Cambridge English C1 Advanced, cel mai bune bagaj pentru a merge la studii in Irlanda!

Publicat pe 6 Iulie 2018
Diploma de nivel avansat este recunoscuta de 100% din universitatile din Regatul Unit, Irlanda, Australia sau Noua Zeelanda, ca dovada a nivelului avansat de limba engleza necesar pentru admitere.

Aproape 35.000 de tineri romani studiaza in afara tarii, conform ultimelor date publicate de UNESCO (2013), Romania ocupand locul 5 in topul tarilor cu cei mai multi studenti care aleg sa plece la studii in strainatate. Mai mult de atat, potrivit satisticilor realizate din cadrul programelor de consiliere, reiese faptul ca destinatiile de studiu favorite ale romanilor sunt Marea Britanie (73%), Danemarca (19%), Olanda si Belgia (8%). Circa 8.000 de studenti romani invata acum la universitati din Marea Britanie.

Totusi, de la anuntarea Brexit-ului, Regatul Unit si-a pierdut locul in top si nu mai atrage atat de multi tineri. Principala ingrijorare: riscul unor taxe de scolarizare ridicate. In acest context, Irlanda fura lumina reflectoarelor si a inregistrat in 2017 o crestere de 17% a cererilor din tarile europene, cu exceptia Regatului Unit, cu 1902 candidati comparativ cu 1624 in 2016.  

Majoritatea studentilor romani sunt interesati de domenii precum: business si economie (35%), IT & computer science (24 %), inginerie si tehnologie (23 %), medicina (21 %),etc.  

Studentii romani – foarte apreciati de reprezentantii marilor universitati internationale 

Romanii sunt recunoscuti pentru pregatirea lor academica, dar si pentru calitatile de socializare, peste 97 %, fapt recunoscut de peste 97% dintre expozantii Romanian International University Fair (RIUF). In cadrul evenimentului, universitati de pe 4 continente si din peste 15 tari ofera mai multe informatii despre ce inseamna sa fii student international.  

„Studentii romani sunt foarte bine pregatiti”- Chris Brennan – Universitatea din Groningen 

„Romanii sunt unii dintre cei mai buni studenti ai mei”- Richard Wild- Universitatea din Greenwich

Certificarea nivelului de engleza – o necesitate pentru Irlanda 

Pentru a merge la studii in Irlanda, studentii europeni vor trebui sa respecte cerintele universitatilor cu privire la nivelul de limba engleza (nivelul minim C1). Orice acceptare a unui student strain de catre o universitate irlandeza este conditionata de dovada unui nivel minim de limba engleza necesar. 

Testul de nivel in limba engleza este, prin urmare, obligatoriu ca dovada incontestabila a nivelului de limba engleza necesar pentru admitere. Elevii trebuie sa prezinte certificatul lor in fisierele de admitere disponibile prin portalul Office of Applications Office (CAO).

„Diploma Cambridge English C1 Advanced este un adevarat pasaport administrativ. Este, de asemenea, garantia pentru studentii pentru a profita la maximum de studiile lor, cu o stapanire excelenta a limbii engleze, prin urmare, o intelegere perfecta a continutului cursului, » a declarat Cecile Loyer, manager de comunicare al Cambridge English in Europa.  

Nivelul C1 din Cadrul European Comun de Referinta 

C1 Advanced, cunoscut anterior drept Cambridge English: Advanced (CAE), reprezinta unul dintre examenele Cambridge English. Un examen de certificare la nivel inalt si care analizeaza in profunzime nivelul de engleza detinut de candidati si care demonstreaza ca acestia detin capacitatile lingvistice potrivite pentru universitatile si angajatorii de top la nivel international. Pregatirea pentru C1 Advanced ii ajuta pe candidati sa isi dezvolte capacitatea de a potenta la maxim posibilitatea de a studia, lucra si trai pe teriotoriul unei tari vorbitoare de limba engleza. In plus,examenul reprezinta pasul firesc catre drumul catre B2 First si C2 Proficiency. 

Cambridge English C1 Advanced si recunoasterea sa 

• Ministerul Educatiei Nationale a recunoscut C1 Advanced drept nivelul corespunzator de competente lingvistice pentru absolventii de liceu care studiaza limba engleza in clase intensive sau bilingve

• Certificatul C1 Advanced obtinut in Romania poate fi echivalat cu proba de competente lingvistice de la Bacalaureat

• Majoritatea universitatilor din Romania recunosc C1 Advanced ca nivel corespunzator de competente lingvistice la absolvire.

Descrierea competentelor lingvistice la nivelul C1 – Utilizator experimentat 

Poate sa inteleaga o gama larga de texte lungi si complicate si sa sesizeze semnificatiile implicite. Poate sa se exprime spontan si fluent, fara a fi obligat frecvent sa-si caute cuvintele. Poate sa utilizeze limba in mod eficient si flexibil atat in viata sociala sau profesionala, cat si in cadrul scolar sau academic. Poate sa se exprime pe teme complexe intr-un mod clar, structurat si pe larg, utilizand diferite mijloace de organizare, de structurare si de coeziune a discursului.

Examenele Cambridge English 

Examenele Cambridge English sunt recunoscute pe plan international de peste 20.000 de universitati, angajatori si institutii de stat din intreaga lume. Ele deschid calea catre invatamantul superior, maresc sansele de angajare si sporesc oportunitatile de studii sau munca. Pregatirea pentru aceste examene permite tuturor elevilor sa obtina un nivel foarte bun de limba engleza, atat scris cat si vorbit. Pregatirea pentru examen poate avea loc in scoala la care elevul invata sau in institutii precum centrele de limbi straine care ofera pregatire pentru examene, in cadrul unor cursuri care ofera un parcurs de invatare bine definit.

Despre Cambridge Assessment English 

Cambridge Assessment English este departamentul Universitatii Cambridge (Marea Britanie) specializat in evaluarea si certificarea competentelor de limba engleza. In fiecare an, peste 5,5 milioane de candidati din 130 de tari sustin un examen Cambridge English. Diplomele sunt recunoscute pe plan international de peste 20.000 de institutii de invatamant superior, angajatori si organizatii guvernamentale.

Domenii: Educatie

Oprea Romanita Mihaela PFA

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!