Cadouri pentru ziua angajaților: 5 idei

Publicat pe 14 Ianuarie 2022
Dacă în cursul anului se întâmplă ca, ocupat cu responsabilitățile zilnice, să nu dai atenție la ce se întâmplă în viața fiecărui angajat în afara orelor de serviciu, există o zi anume de care nu ar trebui să uiți și nici să o lași să treacă neobservată: ziua de naștere.

Este ocazia perfectă pentru a-ți arăta aprecierea față de munca depusă de un angajat. Acest lucru îl va face să simtă că este parte a unei echipe și îl va motiva.

Cum alegi cadoul potrivit

Găsirea unui cadou potrivit pentru a marca o zi de naștere se poate dovedi o sarcină destul de dificilă, mai ales atunci când este vorba de un angajat mai nou sau unul cu care nu interacționezi prea mult.

Trebuie să ții cont și de faptul că, în general, indiferent de cât de mare sau de mică este o companie, angajații vor vorbi între ei despre cadourile primite cu o ocazie sau alta. Așa că ar trebui să te asiguri că valoarea acestora este aproximativ egală.

Asta nu înseamnă că nu poți personaliza un cadou. Dimpotrivă, este o metodă foarte bună de a face un angajat să se simtă special, chiar dacă tot ce faci este să scrii o felicitare în care să-i recunoști munca și rolul în dezvoltarea companiei.

Idei de cadouri

Iată câteva idei de cadouri garantate să aducă zâmbetul pe fața oricărei persoane, la care poți recurge cu încredere chiar și atunci când nu știi prea multe despre preferințele sărbătoritului.

1. Aranjamente florale

Un aranjament floral este un cadou care va fi primit cu drag de majoritatea doamnelor și domnișoarelor. Poți să-l cumperi sau, dacă este vorba de o persoană alături de care lucrezi de mult timp, îl poți face chiar tu, pentru a-l transforma într-un dar cu adevărat special. Este ușor să găsești cutii decorative pentru aranjamente florale, flori și orice altceva mai ai nevoie.

Chiar dacă rezultatul nu va fi perfect, destinatara va aprecia cu siguranță efortul depus.

2. Un voucher sau un gift-card

Un voucher sau un gift-card este alegerea perfectă dacă vrei să te asiguri că sărbătoritul va primi exact ceea ce își dorește. Va fi apreciat și de angajații mai noi, cărora oricum nu le cunoști prea bine gusturile, dar și de cei vechi, care poate își doreau ceva anume, cum ar fi o vizită la spa, de exemplu.

3. Un coș cadou

Un coș cadou reprezintă o altă alegere garantată să mulțumească pe toată lumea. În funcție de cât de bine îl cunoști pe destinatar, îl poți personaliza conform preferințelor acestuia. Poate că este vegan, îi place ciocolata ori consumă numai produse bio. Va aprecia dacă produsele din coș se potrivesc acestor cerințe.

4. O invitație la masă

O altă metodă prin care poți marca ziua unui angajat este de a-l invita să luați prânzul sau cina împreună. Este o ocazie foarte bună de a-l cunoște mai bine, de a-l discuta despre lucrurile care îl mulțumesc sau îl nemulțumesc în companie. Eventual, poți extinde invitația pentru a include câțiva dintre colegii de lucru apropiați ai acestuia.

5. O zi liberă

Orice angajat va aprecia o zi liberă în plus, motiv pentru care multe companii aleg această metodă de a marca o zi de naștere. Dacă, din motive ce țin de organizarea companiei, nu se poate ca aceasta să coincidă cu ziua de naștere, îi poți oferi posibilitatea de a o păstra pentru o dată ulterioară.

Fie că optezi pentru un aranjament floral ori o zi liberă, asigură-te că persoana respectivă înțelege semnificația cadoului: un semn că eforturile depuse de-a lungul anului și rolul său în companie sunt recunoscute și apreciate.

Nu este nevoie să aloci un buget foarte mare pentru cadourile oferite angajaților cu ocazia zilelor de naștere. Este însă foarte important pentru moralul lor să te asiguri că nu ignori astfel de evenimente. Îi va face să se simtă apreciați, ceea ce nu poate să aibă decât efecte pozitive asupra calității muncii lor.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!