Care este semnificatia ciorbei de potroace servita la nunta?

Publicat pe 28 Iunie 2019
Daca vei avea de organizat nunta la care ai visat atat de mult timp si vrei sa tii cont de anumite traditii romanesti, este recomandat sa optezi pentru un salon unde, pe langa meniul ales de tine si jumatatea ta, care va fi servit in ziua nuntii, sa ti se ofere si petrecerea de a doua zi, iar unul dintre feluri de mancare din acea zi sa fie celebra ciorba de potroace.

Daca vei avea de organizat nunta la care ai visat atat de mult timp si vrei sa tii cont de anumite traditii romanesti, este recomandat sa optezi pentru un salon unde, pe langa meniul ales de tine si jumatatea ta, care va fi servit in ziua nuntii, sa ti se ofere si petrecerea de a doua zi, iar unul dintre feluri de mancare din acea zi sa fie celebra ciorba de potroace.

Dar cat de multe stii despre aceasta ciorba de potroace si de ce a ajuns ea sa fie un simbol pentru nunta, dar si de ce este considerata ca facand parte din obiceiurile si traditii noastre?

In zilele noastre, nunta nu dureaza ca si in povesti trei zile si trei nopti, dar de cele mai multe ori, tinerii miri isi doresc ca dupa ziua nuntii sa mai petreaca o zi cu cei dragi, inainte de a pleca in luna de miere. Astfel ca, dupa ziua cea mare cand toti invitatii petrec, danseaza,rad sau plang alaturi de miri, urmeaza inca o zi in care se pot bucura alaturi de acestia, petrecerea continuand in acelasi stil.

Totusi, ceva este diferit la petrecerea de dupa ziua nuntii, mai exact meniul oferit de catre salonul unde a fost organizata nunta, si anume felul principal de mancare din aceasta zi fiind ciorba de potroace.

Acest fel de mancare este un obicei stravechi, care insa se pastreaza si in zilele noastre, la nuntile moderne, unde felurile si preparatele culinare sunt din cele mai savuroase si sofisticate.

La petrecerea de a doua zi dupa nunta, mirii, nasii acestora si o parte dintre invitatii mai apropiati se intalnesc din nou in localul unde a avut loc petrecerea de nunta, pentru a servi ciorba de potroace si pentru a-si aminti evenimentul petrecut cu o zi inainte.

Ciorba de potroace va fi vedeta din meniul servit la aceasta petrecere, iar restul felurilor de mancare vor fi stabilite de catre miri impreuna cu reprezentantii acelui salon unde a avut loc petrecerea de nunta.

Daca ar fi sa se tina cont pana la capat de traditii, ar trebui ca ciorba de potroace sa fie gatita de catre mireasa sau mama mirelui, insa acest lucru este lasat in zilele noastre pe mana bucatarului de la salon care stie exact cum sa ii adauge cele mai delicioase ingrediente.

Printre ingredientele care nu trebuie nicidecum sa lipseasca de la acest fel de mancare, sunt zeama de varza, a carei acreala este numai buna pentru cei care au intrecut masura cu mancarea sau bautura in ziua anterioara.

Desi in trecut, aceasta celebra ciorba de potroace este servita a doua zi dupa nunta pentru a sarbatori virginitatea miresei, in zilele noastre aceste traditii au fost oarecum modificate, insa este inca un prilej binevenit de a le ura celor doi miri o casnicie lunga si fericita si de a mai petrece in familie.

Astfel, atunci cand va doriti sa tineti cont de anumite obiceiuri, este necesar ca atunci cand se cauta un salon nunta Bucuresti, acesta sa ofere si posibilitatea de a organiza petrecerea de a doua zi si de a include in meniul acestei zile si ciorba de potroace.

Domenii: Media, Lifestyle, Educatie

DIGITAL CRAFT AGENCY SRL-D

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!