Care este paleta de culori ideala pentru bucatarii moderne? Afla cum sa iti personalizezi locuinta

Publicat pe 17 Aprilie 2019
Bucataria este o componenta importanta a oricarui camin. Nu este doar un spatiu oarecare unde mergi uneori sa mananci, ci o oaza de energie creata prin varietati culinare, conversatii inedite si momente petrecute impreuna cu cei dragi.

Indiferent de ce tip de bucatarii moderne iti sunt pe plac, culoarea va juca un rol esential in crearea ambientului ideal.

Astfel, am pregatit o lista care sa te ajute sa poti explora cele mai bune combinatii, pentru a obtine bucatarii moderne unde poti aprecia fiecare moment alaturi de familie.

Combinatii potrivite pentru bucatarii moderne

Culorile eterne

Alegand culori care nu tin de „moda” te vei alege cu combinatii care vor fi mereu placute vederii, fara sa iasa din „trenduri”. A investi in bucatarii moderne nu inseamna alegerea unor culori care sunt cele mai populare in 2019, de exemplu. Nu vrei sa te trezesti peste 10 ani uitandu-te cu regret inapoi si dorindu-ti sa poti schimba paleta de culori care acum pare „a la anii 90”.

Alegerea culorilor neutre

Doar fiindca preferi sa vezi bucatarii moderne, in culori mai pale, nu inseamna ca artistul din tine a murit. Din contra, o bucatarie in culori neutre iti ofera sansa, de-a lungul anilor, sa o personalizezi cu varii elemente, fara sa te legi insa la cap cu ceva atat de important si greu de schimbat precum culoarea. Chiar daca peretii bucatariei tale sunt bej, poti alege oricand o vaza verde cu care sa reimprospetezi atmosfera sau alte culori care sa creeze contrastul, depinzand de felul in care te simti. Partea cea mai buna e ca aceste accesorii pot fi inlocuite de cate ori iti doresti.

Foloseste-te de culori pentru a mari spatiul

Chiar daca suna prea frumos sa fie adevarat, culorile pot da cu usurinta impresia de spatiu mai mare, iar la bucatarii moderne, din pacate, spatiul este de obicei prea mic pentru a putea include toate accesoriile pe care ti le doresti. In cazul in care spatiul este micut, poti opta pentru o paleta de culori din zona alb, crem sau bej, dand astfel impresia de luminozitate si spatiu. In cazul in care bucataria ta este la intersectie cu alte camere, trebuie sa alegi culorile in asa fel incat sa se asorteze si cu camerele spre care are deschidere.

Adauga stropi de culoare pe parcurs

Din fericire, sunt multe modalitati prin care poti adauga stropi de culoare unei bucatarii moderne, fara a face din asta o alegere permanenta. In acest fel, nu trebuie sa „te casatoresti” cu o anumita paleta de culori. O modalitate creativa este sa alegi fete de masa de culori contrastante sau huse de scaun pe care sa le poti schimba des. Chiar si perdelele sunt o optiune care iti lasa loc de joaca. Covorul poate fi la fel, schimbat destul de des. Poti orna un perete intreg al bucatariei cu un tapet ce ti-a atras privirea sau cu un poster relaxant. Astfel, poti avea aceeasi culoare de fundal o vreme indelungata si sa te joci doar cu elementele din bucatarie.

Oricare ar fi alegerea ta pentru bucatarii moderne, trebuie sa tii cont de faptul ca mobila joaca un rol esential in design-ul oricarei incaperi, inclusiv a bucatariei. Astfel, alege din start mobila de calitate apeland la Elvila.ro, si cu siguranta vei gasi si alte elemente pentru restul incaperilor din caminul tau!


AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →