deși recomandat va fi să rezervi un bilet de călătorie cu cel puțin opt zile înainte de călătorie, cu toții știm că unele călătorii sunt anunțate în ultimul moment.

Ce vei face în legătură cu transportul până la aeroport? Îți iei mașina personală? Te simți confortabil să conduci dacă zborul este programat dis de dimineață? Și unde îți vei lăsă mașina? O variantă mai bună este să te folosești de serviciile de transfer. De exemplu, dacă ai nevoie de transfer din Galați la aeroportul Otopeni, vei petrece doar patru ore pe drum, în confort maxim. Oricum vei obosi în timpul călătoriei, are rost să obosești și înainte?

Bagajul

Ei bine, deși nu pare, și procesul de alegere a bagajelor pe care le iei cu tine va necesita puțină atenție. Poate că nu știai, dar există mai multe tipuri de bagaje: cele de mână și cele de cală. Ai face bine să te documentezi în legătură cu regulile companiei înainte de a te prezenta la îmbarcare.

În general, bagajul de mână este recomandat în cazul călătoriilor scurte, de doar câteva zile. Acesta poate conține atât documentele de călătorie, dar și câteva obiecte de uz personal precum lenjeria și varianta de călătorie a produselor cosmetice. Din nou, verifică regulile companiei aeriene cu care urmează să zbori!

În bagajul de cală vei putea transporta mai multe lucruri, dar și aici există un set de reguli. Află din timp care sunt dimensiunea și greutatea admisă pentru un astfel de bagaj ca să nu ai parte de probleme. Dacă depășești limitele, indiferent de tipul de bagaj, vei fi nevoit să plătești o taxă calculată în raport cu numărul de kilograme în plus pe care le transporți.

Dacă iei în calcul toate aceste aspecte, cu siguranță vei avea o călătorie mult mai plăcută!

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!