Care este cea mai eficientă litieră pentru pisici?

Publicat pe 22 Septembrie 2021
Pisica ta are nevoie de hrană, iubire și jucării, dar, pe lângă toate astea, are nevoie și de o litieră adecvată. Pe piață există o gamă foarte largă de modele, însă nu oricare dintre ele ar putea fi pe placul patrupedului tău. Mai jos găsești o listă cu opțiuni din care o poți alege pe cea potrivită.

Ce tipuri de litiere există?

1. Litiera clasică

Este probabil cel mai cunoscut model de litiere pentru pisici și, de asemenea, cel mai accesibil ca preț. Litiera clasică este un vas simplu într-o singură culoare în care se adaugă un anumit tip de nisip. Are avantajul de a putea fi curățată ușor, fiind în general făcută din plastic. Totuși, pentru că este un simplu recipient fără capac, este nevoie de un nisip parfumat care să acopere foarte bine mirosul.

2. Litiera cu sită

Acest model este din ce în ce mai popular datorită faptului că urina poate fi separată de materiile fecale printr-o sită. Dedesubt are o tăviță care poate fi retractată și unde poate fi așezat un covoraș absorbant ce necesită schimbarea la câteva zile. Cel mai mare avantaj este că nisipul poate fi curățat fără utilizarea unei spatule, astfel producându-se mai puține particule de praf la curățarea litierei.

3. Litiera acoperită, cu filtru de carbon

Deși acest model de litieră este ceva mai costisitor decât modelul clasic, beneficiile pe care le oferă sunt pe măsură. În primul rând, pisica ta va avea parte de mai multă intimitate datorită ușiței și capacului. În al doilea rând, vine cu un filtru de carbon integrat care neutralizează mirosurile neplăcute. Are de asemenea un mâner care ușurează transportul.

4. Litiera tip “toaletă pentru pisici”

Acest model îmbină foarte bine elementele prezentate până acum. Este o litieră care are o tăviță retractabilă, este acoperită, are un mâner și un filtru de carbon. Toate acestea împreună ușurează foarte mult curățarea și scurtează timpul alocat ei. Este o alegere accesibilă de care vă veți bucura și tu, și pisica ta. Designul este de asemenea mult mai plăcut pentru atunci când ai musafiri.

5. Litiera acoperită, de colț

Dacă nu dispui de foarte mult spațiu sau vrei ca litiera să nu fie atât de vizibilă în încăpere, există varianta litierelor închise cu o formă adecvată colțurilor. Aceste modele sunt în general mai înalte, astfel încât nisipul să nu se prelingă în exterior și oferă totuși suficient spațiu astfel încât pisica ta să se simtă confortabil.

Care este cea mai eficientă?

Litiera ideală este cea care îmbină toate elementele care înlesnesc curățarea și îi oferă pisicii tale intimitate în același timp. Filtrul de carbon este un alt element important când vine vorba de alegerea unei litiere închise. Cu toate acestea, nu înseamnă că alte modele de litiere sunt mai puțin eficiente.

În primul rând, trebuie să te gândești dacă ai nevoie de o litieră deschisă sau acoperită. În cazul celor deschise, fără capac, poți opta pentru achiziționarea unui covoraș special de pus dedesubt astfel încât pisica ta să își poată curăța lăbuțele și să nu împrăștie nisipul.

Litierele acoperite ar putea fi mai dificil de utilizat pentru pui datorită faptului că sunt mai înalte și au în general o ușiță batantă ce trebuie împinsă. Este posibil ca o litieră deschisă să fie cea mai eficientă dacă pisica ta nu a ajuns încă la maturitate. Orice model ai alege, însă, cel mai important e ca pisica ta să-l poată folosi.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!