Care sunt beneficiile angajarii unui electrician autorizat?

Publicat pe 5 Februarie 2021
Lucrul cu instalatiile electrice este periculos, asa ca, intotdeauna cea mai buna decizie este sa apelezi la un electrician autorizat. Siguranta nu este insa singurul motiv pentru a apela la expertiza unui specialist. Experienta, buna pregatire in domeniu, cunostintele, abilitatile si echipamentele sunt cateva dintre beneficiile colaborarii cu un electrician autorizat.

Unele dintre sarcinile si responsabilitatile unui electrician sunt:

 • montarea, inlocuirea si reparatia instalatilori electrice
 • mentenanta instalatiilor electrice
 • diagnosticarea si remedierea problemelor de cablare si sisteme electrice
 • instalarea corpurilor de iluminat si a altor componente electrice
 • verificarea instalatiilor electrice in conformitate cu reglementarile si standardele de siguranta

Care sunt beneficiile angajarii unui electrician autorizat?

Iata cateva motive pentru care ar trebui sa colaborezi cu un electrician autorizat pentru orice interventie de natura electrica:

 1. Siguranta. Alegand sa lucrezi cu un electrician autorizat vei avea garantia ca acesta este la curent cu cele mai noi standarde de siguranta si reglementari in domeniu. Este modul lui de lucru si nu vor face rabat de la calitate. Este astfel asigurata siguranta ta si a familiei. Fara a avea autorizarea necesara pentru a efectua anumite tipuri de lucrari electrice riscul la care este expusa familia sau chiar imobilul este extrem de ridicat. Interventiile electrice efectuate incorect sau intamplator pot duce la accidentari, socuri electrice sau chiar incendii.
 2. Experienta. Pentru a deveni electrician autorizat, trebuie sa ai o pregatire riguroasa, sa efectuezi teste, inspectii si o practica aprofundata. Daca electricianul la care apelezi este autorizat, atunci poti fi sigur ca are abilitatile si experienta necesare pentru a face treaba corect. 
 3. Asigurarea de raspundere civila. Chiar si atunci cand se iau toate masurile de precautie, lucrurile uneori pot merge prost. Locuinta ta ar putea fi deteriorata, de exemplu, sau electricianul ar putea fi ranit la locul de munca. Un electrician autorizat va avea o asigurare de raspundere civila, deci nu va trebui sa suporti costurile reparatiilor suplimentare sau a cheltuielilor medicale.
 4. Echipament profesionist. Un electrician profesionist are acces la instrumentele si echipamentele adecvate pentru a face treaba corect. Acest lucru scade posibilitatea daunelor si, de asemenea, reduce timpul necesar pentru finalizarea lucrarii.
 5. Sfaturi profesionale. Un specialist iti poate recomanda cele mai eficiente materiale, va putea oferi sfaturi cu privire la modul de economisire a energiei si te poti asigura ca primesti confort si securitate maxima la un pret minim.
 6. Lucrari garantate. Orice electrician autorizat va garanta munca lui. Daca ceva nu merge bine, va reveni pentru a remedia problema. Recomandarile catre familie sau prieteni sunt foarte importante pentru el, asa ca are toate stimulentele pentru a oferi cel mai bun serviciu posibil pentru clienti.
 7. Cost total mai mic. S-ar putea sa crezi ca vei economisi mai multi bani lucrand singur la instalatia electrica. Cu toate acestea, riscul de a efectua o lucrare neconforma este foarte mare si ar putea sa te coste mult mai mult incercarea de remediere a unei probleme. Alegand un electrician autorizat vei avea garantia ca lucrurile vor fi bine realizate de prima data si nu vei fi nevoit sa platesti in plus.
 8. Timp economisit. Daca nu ai idee cum se face, vei petrece mai mult timp citind ghiduri despre cum sa remediezi o anumita problema. Faptul ca vei face toata munca de unul singur si fara sa ai o minima experienta inseamna ca vei avea nevoie de mult timp pentru a rezolva situatia. Un electrician autorizat va evalua amploarea problemei si va finaliza orice interventie electrica intr-un timp scurt si respectand normele de siguranta. Astfel, tu si familia ta nu veti fi expusi unor riscuri pe care le implica orice interventie neautorizata.

Fie ca remediezi o problema electrica simpla sau ca lucrarea este una complexa, asigura-te ca vei colabora cu un expert in domeniu. Munca cu electricitatea poate fi riscanta, asa ca apeleaza intotdeauna la un electrician autorizat!

Domenii: Constructii

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!