Canon şi Visa pour l’Image 2021 caută excelenţa în fotojurnalism

Publicat pe 6 Mai 2021
Canon Europe anunţă începerea înscrierilor pentru bursele anuale în fotojurnalism, pentru a descoperi cei mai buni fotografi şi videografi profesionişti.

Bursa Canon pentru femei fotojurnalist susţine creatoarele de poveşti vizuale şi premiază o femeie fotograf remarcabilă, recunoscându-i contribuţia în domeniul fotojurnalismului. Bursa Canon în domeniul video îi premiază pe cei care realizează documentare pentru a atrage atenţia asupra unui aspect social, cultural sau economic. Canon împreună cu Visa pour l’Image, unul dintre cele mai importante festivaluri de fotojurnalism din lume, vor oferi câştigătorilor fonduri pentru realizarea proiectelor şi vor asigura promovarea acestora. Câştigătorii vor fi prezentaţi oficial la festivalul de anul acesta, care va avea loc în septembrie, în Perpignan, Franţa, iar lucrările lor vor fi expuse anul viitor.

Bursa Canon în domeniul video - Scurtmetraj documentar

Pentru al doilea an consecutiv, susţinem documentarele creative şi premiem cel mai talentat videograf, oferindu-i Bursa Canon în domeniul video. În luna iunie, un juriu format din profesionişti în domeniu va desemna câştigătorul, care va primi o bursă de 8.000 € şi va avea acces la un kit Canon pentru a realiza un scurtmetraj documentar. Proiectele înscrise vor fi jurizate ţinând cont de următoarele criterii: prezentare, relevanţă şi originalitate.

Anul trecut, fotograful şi cineastul francezo-elveţian Michaël Zumstein a fost primul câştigător al Bursei Canon în domeniul video. De atunci, el a lucrat la un documentar scurt numit „Bangui la coquette“, despre organizarea concursului Miss Republica Centrafricană. Clipul de prezentare a documentarului va fi proiectat la festivalul de anul acesta, iar versiunea finală va fi proiectată la Perpignan, în septembrie 2022.

Fotojurnaliştii şi creatorii profesionişti de documentare video care au realizat deja cel puţin un reportaj video se pot înscrie pentru a câştiga această bursă.

Bursa Canon pentru femei fotojurnalist

Prestigioasa bursă Canon pentru femei fotojurnalist, ajunsă la a 21-a ediţie, foloseşte fotojurnalismul pentru a atrage atenţia asupra unor subiecte sociale importante. La festivalul de anul acesta, Canon şi Visa pour I’Image vor prezenta câştigătoarea bursei de 8.000 €, pe care o vor susţine timp de un an în realizarea proiectului care va fi expus la ediţia de anul viitor.

Din cauza restricţiilor impuse de pandemie, câştigătoarea de anul trecut a bursei - fotografa Sabiha Çimen din Turcia - îşi va expune proiectul, Hafiz: Guardians of the Qur'an (Hafiz: Păstrătorii Coranului), în cadrul festivalului din 2022. Proiectul are ca temă o tradiţie veche de 1500 de ani, conform căreia musulmanii care memorează tot Coranul au dreptul să folosească titlul de „Hafız“ înaintea numelui propriu. Personajele principale sunt două fete de 8 şi 17 ani, care merg la şcoli pentru studiul Coranului, pentru a memora cele 6.236 de versete ale acestuia şi pentru a putea deveni Hafiz.

Câştigătorii anteriori ai acestei burse au primit finanţare, susţinere şi expunere şi au devenit o sursă de inspiraţie pentru alţi fotografi femei. Ilvy Njiokiktjien, câştigătoarea din 2011 a bursei şi Ambasador Canon, spune: „Această bursă a contat enorm în cariera mea. Le încurajez pe toate femeile jurnalist să participe, pentru că există şanse mari ca munca lor să fie expusă la Visa pour l’Image. Expunerea oferită de Canon şi de festival este extraordinară şi va atrage atenţia asupra lucrărilor voastre. Proiectul vostru şi voi, ca fotografi, veţi fi în centrul atenţiei, lucru extrem de important în industria de azi.“

Înscrierile pentru cele două burse sunt deschise, ultima dată de înscriere fiind 17 mai 2021.

Pentru mai multe informaţii despre bursa Canon pentru femei fotojurnalist, accesaţi:

www.visapourlimage.com/en/festival/awards-and-grants/bourse-canon-de-la-femme-photojournaliste

Pentru mai multe informaţii despre Bursa Canon în domeniul video, vizitaţi:

www.visapourlimage.com/en/festival/awards-and-grants/bourse-canon-du-documentaire-video-court-metrage

Domenii: Educatie

The Good Company International

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!